ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Απρίλη 2016
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στις 15 Μάη η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Η ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη 13/4, παναττική σύσκεψη μελών του Εθνικού Συμβουλίου της, Γραμματειών των Επιτροπών Ειρήνης και εκπροσώπων του μαζικού λαϊκού κινήματος, με θέμα την 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στο φόντο των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων.

Εγινε ενημέρωση σε σχέση με το Προσφυγικό, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να εφαρμόσει μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων για Ασφαλιστικό - Φορολογικό. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος για τη συμμετοχή του, μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα, στη 48ωρη απεργία που θα ακολουθήσει, αμέσως μετά την κατάθεση των παραπάνω νομοσχεδίων.

Ιδιαίτερα απασχόλησε την παναττική σύσκεψη, η προετοιμασία της 36ηςΜαραθώνιας Πορείας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μάη, από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ., μέχρι το υπουργείο Αμυνας στις 6.30 μ.μ. που θα γίνει ο τερματισμός και η εκδήλωση υποδοχής.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνουν τον Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «η συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, είναι βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Πορευόμαστε και παλεύουμε για: Εξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Παρουσιάσεις της πρότασης του ΚΚΕ για το σχολείο

Οργανώσεις του ΚΚΕ προγραμματίζουν το επόμενο διάστημα παρουσιάσεις της πρότασης του ΚΚΕ για το σχολείο.

Συγκεκριμένα:

Αύριο Δευτέρα 18 Απρίλη

Στην Αλεξανδρούπολη στις 7 μ.μ. στο Τμήμα Νηπιαγωγών (αίθ. 7). Ομιλητής θα είναι ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λέσβο στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου (Κομνηνάκη 43). Την παρουσίαση θα κάνει η Αγγελική Γκούσκου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Καρδίτσα στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ). Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Τρίτη 19 Απρίλη

Στη Λάρισα στις 7.30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο (Παπακυριαζή 44). Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Κοιλάκος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τετάρτη 20 Απρίλη

Στο Βόλο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Μεταξουργείο». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βιβλιοπαρουσιάσεις πρόσφατων εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής»

Εκδηλώσεις παρουσίασης πρόσφατων εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» προγραμματίζουν Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα:

Αύριο, Δευτέρα

-- Η ΤΟ Βιομηχανίας, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος) παρουσιάζει την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» για τη διημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο: «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20'ο αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ» . Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Ηλιούπολη, στις 7.30 μ.μ. στο Αναψυκτήριο του Αλσους «Δημήτρης Κιντής» θα παρουσιαστεί η ίδια έκδοση και θα γίνει συζήτηση με θέμα «Εργατικό κίνημα και ιμπεριαλιστικός πόλεμος». Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού για την περίοδο 1870 - 1936 και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Την Τετάρτη 20/4

-- Στο Περιστέρι, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περιστερίου, θα παρουσιαστεί η έκδοση «"Ευρωκομμουνισμός": Θεωρία και στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου», με ομιλητή τον Βασίλη Οψιμο, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη, 21/4

-- Η ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά (Καλλέργη 142), διοργανώνει παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» για τη διημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο: «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προσφορές

Ο σ. Α. Σ. προσφέρει στο Κόμμα μέσω της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης 1.000 ευρώ.

***

Η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε όξυνε σε μεγάλο βαθμό το σύνολο των προβλημάτων των Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο Καναδά. Γνωρίζοντας ότι ο διεθνισμός σημαίνει πρώτα απ' όλα όξυνση της ταξικής πάλης μέσα στη χώρα μας, θεωρούμε ότι η έκβαση του σκληρού ταξικού αγώνα θα κριθεί σε ένα βαθμό από τη βελτίωση της ικανότητάς μας να σταθούμε κι εμείς ως Ελληνες μετανάστες δίπλα στο ΚΚΕ. Η πείρα και τα χειροπιαστά αποτελέσματα των αγώνων που διεξάγει το ΚΚΕ μιλούν από μόνα τους, ανοίγουν το δρόμο για την επαναστατική πρωτοπορία της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και διεθνώς. Θα τον βαδίσουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, ενισχύοντας το κόμμα των αγώνων και θυσιών.

Για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ προσφέρουμε 1.050 δολάρια Καναδά. Χαρίτος Παναγιωτίδης (150), Σταύρος Παχής (100), Κώστας Γιαννάδης (50), Θανάσης Παρλάνης (100), Γιάννης Πολυζώης (20), Α.Μ. (100), Λάκης Παπαδόπουλος (100), Παύλος (20), Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (40).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ