Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Στοκχόλμη με αντίπαλο την ΑΪΚ έχοντας ως προίκα τη νίκη στην έδρα του με 1-0 αλλά και την καλή εμφάνιση που τον φέρνει να θεωρείται το φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ του θεσμού. Οι «πράσινοι» στοχεύουν σε μια αντίστοιχη εμφάνιση όπως στο πρώτο παιχνίδι πριν από μια βδομάδα, όταν παίζοντας έξυπνα και με συγκέντρωση δεν άφησαν να φανεί η διαφορά ετοιμότητας των δύο ομάδων αφού, ως γνωστόν, οι Σουηδοί μετράνε ήδη παραπάνω από 10 παιχνίδια στα πόδια τους (πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις). Πάντως, για σήμερα συν τοις άλλοις οι «πράσινοι» έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα του «πλαστικού χλοοτάπητα» του γηπέδου της ΑΪΚ.
Αν και βολική για την ελληνική ομάδα είναι και η ισοπαλία, εντούτοις ο τεχνικός της, Αντρέα Στραματσιόνι, ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η νίκη και πάλι. Μάλιστα, εξήγησε πως θα ήταν λάθος, το οποίο μπορεί να αποβεί καθοριστικό, εάν οι παίκτες έμπαιναν με στόχο την ισοπαλία στο παιχνίδι. Ο Ιταλός επισήμανε επίσης πως η ομάδα έχει τη δική της φιλοσοφία παιχνιδιού και δεν πρόκειται να την αλλάξει, ενώ έδειξε να υπολογίζει πολύ τα στημένα των αντιπάλων. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χουλτ.
Icon |
Η νίκη επί της ΑΪΚ στην Αθήνα φέρνει τον Παναθηναϊκό σε καλύτερη θέση σήμερα σε σχέση με ΑΕΚ και ΠΑΣ |
Με καλή ψυχολογία από την εμφάνιση στην Ολλανδία αφού παρά την ήττα με 1-0 στις λεπτομέρειες στάθηκε πολύ καλά και με πίστη ότι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει την Αλκμααρ στο Περιστέρι. Ο τεχνικός του ΠΑΣ μιλώντας για το παιχνίδι αναγνώρισε την ανωτερότητα των αντιπάλων, ειδικά στο θέμα της εμπειρίας σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να αλλάξει τα πράγματα. Οπως είπε, αν και θα πρέπει ο ΠΑΣ να κυνηγήσει το γκολ, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της συνολικότερης έξυπνης διαχείρισης που θα πρέπει να έχει στο παιχνίδι. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ελληνική ομάδα.
«Η πράξη σας, ωστόσο, αποτελεί ισχυρότατο χτύπημα για όλους τους Ελληνες αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού πραγματοποίησαν τετραετή προετοιμασία γνωρίζοντας τα ποσά των επιβραβεύσεων των επιτυχιών, και τώρα την περίοδο έναρξης των Αγώνων, εσείς τα καταργείτε», σημειώνουν στην επιστολή τους οι αθλητές της Παραολυμπιακής ομάδας.
Ενα ακόμη επεισόδιο στη μακρόχρονη κόντρα του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπήρξε χτες με αφορμή τη συγκρότηση των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου. Αφορμή υπήρξε η απόφαση από πλευράς της δεύτερης για αντικατάσταση δύο μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Ο υφυπουργός απέστειλε επιστολή προς την ΕΠΟ, στην οποία την κατηγορεί για «πραξικοπηματική ενέργεια» καθώς και «αυθαίρετη, παράνομη και εν κρυπτώ παρέμβασή της στη σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου». Η επιστολή κοινοποιήθηκε στη FIFA, στην UEFA, στη Superleague, στη Football League και τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Από την πλευρά της η ΕΠΟ στην απάντησή της κάνει λόγο για παραπληροφόρηση του υφυπουργού, μιλάει για προγραμματισμένες αλλαγές στα δύο μέλη που έγιναν κατόπιν αιτημάτων που υπήρχαν και τον καλεί να ανακαλέσει.
20.00: ΑΪΚ Στοκχόλμης - ΠΑΟ (ΟΤΕ Sport 4)
20.00: ΠΑΣ Γιάννινα - Αλκμααρ (ΟΤΕ Sport 5)
21.00 AEK - Σεντ Ετιέν (Νοvasports 2)
Μπορεί τα υλικοτεχνικά προβλήματα στα σπίτια του Ολυμπιακού Χωριού να έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις αθλητικές αποστολές των χωρών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να έχουν εκφραστεί πολλά παράπονα, ωστόσο κάποιους δεν τους αγγίζουν κάτι τέτοια. Οπως συνέβη στην περίπτωση της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ, της περίφημης «dream team», η οποία επέλεξε να μείνει σε κρουαζιερόπλοιο. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της ομάδας, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τις συνθήκες που επικρατούν στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ομάδας Γκρεγκ Μίλερ επικαλέστηκε συν έναν ακόμα λόγο που έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα κρεβάτια δεν χωρούν τους πανύψηλους παίκτες της ομάδας. Ωστόσο, για το τελευταίο θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες εθνικές ομάδες μπάσκετ που επίσης διαθέτουν ψηλούς μένουν στο Ολυμπιακό Χωριό.
Σε μια άλλη περίπτωση, εκτός Ολυμπιακού Χωριού θα μείνει ο Βρετανός και πρωταθλητής του τένις Αντι Μάρεϊ, χρυσός Ολυμπιονίκης το 2012 στο Λονδίνο.
Τις τελευταίες ώρες στο Ρίο οι φήμες σχετικά με το όνομα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου (που παραδοσιακά κρατιέται μυστικό) θέλουν αυτό του Πελέ, ο οποίος θα ανάψει τη φλόγα στο στάδιο Μαρακανά, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διοργάνωσης. Ωστόσο, ακόμα και εάν αληθεύουν αυτές, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλά αφού στον κόσμο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού αρκετές είναι οι λεπτομέρειες που πολλές φορές κρίνουν τα πράγματα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές έχουν να κάνουν με τα κέρδη των πολυεθνικών. Ετσι, όπως δήλωσε ο άλλοτε άσος των γηπέδων, αν και θα το ήθελε πολύ εντούτοις για να συμβεί θα πρέπει να πάρει την άδεια (!) των χορηγών του. Και αυτό γιατί η εταιρεία δημοσίων σχέσεων, που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του, έχει προγραμματίσει εκδήλωση εκτός Βραζιλίας. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πελέ, «ως Βραζιλιάνος, θα ήθελα πολύ να το κάνω αλλά έχω ένα συμβόλαιο να εκπληρώσω». Ο ίδιος διευκρίνισε πως η τελική απάντηση στην Οργανωτική Επιτροπή θα δοθεί σήμερα ή νωρίς αύριο Παρασκευή...
Οι κόντρες αντίπαλων συμφερόντων σχετικά με τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στη διοργάνωση φαίνεται να κρατούν καλά λίγο πριν την έναρξη των αγώνων. Αν και η ΔΟΕ, πλην στίβου, έδωσε το πράσινο φως για συμμετοχή Ρώσων στα υπόλοιπα αγωνίσματα, εντούτοις σε πολλές περιπτώσεις το τοπίο παραμένει θολό. Πρόσφατο περιστατικό αποτελεί το... μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες με τις ρωσικές συμμετοχές στην κολύμβηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας εντός Ρωσίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) φερόταν να επιτρέπει τη συμμετοχή δυο αθλητών, Μόροζοφ και Λόμπιντσεφ, οι οποίοι όμως συμπεριλαμβάνονταν στην περίφημη λίστα «Μακλάρεν» που αφορούσε όσους αθλητές/τριες της Ρωσίας είτε έχουν συλληφθεί είτε είναι ύποπτοι για ντόπινγκ.
Ωστόσο, μετά τη γνωστοποίηση των πληροφοριών και αφού είχαν περάσει 48 ώρες η FINA με ανακοίνωσή της διέψευσε το γεγονός διευκρινίζοντας πως η συμμετοχή των δυο αθλητών είναι υπό εξέταση από την αρμόδια τριμελή επιτροπή της ΔΟΕ. Πάντως, από το περιστατικό προκύπτουν αρκετά ερωτήματα, ενώ φήμες θέλουν την αντίδραση της FINA να είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχθηκε από άλλες εθνικές ομοσπονδίες όταν έγινε γνωστό ότι επέτρεψε τη συμμετοχή.