ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς για να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα

Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις και συνελεύσεις προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια που οργανώνουν την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία.

Με καθημερινό πρόγραμμα δράσης, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, παράλληλα με την ενημέρωση των εργαζομένων για το νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο προς όφελος του κεφαλαίου, αναδεικνύουν την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική από την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Οργανώνουν, παράλληλα, τον αγώνα και τη διεκδίκηση με προμετωπίδα τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κάλυψη των απωλειών των συνταξιούχων, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται την ίδια μέρα στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Παράλληλα, προστίθενται νέα καλέσματα για κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη και σε άλλες πόλεις:

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει κινητοποίηση, στις 6.30 μ.μ., μπροστά από τα γραφεία του.

Στην Κέρκυρα, σωματεία καλούν σε κινητοποίηση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο.

Στην Κω, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου οργανώνει κινητοποίηση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Επίσης, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο με αντίστοιχο περιεχόμενο, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει πανεργατική συγκέντρωση την Τετάρτη 8/11, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κάλεσμα σε ενώσεις και συλλόγους αυτοαπασχολουμένων να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, ενώ το δικό τους «παρών» θα δώσουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Μάχη για τα συλλαλητήρια παράλληλα με κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρους δουλειάς

Δουλεύοντας για την επιτυχία των συλλαλητηρίων, τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε όσα ήδη ματώνουν το λαό και σε όσα ετοιμάζεται να προσθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018, τη μεγαλύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στα ματωμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν την κλιμάκωση της απάντησης των εργαζομένων και με πανελλαδική απεργία, μπροστά στην επίθεση που προετοιμάζει η κυβέρνηση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα νέα εμπόδια που επιδιώκει να θέσει στην κήρυξη απεργίας. Σχετικό κάλεσμα, εκτός από το ΠΑΜΕ, έχουν απευθύνει και εννέα Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ η συζήτηση συνεχίζεται καθημερινά σε συνελεύσεις, συνεδριάσεις και συσκέψεις σωματείων.

Η μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων συνδυάζεται ακόμα με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών και φορέων ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών, όπως και με τις κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς: Με την προσπάθεια για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από κινητοποιήσεις σε μεγάλα εργοτάξια («Αστέρας» Βουλιαγμένης, ΑΓΓΕΜΑΡ, Μουσείο Γουλανδρή), στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στον κλάδο των Τροφίμων, στον ΟΤΕ. Με τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά, όπως στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Με την απαίτηση των εμποροϋπαλλήλων για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στα σχέδια για εργάσιμη εβδομάδα επτά ημερών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σχεδιάζουν και υλοποιούν καθημερινές πρωτοβουλίες συζήτησης με τους εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε περιοδείες και εξορμήσεις (σε Θεοχαράκη, ICAP, Απολυμαντική, Kosmocar), τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ συζητούν με τα πληρώματα αλλά και τους σπουδαστές σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχει ξεκινήσει περιοδείες σε γκαράζ, παιδικούς σταθμούς, τεχνικό προσωπικό και υπαλλήλους των δήμων.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς και διακοπές ρεύματος

Σε νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ειρηνοδικεία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών οικογενειών εργαζομένων και ανέργων.

Στην Αττική, τα σωματεία οργανώνουν στις 9 π.μ., μαζί με ενώσεις και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ παραστάσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν, στις 4 μ.μ., στα Ειρηνοδικεία Καλλιθέας (λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 273) και Κορωπίου (Κάσου 18, πίσω από το αστυνομικό τμήμα).

Στη Θεσσαλονίκη σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 3.30 μ.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή για την παροχή βοήθειας και την οργάνωση της πάλης ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς που έχει συγκροτηθεί από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, από τη Δευτέρα 6/11 και κάθε Δευτέρα, από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., θα βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5Β), για το συντονισμό του αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας: 210.38.33.786, 697.40.10.107, 693.91.72.374, 694.74.45.479 και 697.22.20.265.

Αντίστοιχη Επιτροπή συγκρότησε και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ (τηλ. καθημερινής επικοινωνίας: 2310.23.31.34).

Παραστάσεις διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος σε εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες έκαναν την περασμένη Παρασκευή εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της Χαλκίδας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην περιοχή Δύο Δέντρα.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων κατήγγειλαν ότι εδώ και δύο βδομάδες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε σπίτι εργαζόμενου στον κλάδο των Τροφίμων, την ώρα που στις συνθήκες της απληρωσιάς, της ανεργίας, της μείωσης των συντάξεων, όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στην ανακοίνωση που μοίρασαν τα σωματεία καταγγέλλουν πως δεκάδες νοικοκυριά απειλούνται με διακοπή ρεύματος την ώρα που μεγάλοι όμιλοι προχωρούν σε επενδύσεις και στην Ενέργεια. Κάλεσαν το λαό της περιοχής να αντιπαρατεθεί με την ανάπτυξη που έχει αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και να βυθίζεται ο λαός στο σκοτάδι. Τα σωματεία απαιτούν να μη γίνεται καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες και να προβλέπονται ρυθμίσεις για όσους έχουν οφειλές, τέτοιες που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν.

Αντίστοιχη παρέμβαση έκαναν χτες στα γραφεία της ΔΕΗ, στο Τσαλικάκι, φορείς του Ηρακλείου Κρήτης. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπείες του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ διαμαρτυρήθηκαν για τις διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο δήμο Αρχανών - Αστερουσίων. Στην παρέμβαση παρευρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής «που βιώνουν έντονα το πρόβλημα των χρεών, με αποτέλεσμα διακοπή ρεύματος, λόγω του πετσοκόμματος του εισοδήματός τους, ειδικά με την άθλια ληστεία των μεγαλεμπόρων - βιομηχάνων στις τιμές του επιτραπέζιου σταφυλιού», όπως εξηγεί ο Αγροτικός Σύλλογος.

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις εκατοντάδες διακοπές σε Κάρυστο και Μαρμάρι

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και σε αυτοαπασχολούμενους της Καρύστου και του Μαρμαρίου ζητάει το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

Οπως αναδεικνύει το κείμενο της Ερώτησης, με βάση στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, από 1η έως 19 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή 279 διακοπές ρεύματος! Οι διακοπές ρεύματος σταμάτησαν προσωρινά τη βδομάδα 23 - 27 Οκτώβρη, μόνο κάτω από τη διαμαρτυρία και κινητοποίηση των συλλόγων και κατοίκων, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι.

Το ΚΚΕ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό: Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και σε αυτοαπασχολούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν. Να μειωθούν δραστικά τα υπέρογκα χρέη των λαϊκών στρωμάτων, που προέκυψαν λόγω των υπέρογκων τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας και να μεταφερθούν τα βάρη στους επιχειρηματικούς ομίλους που σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια και καταγράφουν τεράστια κέρδη. Να διασφαλιστεί φθηνό και επαρκές ρεύμα για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων εξαλείφοντας την ενεργειακή φτώχεια.

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Σήμερα η συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

Κινητοποίηση από την ΠΑΣΕΒΕ και στη Θεσσαλονίκη

Δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, στην πολιτική της φοροεξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων, των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε βάρος τους, της γενικευμένης αντιασφαλιστικής επίθεσης, δίνουν σήμερα Τετάρτη τα κλαδικά σωματεία Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων, Ξυλουργών και Μετάλλου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στις 9 π.μ.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν επίσης η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών καλούν και εργατικά συνδικάτα της Αττικής, μεταξύ των οποίων τα κλαδικά συνδικάτα Χρηματοπιστωτικού, Οικοδόμων και Εμποροϋπαλλήλων, στο πλαίσιο της πάλης ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Σήμερα επίσης, σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.

Με τις σημερινές κινητοποιήσεις ανοίγει το αγωνιστικό δεκαήμερο δράσης των αυτοαπασχολούμενων που διοργανώνουν πανελλαδικά οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 5/11, οπότε θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να αγωνιστούν για: Ενταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, να μπει τέρμα στη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, να παύσουν οι περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ