ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Ιούλη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ., η συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση, με σύνθημα «ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία»,αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής έχουν οριστεί για τις 7 μ.μ., ως εξής:

Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Καλλιτέχνες, Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικό, ΜΜΕ, Εμπόριο, Επισιτισμός, Δικαιοσύνη, ΕΒΕ, Υγεία, Εκπαιδευτικοί.

Φιλελλήνων: Νότιος Τομέας, Δημόσια Διοίκηση - ΟΤΑ, Πειραιάς.

Ομόνοια: Δυτικός Τομέας, Βόρειος Τομέας, Μεσόγεια, Θριάσιο, Ανατολικός Τομέας, Τομέας Α' Αθήνας - Γαλατσίου.

Στην κάλπη με την πρόταση του ΚΚΕ

Ψηφοδέλτια με την πρόταση του Κόμματος διακινούνται σε όλη τη χώρα - Διαθέσιμα και από τις ιστοσελίδες του ΚΚΕ, του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr»

Το ψηφοδέλτιο με την πρόταση του ΚΚΕ

*

Το ψηφοδέλτιο με την πρόταση του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει και στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της, ρίχνοντας μαζικά στην κάλπη τη δική του πρόταση: «ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία».

Ούτε η πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ ούτε η κυβερνητική πρόταση των 47 + 8 συμπληρωματικών σελίδων διορθώνεται, γιατί είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Το κάλπικο «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο «ναι» στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ναι» στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού. Καλούμε το λαό να μη διαλέξει νέο μνημόνιο. Να «ακυρώσει» αυτό το κάλπικο δίλημμα που του θέτουν, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.

Οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα διακινούν ήδη ψηφοδέλτια με την πρόταση του ΚΚΕ, μαζί με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούνται να διαδώσουν αυτό το ψηφοδέλτιο στο λαό, το οποίο μπορεί επίσης ο καθένας να βρει και να τυπώσει από την ιστοσελίδα του Κόμματος (www.kke.gr), από το πόρταλ «902.gr» (στη διεύθυνση www.902.gr/node/70561) και φυσικά από την ιστοσελίδα του «Ριζοσπάστη» (www.rizospastis.gr), όπου μάλιστα πάνω δεξιά στην αρχική σελίδα υπάρχει ειδικός σύνδεσμος που οδηγεί σε ενότητα με τα υλικά του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περιορίζεται η συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων στο διάλογο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής

Σε ανακοίνωσή του για τη χτεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Στη συζήτηση που έγινε κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής σε σχέση με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, επιβεβαιώθηκε ο αντιδραστικός χαρακτήρας του θεσμικού πλαισίου του "νόμου για τα δημοψηφίσματα", που περιορίζει τη συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο των πολιτικών κομμάτων και εγκλωβίζει στην υπερψήφιση ενός "ναι" ή "όχι" μέσα από τις λεγόμενες "επιτροπές υποστήριξης". Αποκλείονται έτσι ουσιαστικά τα κόμματα, να τοποθετηθούν και να διαφοροποιηθούν, με την έκφραση άλλης άποψης, απορρίπτοντας το ερώτημα που τίθεται για ψήφιση. Ως γνωστόν, το ΚΚΕ συμμετέχει στο δημοψήφισμα, απορρίπτοντας όμως το εκβιαστικό και ψεύτικο δίλημμα που τίθεται, καλώντας το λαό να το απορρίψει επιλέγοντας την πρόταση του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση, ενώ έκανε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ρύθμισε διάφορα ζητήματα, δεν άγγιξε την ουσία του υπάρχοντος αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου και διατήρησε τις "επιτροπές στήριξης", με αποτέλεσμα τον περιορισμό των κομμάτων να συμμετάσχουν με αυτοτέλεια στο δημοψήφισμα.

Το ΚΚΕ επανέλαβε την πάγια θέση του να υπάρχει ισότιμη προβολή των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και να σταματήσει η προκλητική προβολή των δύο κομμάτων του νέου δικομματισμού, σε βάρος των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ. Επιπλέον, να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για εκείνα τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο. Το ΚΚΕ ζήτησε να μη δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος προβολής στα ΜΜΕ ή σε ψευτοεπιτροπή - κάλυμμα που πιθανόν συγκροτήσει, ώστε να προβάλει το ναζιστικό δηλητήριο. Ζήτησε, επίσης, κάλυψη της κεντρικής ομιλίας του Κόμματος και χρόνο για διακαναλική».

Δηλώσεις συμμετοχής για την επίσκεψη στον Αη Στράτη

Επίσκεψη - προσκύνημα στον Αη Στράτη οργανώνει, για το Σάββατο 18/7, η ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Κόμματος

Επίσκεψη - προσκύνημα στον Αη Στράτη οργανώνει, για το Σάββατο 18 Ιούλη, η ΚΕ του ΚΚΕ. Με την επίσκεψη, που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, θα τιμηθεί η θυσία μελών του ΚΚΕ και άλλων αγωνιστών που στάλθηκαν για εξόντωση στο «θανατονήσι», τόσο από τη δικτατορία Μεταξά όσο και από μεταπολεμικές κυβερνήσεις. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η αναχώρηση θα γίνει από το Λαύριο και για τη διευκόλυνση της ομαδικής μετακίνησης, θα χρειαστεί να συνταχθεί και να δοθεί έγκαιρα στη ναυτιλιακή εταιρεία λίστα με τα ονοματεπώνυμα των επιβατών μέσα στις επόμενες μέρες, μαζί με το ανάλογο αντίτιμο του εισιτηρίου. Η τιμή έχει προσδιοριστεί στα 35 ευρώ και περιλαμβάνει το εισιτήριο του πλοίου και τη μεταφορά με πούλμαν προς και από το Λαύριο.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει ανοιχτεί κατάλογος στην ΚΟ Αττικής, στις ΤΟ και την ΚΝΕ. Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, θα πρέπει έγκαιρα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ