ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη Δευτέρα λέμε το τελευταίο «αντίο» στην συντρόφισσα Καίτη Φειδάκη

Η πολιτική της κηδεία θα γίνει στις 3 μ.μ., στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας και Ατταλείας 2), στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τη Δευτέρα 20 Μάη αποχαιρετάμε την Καίτη Φειδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 64 χρόνων. Η πολιτική της κηδεία θα γίνει στις 3 μ.μ., στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας και Ατταλείας 2).

Ανακοινώσεις για την απώλεια της αγαπημένης μας συντρόφισσας εξέδωσαν η ΚΕ του ΚΚΕ, η «Σύγχρονη Εποχή» και η ΤΕ Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας την πλούσια δράση της από όποια χρέωση της ανέθεσε το Κόμμα και εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΗΕΑ, μέσα από τις γραμμές της οποίας η Καίτη ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση.

Η συντρόφισσα Καίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Εργάστηκε ως εργατοϋπάλληλος του ιδιωτικού τομέα σε εργοστάσια οινοποιίας - ποτοποιίας και από το 1988 στον «Ριζοσπάστη» και στο εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή».

Συμμετείχε στις αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, ενώ πήρε μέρος και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το 1973. Με την πτώση της χούντας και τη νομιμοποίηση του Κόμματος και της ΚΝΕ, οργανώθηκε, στις αρχές του 1975, στην ΚΝΕ και το 1977 στο Κόμμα, στις Οργανώσεις της Ν. Φιλαδέλφειας.

Εκτοτε υπηρέτησε το ΚΚΕ με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, από πολλές και υπεύθυνες κομματικές δουλειές, ενώ το διάστημα 1989 - 1991 έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση των επαναστατικών του χαρακτηριστικών και για την ανασυγκρότηση των Κομματικών του Οργανώσεων.

Το 1994 εκλέχτηκε μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Διετέλεσε μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, της Διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη» και υπεύθυνη της «Σύγχρονης Εποχής». Εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στο 19ο και το 20ό Συνέδριό του.

Προσφορές στη μνήμη της

Και μια μέρα πριν, είπες: «Θα πάω να ψηφίσω την Κυριακή με όποιο τρόπο χρειαστεί!». Ακούραστη κομμουνίστρια, μαχήτρια που η στάση ζωής διαπερνούσε όλους τους τομείς της ζωής σου, με πράξεις και όχι πολλά και μεγάλα λόγια, προσφέρουμε, σαν δεύτερη δόση, 1.000 ευρώ στο Κόμμα που σε διαμόρφωσε. Λατρευτή μας, είσαι εδώ κάθε μέρα με το γέλιο και τις «φωνές» σου για να γινόμαστε καλύτεροι!

Η οικογένειά σου, Αποστόλης, Μαρία, Χριστίνα, Σέβη

***

Η συντρόφισσά μας Καίτη Φειδάκη ήταν μέλος της ΚΟΒ Ωρωπού, δυναμική και διακριτική παρουσία, ισχυρό στήριγμα της Οργάνωσής μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον σύντροφό της Αποστόλη και στις κόρες της Μαρία, Χριστίνα, Σέβη. Αντί στεφάνου προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Αγαπημένη μου συντρόφισσα - φίλη Καίτη Φειδάκη,

Δεν μπορώ να σε αποχαιρετήσω, να σε μνημονεύσω, παρά μόνο από το μέσο του Κόμματός μας, τον «Ριζοσπάστη», στον οποίο διέθεσες εδώ και χρόνια τις δυνάμεις σου από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Εδώ και 30 χρόνια χτίσαμε μια σχέση κομματικής συντροφικότητας - φιλίας πάνω στις παράλληλες κομματικές αγωνίες και τον αγώνα μας να μη διαλυθεί το Κόμμα μας από τη θύελλα των αντεπαναστατικών ανατροπών, από τον οπορτουνισμό που σάρωνε και μέσα από την εμπλοκή του Κόμματος στον τότε «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου», μέσα από την κοινή μάχη στη Β/Δ Αχτίδα πριν και μετά το 13ο Συνέδριο κρίσης του Κόμματός μας.

Η σχέση βαθιάς συντροφικής - κομματικής φιλίας που μας συνέδεε δεν μας εμπόδισε να διαφωνούμε έντονα, αλλά και να καταλήγουμε σε κοινή συνειδητή επιλογή. Από κοινού νοιαζόμασταν για την κομμουνιστική συνειδητοποίηση των παιδιών του κοινού μας περιβάλλοντος, για τη στάση ζωής τους.

Στερήθηκα τη δυνατότητα να είμαι κοντά στα κορίτσια σου και στον σύντροφό σου τις πρώτες ώρες της απώλειάς σου, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν ήθελες να μην ανταποκριθώ στη χρέωσή μου για ομιλία στην Καρδίτσα.

Ξέρω ότι και τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο, η έγνοια σου ήταν να σηκωθείς, να περπατήσεις, να πας στη «Σύγχρονη Εποχή» να κλείσεις τις εκκρεμότητές σου, όπως έλεγες.

Τα τελευταία λόγια σου στην επικοινωνία μας ήταν να σε πάμε να ψηφίσεις.

Η απώλειά σου, για την οποία προετοιμαζόμουν από τη μαύρη μέρα διάγνωσης του καρκίνου, αφήνει ένα πραγματικά δυσαναπλήρωτο κενό στη ζωή μου, τον βαθύ κι ανέκφραστο πόνο πλάι στην απώλεια του αδελφού και του πατέρα μου.

Πρώτη φορά προσφορά στη μνήμη σου 200 ευρώ για τις εκλογικές ανάγκες του Κόμματός μας.

Η φίλη σου και συντρόφισσα

Ελένη

***

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στη «Σύγχρονη Εποχή», τιμώντας τη μνήμη της συντρόφισσάς μας, Καίτης Φειδάκη, προσφέρουμε 960 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ. Στάθηκε πιστή και αταλάντευτη μαχήτρια υπέρ των ιδανικών του Κόμματός μας και σταθερή καθοδηγήτρια στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για να φτάσουμε τη «Σύγχρονη Εποχή» ψηλά, στο επίπεδο των σημερινών αναγκών. Θα την θυμόμαστε πάντα.

***

Συντρόφισσες σαν την Καίτη Φειδάκη δεν μπορείς στην πραγματικότητα ποτέ να τις αποχαιρετήσεις. Ζουν στη μνήμη σου ως παραδείγματα που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης, του κομμουνισμού. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις τελευταίες συζητήσεις μας στο νοσοκομείο του «Αγ. Σάββα», όταν, παρά τη φανερή επιδείνωση της κατάστασής της, όλη της η σκέψη και η αγωνία ήταν για τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Την Καίτη θα τη θυμόμαστε πάντα για το θάρρος της, τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, την αταλάντευτη στάση της στα δύσκολα, στις καμπές της επαναστατικής πάλης. Στη μνήμη της προσφέρω 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μηχανικών της ΚΟ Αττικής.

Μάκης Παπαδόπουλος

***

Στη μνήμη της Καίτης Φειδάκη προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ

Καλούτσης Νίκος

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας Καίτης Φειδάκη προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ. Καλό ταξίδι, Καιτούλα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την ακούραστη βοήθειά σου τόσο σε κομματικό επίπεδο όσο και στις προσωπικές δυσκολίες πόσο μου στάθηκες.

Κ. Ν.

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας Καίτης Φειδάκη προσφέρουμε στο Κόμμα 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πόλης Χανίων.

Αννα Τζουρμπάκη, Αλκης Παπαβασιλείου

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας Καίτης Φειδάκη, που συνέβαλε μαζί με τη συντροφιά της Νέας Φιλαδέλφειας να οργανωθώ στην ΚΝΕ, προσφέρω 20 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματός μας.

Κώστας Τζίχας

***

Ολοι εμείς που γνωρίσαμε στη Β/Δ Αχτίδα της ΚΟΑ, και όχι μόνο, την αγαπημένη Καίτη Φειδάκη, αισθανόμαστε μεγάλη θλίψη αλλά και θυμό. Θλίψη για τον αδόκητο χαμό της και θυμό γιατί «έφυγε» νωρίς, ενώ είχε ακόμη χρόνια μπροστά της για να συνεχίσει να προσφέρει στο Κόμμα μας, στην εργατική τάξη και στο λαό της πατρίδας μας, και βέβαια στη «Σύγχρονη Εποχή».

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον σύντροφο Αποστόλη, στις συντρόφισσες θυγατέρες της Μαρία και Χριστίνα, ως και στους λοιπούς οικείους της.

Στην άσβεστη μνήμη της, αντί για στεφάνι, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω της ΚΟΒ Περισσού του Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Γιάννης Παυλίδης

***

Για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε, αποτελείς παράδειγμα αποφασιστικότητας και δύναμης. Ταγμένη απόλυτα στην υπόθεση του Κόμματός μας, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Γεμάτη αγάπη και έγνοια για τους συντρόφους σου στη «Σύγχρονη Εποχή» και τη συνοικία. Ανήσυχη και πρωτοπόρα. Δεν συμβιβάστηκες ποτέ με τη ρουτίνα στην κομματική δουλειά, στο μεροδούλι - μεροφάι. Ηξερες να ακούς τους συντρόφους σου, τις παρατηρήσεις - τις προτροπές τους. Δεν το έβαλες ποτέ κάτω, ούτε και τότε που εκδηλώθηκε η αρρώστια σου. Συνέχιζες να αγωνιάς - να κοπιάζεις ώστε να ξεπερνιούνται δυσκολίες, να σημειώνονται βήματα, να βελτιώνεται η δουλειά στον πολύ σημαντικό τομέα που σε είχε χρεώσει το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, ως υπεύθυνη της «Σύγχρονης Εποχής».

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας και φίλης Καίτης, ενισχύουμε οικονομικά το Κόμμα μας με το ποσό των 700 ευρώ.

Χρύσα, Παναγιώτης, Νικολέτα, Γιώργος

***

Ο πρόωρος θάνατος της συντρόφισσάς μας, Καίτης Φειδάκη, μας αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Δούλευε με ανιδιοτέλεια, με αφοσίωση στις αρχές και τις κομμουνιστικές αξίες. Την χαρακτήριζαν η γενναιότητα, η ιδεολογικοπολιτική της κατάρτιση, μαζί με το «κομματικό πείσμα» και την αισιοδοξία, ότι μπορούμε και πρέπει να αντιπαλεύουμε όλες τις δυσκολίες, στην κομματική ζωή και δράση. Αυτό το έδειξε κυρίως την περίοδο που κρίνονταν η ύπαρξη και η συνέχιση του Κόμματος με τα Μαρξιστικο-Λενινιστικά του χαρακτηριστικά. Τότε που φούντωνε η αντεπανάσταση στη Σοβιετική Ενωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης, κράτησε αταλάντευτη και μαχητική στάση.

Συνέβαλε καθοριστικά, σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο για το Κόμμα και το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Είχε αναντικατάστατη δράση στην ανασυγκρότηση της ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας. Δούλεψε ακούραστα, με αστείρευτη εργατικότητα για την ανάπτυξή του, ιδεολογική - πολιτική - οργανωτική, από τις διάφορες χρεώσεις της στα καθοδηγητικά όργανα και ως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Μιας ζωής παράδειγμα και προτροπή να βαδίσουμε έως το τέλος τον ίδιο δρόμο.

Καίτη «μας», θα σε θυμόμαστε όχι μόνο στις συνεδριάσεις μας που με λιγοστές κουβέντες, πάντα ακριβολόγα και ακριβοδίκαιη, έδινες τις σωστές απαντήσεις, αλλά και στα γλέντια μας, που με τη γλυκιά φωνή σου ζέσταινες τις καρδιές μας. Καίτη «μας», θα είσαι πάντα στο νου και στις καρδιές μας, γι' αυτό για μας δεν θα πεθάνεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας που άφησες στη μέση, μέχρι την τελική νίκη, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Οι φίλοι/ες και οι σύντροφοι/ισσες από τις Οργανώσεις Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προσφέρουμε στη μνήμη της, αντί στεφάνου, το ποσό των 400 ευρώ, ως πρώτη δόση.

***

Την σ. Καίτη τη γνωρίσαμε όταν ήμασταν στην ΚΝΕ και εκείνη είχε καθοδηγητικές ευθύνες στο Κόμμα, αργότερα κάποιοι από εμάς βρεθήκαμε μαζί της σε άλλα μετερίζια και καθήκοντα της κομματικής δουλειάς. Θα τη θυμόμαστε ως παράδειγμα αταλάντευτης προσφοράς, ασυμβίβαστης με τις αδυναμίες και δημιουργικής ανησυχίας για να πάει το Κόμμα μπροστά.

Στη μνήμη της προσφέρουμε ως πρώτη δόση 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Κ.Π. - Ρούλα - Αγης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ