ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Φουριόζοι Ολυμπιακός και ΑΕΚ, «θρίλερ» στην Τρίπολη

Σε ματς - θρίλερ στην Τρίπολη ο Αστέρας νίκησε με 5-3 την ΑΕΛ πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Eurokinissi

Σε ματς - θρίλερ στην Τρίπολη ο Αστέρας νίκησε με 5-3 την ΑΕΛ πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά στο χτεσινό δεύτερο μέρος των ρεβάνς για τους «16» του Κυπέλλου, όπου ξεχώρισε η συναρπαστική αναμέτρηση στην Τρίπολη με τα συνολικά 8 γκολ.

Στην πιο ενδιαφέρουσα κόντρα του χτεσινού προγράμματος εξαιτίας και του 0-0 στα Πηγάδια, ο Ολυμπιακός στο Φάληρο νίκησε 3-1 την Ξάνθη και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στην κυκλοφορία και την τελική προσπάθεια. Προηγήθηκαν με τον Ποντένσε (29'), ενώ στο β' μέρος με τέρματα του Χασάν (53') και ξανά του Ποντένσε (61') έβαλαν τις βάσεις πρόκρισης. Ωστόσο, η αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Μπουχαλάκη άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες (είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές) με αποτέλεσμα η Ξάνθη να ανεβάσει την πίεσή της και να μειώσει με εύστοχο πέναλτι του Μπρίτο (76').

Με τη φόρα των καλών εμφανίσεων στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ συνέχισε ανάλογα και στο Κύπελλο νικώντας στο ΟΑΚΑ τον Κισσαμικό με 5-0 στη ρεβάνς της ισοπαλίας (1-1) στην Κρήτη. Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Γκάλο και την παρουσία του νεοαποκτηθέντα Κρίστισιτς στη βασική ενδεκάδα ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, καθάρισαν από νωρίς, προηγήθηκαν με 3-0 (Γκάλο 20', Κρίστισιτς 27', Μάνταλος 57' πέν.) ενώ στα τελευταία λεπτά ήρθαν δύο ακόμα γκολ από τον Λιβάγια (78', 81').

Ματς - θρίλερ έγινε στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας πήρε την πρόκριση μετά τη νίκη με 5-3 επί της ΑΕΛ ανατρέποντας την ήττα του με 3-2 στον πρώτο αγώνα. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη και εναλλαγή συναισθημάτων με έξι γκολ σε ένα 30λεπτο στο β' μέρος. Ο Αστέρας προηγήθηκε με 3-1 αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 με τον πρώτο να απαντάει στο φινάλε με δύο ακόμα γκολ φθάνοντας στην πανηγυρική πρόκριση. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι: Ζίζιτς (7' αυτ.), Ανχελ (40'), Βαλιέντε (58'), Καλτσάς (75'), Φερνάντεθ (85'). Για την ΑΕΛ σκόραραν οι: Ακόστα (52'), Σικάφκα (60'), Γκοϊκόβιτς (77').

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος με τον αέρα της πρώτης του εκτός έδρας νίκης με 3-0 επικράτησε ξανά του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 σφραγίζοντας το εισιτήριο για την οκτάδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους Μούγιακιτς (6'), Μπρούνο (63') ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Βάρκα (67').

Αυλαία σε ΟΑΚΑ και Ηράκλειο

Σε ΟΑΚΑ και Κρήτη θα κλείσει η αυλαία της προημιτελικής φάσης αφού εκεί θα κριθούν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά. Στο πρώτο ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός απέναντι στη Λαμία (19.30 Cosmote Sport 19.30) καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου αγώνα με τους Φθιωτούς να είναι ανεβασμένοι ψυχολογικά μετά και την πρόσφατη νίκη επί των «πρασίνων» για το πρωτάθλημα. Στο τοπικό ντέρμπι του Ηρακλείου ΟΦΗ και Εργοτέλης (17.15 Cosmote Sport 2) κοντράρονται με ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το μεταξύ τους 1-1 του πρώτου αγώνα.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πανέτοιμος για το δύσκολο τεστ

Χωρίς περιθώρια απωλειών στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια θέση στην τετράδα και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός απόψε δοκιμάζεται με αντίπαλο την πρωτοπόρο Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη για τη 19η αγωνιστική (19.30 - Novasports 2).

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από ευρωπαϊκή νίκη και καλή εμφάνιση με τη Χίμκι αλλά και από παρ' ολίγον ήττα στο πρωτάθλημα της Basket League απέναντι στον Χολαργό, κι έτσι αναμένεται να εμφανιστούν «προσγειωμένοι» στην εξαιρετικά δύσκολη αποψινή αναμέτρηση. Κίνητρο για το «διπλό», εκτός της διεκδίκησης της 4ης θέσης, είναι και να παρθεί μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον προηγούμενο μεταξύ τους αγώνα στο ΣΕΦ.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ. Χαρακτήρισε τη Φενέρ ισχυρή ομάδα, που όπλο της έχει την ομοιογένεια αφού ο βασικός κορμός της αποτελείται από παίκτες που είναι χρόνια μαζί. Εσπευσε πάντως να προσθέσει ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη για τις απαιτήσεις του αγώνα, έχοντας αποδείξει πως μπορεί να εφαρμόσει διαφορετικά συστήματα και να αντεπεξέλθει σε αυτά. Εξέφρασε τέλος το σεβασμό του για τον Ομπράντοβιτς και τα προπονητικά του επιτεύγματα, και αναφέρθηκε στις μεταξύ τους κόντρες, οι οποίες όπως είπε είναι πάντα δυναμικές και μαχητικές.

Στη διάθεση του Μπλατ έχουν τεθεί και οι Γκος και Μάντζαρης, οι οποίοι ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπωρούσε.

Αλλοι αποψινοί αγώνες: Αρμάνι Μιλάνο - Ζαλγκίρις Κάουνας (21.45 - Novasports 4), Ρεάλ Μαδρίτης - Εφές (22.00 - Novasports 2).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Στα φαβορί το προβάδισμα

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου στο χάντμπολ έκανε ο Ολυμπιακός, που στο κλειστό του Ρέντη νίκησε 32-24 τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ετσι οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στον επαναληπτικό της Πυλαίας με «μαξιλαράκι» 8 γκολ, κατάσταση που καλείται να ανατρέψει ο «Δικέφαλος του Βορρά». Σημαντικό προβάδισμα για τον τελικό ενόψει της ρεβάνς πήρε και η ΑΕΚ, που για τον έτερο ημιτελικό νίκησε 26-16 τον Διομήδη Αργους στην έδρα της, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ζωντανός... με περίπατο

Χωρίς να συναντήσει προβλήματα και πετυχαίνοντας μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση ευρωπαϊκές νίκες, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στην Πυλαία της τσέχικης Οπάβα με 93-43 για τη 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου στο FIBA Champions League. Eτσι, με απολογισμό πλέον 7 νίκες - 5 ήττες παραμένει εντός της πρώτης τετράδας κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Στον αγώνα, όπου έκανε το ντεμπούτο ο Αμερικανός σέντερ Τζόντρε Τζέφερσον, ο «δικέφαλος» μετά το πρώτο δεκάλεπτο (21-10) πάτησε γκάζι βρίσκοντας τις λύσεις επιθετικά ενώ με καλή άμυνα δεν άφηνε τους αντιπάλους να τον απειλήσουν. Οι πρώτοι σκόρερ για τον «δικέφαλο» ήταν οι: Σχίζας (16 π.) Χρυσικόπουλος (13 π.), Τέπιτς (12 π.).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ
Χωρίς περιθώρια

Στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού του Νίκου Παππά, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω ρήξης χιαστών, και της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ (21.30 - Novasports 1) για τη 19η αγωνιστική.

Για τους «πράσινους» είναι η τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας υποχρέωση και η αποτυχία των προηγούμενων δύο, σε Βαρκελώνη και Κάουνας, δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο νέας απώλειας. Με το «διπλό» να «αγνοείται» από την 5η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός έχει πέσει στη 12η θέση και αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο πρόωρου αποκλεισμού από τη διοργάνωση, εφόσον δεν εξασφαλίσει θέση στην οκτάδα. Παράλληλα, η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και κυνηγά τις δικές της ελπίδες πρόκρισης.

Ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση αυτή τη στιγμή χαρακτήρισε τη Μακάμπι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις νίκες της ισραηλινής ομάδας απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα. Για τον Παναθηναϊκό ανέφερε πως υπάρχει μεν σαφής αμυντική βελτίωση, ωστόσο παραμένει η αδυναμία να «βγουν» τα σουτ στην επίθεση. Κλειδί για την έκβαση του αγώνα, συνέχισε, είναι η καλή αμυντική λειτουργία. Τέλος, έκανε λόγο για σημαντική απώλεια όσον αφορά τον τραυματισμό του Παππά και ευχήθηκε να επιστρέψει ο παίκτης στη δράση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΒΟΛΕΪ
Αγκάλιασε το Λιγκ Καπ ο Ολυμπιακός

Μια ανάσα από τον τίτλο στο Λιγκ Καπ ανδρών «Νίκος Σαμαράς» βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη, χτες, στην Σύρο επί του Φοίνικα με 3-1 σετ στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» ενόψει του δεύτερου τελικού στην έδρα τους χρειάζονται την κατάκτηση μόλις δύο σετ προκειμένου να πάρουν το τρόπαιο. Αντίθετα, το έργο του Φοίνικα δυσκολεύει αρκετά αφού πλέον θέλει την καθαρή νίκη (3-0, 3-1) προκειμένου μέσω του «χρυσού σετ» να παίξει τις όποιες ελπίδες του. Στο χτεσινό παιχνίδι οι «Πειρατές» ήταν αυτοί που ξεκίνησαν με φόρα προηγούμενοι με 1-0 σετ (25-22), ωστόσο η βελτίωση του Ολυμπιακού και κυρίως η απόδοση των Αλεξίεφ και Σμιτ άλλαξαν τα δεδομένα και έφεραν την κατάκτηση των τριών επόμενων σετ (25-20, 26-24, 25-18).

Στα δύσκολα έριξε την Εθνική γυναικών η κλήρωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τον καταρτισμό των ομίλων της τελικής φάσης του Εurovolley 2019 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι σε Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία. Η Ελλάδα βρέθηκε στον Α' όμιλο της Αγκυρας με αντιπάλους την οικοδέσποινα Τουρκία, την πρωταθλήτρια κόσμου Σερβία, την πάντα επικίνδυνη Βουλγαρία και τις Γαλλία και Φινλανδία. Την πρόκριση για τους «16» παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ