ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Ζητούμενο η καλή εικόνα

Με στόχο να πάρει ρεβάνς για την ήττα της την προηγούμενη αγωνιστική, η Εθνική ομάδα υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ την Ουγγαρία (21.45 - Cosmote Sport 1/Εpsilon TV) για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' κατηγορίας του UEFA Nations League. Με μέχρι τώρα απολογισμό μία (δύσκολη) νίκη επί της Εσθονίας και την ήττα στη Βουδαπέστη, η Εθνική επιδιώκει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο απ' ό,τι στις προηγούμενες υποχρεώσεις της. Παράλληλα, με νίκη να ξαναμπεί σε θέση ισχύος στο κυνήγι της πρωτιάς στον όμιλο, που δίνει άνοδο στη Β' κατηγορία αλλά και ελπίδες για μια θέση στο Euro 2020 μέσω των πλέι οφ της κατηγορίας, που θα γίνουν το Μάρτη του 2020 και αφού θα έχουν μεσολαβήσει τα προκριματικά του Euro.

Παρά τα προβλήματα με τους τραυματισμούς βασικών στελεχών της ομάδας τα οποία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει εξαρχής και στην εξέλιξη της προετοιμασίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Εθνική τόσο απόψε όσο και στις 16/10 απέναντι στη Φινλανδία θα δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Η ομάδα πήρε το μάθημά της στη Βουδαπέστη, διαβεβαίωσε, και σήμερα οι διεθνείς θα πρέπει να εμφανιστούν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, διορθώνοντας τα λάθη που έγιναν στο προηγούμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Ιδιαίτερα στάθηκε στον τομέα της αμυντικής λειτουργίας, που «πλήγωσε» την ελληνική ομάδα, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα αυτήν τη φορά.

Ρεβάνς για την ήττα στη Βουδαπέστη θέλει απόψε η Εθνική

Eurokinissi

Ρεβάνς για την ήττα στη Βουδαπέστη θέλει απόψε η Εθνική
Στο μέτωπο των τραυματισμών, αμφίβολος θα παραμείνει μέχρι την τελευταία στιγμή ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίο εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης όλη τη βδομάδα. Πολύ πιθανό κρίνεται το να προφυλαχθεί ο παίκτης ενόψει του αγώνα στη Φινλανδία.

  • Για τον ίδιο όμιλο διεξάγεται απόψε και η αναμέτρηση της Εσθονίας με τη Φινλανδία (21.45 - Cosmote Sport 2).
  • Η βαθμολογία: Φινλανδία 6, Ουγγαρία 3, Ελλάδα 3, Εσθονία 0.
ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 89-84
Με θετικό «βαθμό» στην πρεμιέρα

Με ένα ξέσπασμα στην 4η περίοδο, ο Παναθηναϊκός χτες άνοιξε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν, επικρατώντας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 89-84 στο ΟΑΚΑ για την 1η αγωνιστική. Αν και με - φυσιολογικές για την περίοδο - διακυμάνσεις στην απόδοσή της και παρότι «έπαιξε με τη φωτιά», η ελληνική ομάδα βρήκε τις λύσεις για τρεις περιόδους - κατά τις οποίες κυριάρχησε ο γρήγορος ρυθμός - από την επίθεση, και στην τελευταία περίοδο από την άμυνα. Παράλληλα, αντέδρασε όπως έπρεπε, όταν χρειάστηκε, «κόβοντας» το ρυθμό των αντιπάλων.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν φουριόζοι και προηγήθηκαν με 15-4, η Μακάμπι όμως με μπροστάρη τον Γουίλμπεκιν ισορρόπησε στο 10λεπτο (26-24), ενώ στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου πέρασε και μπροστά, με 30-28 στο 23', εκμεταλλευόμενη και τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού (βλ. ριμπάουντ). Μέχρι και το τέλος της 3ης περιόδου ο αγώνας ήταν ντέρμπι, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να αποσπαστεί στο σκορ (33-35, 46-45, 59-57, 61-60, 70-67 στο 30'). Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» την άμυνά τους, πρόσεξαν περισσότερο τα ριμπάουντ, ενώ επιθετικά οι λύσεις από τον Λάγκφορντ τους έδωσαν σημαντική διαφορά (82-71 στο 35'). Παρά την πίεση των φιλοξενούμενων και τα λάθη στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Παναθηναϊκός κράτησε τη νίκη μέχρι τέλους.

Παναθηναϊκός: Τόμας 9, Λάνγκφορντ 13, Λασμέ 8, Παπαπέτρου 4, Παππάς 6, Γκιστ 5, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 20, Καλάθης 8, Θ. Αντετοκούνμπο 10, Μήτογλου 6.

Μακάμπι: Γουίλμπεκιν 24, Ο' Μπράιαντ 4, Καλοϊάρο 11, Ρολ 15, Κέιν 7, Τάιους 5, Ντι Μπαρτολομέο 2, Μπλακ 14, Ζούσμαν 2.

  • Αλλα αποτελέσματα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα 95-75, Μπάγερν Μονάχου - Εφές 71-90.
VOLLEY LEAGUE
Προς αποχώρηση ο Ηρακλής Χαλκίδας

Μετά την αποχώρησή του από το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», ο Ηρακλής Χαλκίδας όπως όλα δείχνουν οδεύει προς την έξοδο και από το πρωτάθλημα της Volley League. Ο φάκελος για την αδειοδότηση τον οποίο κατέθεσε χτες ο σύλλογος είχε σημαντικές ελλείψεις και εκκρεμότητες, μεταξύ άλλων σε ζητήματα που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θεωρεί κρίσιμα για την αδειοδότηση. Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι η ανακοίνωση της Επιτροπής θα επισημοποιήσει την αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας από το πρωτάθλημα, ενώ για το ζήτημα αναμενόταν αργά χτες το απόγευμα και ανακοίνωση από τον σύλλογο.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της υπόθεσης η Volley League ανέβαλε κατά μία βδομάδα την έναρξη του πρωταθλήματος, που επρόκειτο να ξεκινήσει το Σάββατο 13 Οκτώβρη. Την ίδια ώρα, μεταξύ των μελών της Λίγκας υπάρχουν διαφωνίες για το αν σε περίπτωση αποχώρησης του Ηρακλή Χαλκίδας πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση ή να ισχύσει αυτή που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, και κάθε αγωνιστική να έχει ρεπό μια ομάδα.

ΧΙΜΚΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πρεμιέρα στα δύσκολα

Σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της διοργάνωσης, αυτή της Χίμκι στη Μόσχα, ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να κάνει καλό «ποδαρικό» στη φετινή Ευρωλίγκα, αντιμετωπίζοντας τη ρωσική ομάδα για την 1η αγωνιστική (20.00 - Novasprots 1). Η ελληνική ομάδα θέλει να δείξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα πρώτα σημάδια της ανανέωσης που επιχειρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του πριν τον αγώνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στη διοργάνωση και τόνισε ότι οι πρεμιέρες πάντα έχουν ιδιαιτερότητες και κρύβουν παγίδες, ιδιαίτερα εκτός έδρας, όπως είπε. Χαρακτήρισε την Χίμκι πολύ καλή ομάδα που προέρχεται από καλή σεζόν, ενώ απέδωσε τα εύσημα στη δουλειά του τεχνικού της, Γιώργου Μπαρτζώκα. Μιλώντας για το επίπεδο ετοιμότητας στον Ολυμπιακό, ο Μπλατ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Παρά τα προβλήματα στην προετοιμασία, σημείωσε, με αρκετούς παίκτες να λείπουν για 10-15 μέρες, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, και όπως και άλλες ομάδες οι οποίες είχαν αντίστοιχα προβλήματα, προσπαθεί να καλύψει τα κενά.

Στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» εντάχθηκε και ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς έδειξε να ξεπερνάει τον τραυματισμό του από τους αγώνες της Εθνικής (οστικό οίδημα).

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Μπούντουσνοστ - Αρμάνι Μιλάνο (19.45 - Novasports 4), Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπασκόνια (20.00 - Novasports 3), Φενέρμπαχτσε - Γκραν Κανάρια (20.45 - Νοvasports 2).
ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ
Κομβικό το Κροατία - Αγγλία

Η αναμέτρηση στο Ζάγκρεμπ ανάμεσα στη δευτεραθλήτρια κόσμου Κροατία και την Αγγλία για τον 2ο όμιλο της Α' κατηγορίας (21.45 - Cosmote Sport 3) ξεχωρίζει στο αποψινό πρόγραμμα του Nations League. Οι δύο ομάδες, έχοντας από μία ήττα, και οι δύο από την πρωτοπόρο του ομίλου Ισπανία (η οποία σήμερα έχει ρεπό), βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και θέλουν τη νίκη που θα τους διατηρήσει εντός της μάχης για την πρωτιά.

Για την ίδια κατηγορία, ενδιαφέρον έχει το ντέρμπι κορυφής του 4ο ομίλου στις Βρυξέλλες ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ελβετία (21.45 - Cosmote Sport 4). Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με αντίπαλο την Ισλανδία.

Αλλοι αγώνες: Β' κατηγορία - 3ος όμιλος: Αυστρία - Βόρεια Ιρλανδία (21.45 - Cosmote Sport 7). Δ' κατηγορία - 2ος όμιλος: Μολδαβία - Σαν Μαρίνο (21.45 Cosmote Sport 9), Λευκορωσία - Λουξεμβούργο (21.45 - Cosmote Sport 8).

ΒΕΛΓΙΟ
Αποκαλύψεις για το κύκλωμα στημένων

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το τεράστιο διεθνές κύκλωμα στο Βέλγιο με στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες και οικονομικές απάτες. Οπως αποκαλύφθηκε στις αρχές της βδομάδας, το συγκεκριμένο κύκλωμα ήταν υπεύθυνο για το στήσιμο πολλών αγώνων, ακόμα και της Α' κατηγορίας του Βελγίου, για στοιχηματικούς σκοπούς. Παράλληλα, οι κατηγορίες όσων έχουν προσαχθεί στις αρμόδιες αρχές αφορούν και μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως παράνομες μεταφορές χρημάτων, απόκρυψη προμήθειας σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών, απολαβές παικτών και προπονητών. Μετά τις αποκαλύψεις, συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ανακριθεί 57 άτομα, μεταξύ των οποίων μάνατζερς, προπονητές, διαιτητές, δικηγόροι, ενώ οι Αρχές ερεύνησαν εξονυχιστικά και τα γραφεία εννιά ομάδων της Α' κατηγορίας (Αντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης, Κλαμπ Μπριζ, Γκενκ, Γάνδη, Κόρτραϊκ, Λόκερεν, Οστάνδη, Μέχελεν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ
Επιτυχία από την Σακελλαρίδου

Το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στο Μπουένος Αϊρες, κατέκτησε η Αντωνία Σακελλαρίδου. Η 16χρονη αθλήτρια αγωνίστηκε στο τραμπολίνο ως μέλος της «Οκσάνα Τσουσοβίτινα», σε μια πρωτότυπη ιδέα των διοργανωτών να χωρίσουν όλους τους αθλητές της γυμναστικής σε 12 μεικτές ομάδες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και επιμέρους αθλημάτων, όπου η καθεμία έφερε το όνομα μιας προσωπικότητας του αθλήματος. Η συγκεκριμένη ομάδα πήρε την 3η θέση με 352 βαθμούς ποινής. Το χρυσό πήρε η ομάδα «Σιμόν Μπάιλς» με 293 βαθμούς ποινής, με 2η την ομάδα «Μαξ Γουίτλοκ», με 349 βαθμούς ποινής.

Εξάλλου, ένα βήμα πριν από μία σπουδαία πρόκριση στον τελικό του σύνθετου ατομικού έφτασε η πρωταθλήτρια της ρυθμικής Ιωάννα Μαγοπούλου, ωστόσο η άτυχη εμφάνιση στο τελευταίο της πρόγραμμα την άφησε εκτός προνομιούχου οκτάδας.

Η 15χρονη αθλήτρια, έχοντας ως καλύτερο το πρόγραμμα στις κορύνες, κατέλαβε τελικά την πλασματική 14η θέση με 55,700 βαθμούς (στεφάνι: 14,100 β., μπάλα: 15,400 β., κορύνες: 15,450 β., κορδέλα: 10,750 β.) χάνοντας την πρόκριση για μόλις 0,100 β.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ