ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Οι αγρότες την «επόμενη μέρα» χρειάζονται ισχυρό ΚΚΕ

Σε εκδήλωση στο Πύθιο μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Εβρου Γιάννης Μαργαριτίδης

Σε πολιτική εκδήλωση στο Πύθιο του Εβρου, με θέμα «Οι αγρότες μπροστά στη νέα ΚΑΠ», μίλησε, την Κυριακή, ο Γιάννης Μαργαριτίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στη δραματική κατάσταση που βιώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιτίας της ΕΕ και της ΚΑΠ, τόνισε: «Η ΚΑΠ, την οποία έχουν σαν ευαγγέλιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το 2014 μείωσε 8,5% την ενιαία ενίσχυση, το 2015 θα την μειώσει 15%, ενώ έως το τέλος του 2019 θα έχει μειωθεί η ενιαία ενίσχυση κατά 45%, θα πάρουν δηλαδή από τις τσέπες των αγροτών και κτηνοτρόφων τα μισά χρήματα».

Προειδοποίησε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών «οι αγρότες θα έχουν να αντιμετωπίσουν την άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια και στάβλους, τις αυξήσεις των εισφορών σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ οι τιμές των αγροτικών προϊόντων δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο ενώ οι αγρότες για τη χρήση στις καλλιέργειες και τα λαϊκά στρώματα για θέρμανση θα το αγοράζουν πανάκριβα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο εργοστάσιο της ΕΒΖ, που έκλεισε και ερήμωσε, αλλά και στην καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας ως αποτέλεσμα των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Συνεχίζοντας, κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Εβρου να αξιοποιήσουν την πλούσια εμπειρία που έχουν και να σκεφτούν πως οι κατακτήσεις τους ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων, τίποτε δεν χαρίστηκε. Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ποιο κόμμα ήταν κοντά τους, στήριξε αυτούς τους αγώνες, πάλεψε με ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντά τους.

Να σκεφτούν τι έχασαν από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Οπως είπε, «μια χώρα που έχει τεράστια πλεονεκτήματα και παραγωγικές δυνατότητες, ιδανικές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες, επαρκή μηχανοποίηση της παραγωγής, τεχνογνωσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, έχει μεταβληθεί σε χώρα εισαγωγής προϊόντων».

Κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να γυρίσουν την πλάτη τους σε παλιούς και νέους «σωτήρες», να κλείσουν τα αυτιά τους στην κινδυνολογία και τις ανέξοδες ψεύτικες υποσχέσεις. Τους κάλεσε με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να δώσουν δύναμη στο λαό, γιατί ΚΚΕ ισχυρό σημαίνει δυνατός λαός την επόμενη μέρα, καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να δυναμώσει η πάλη του λαού, να γίνει πιο αποτελεσματική και να βάλει φραγμό στην παραπέρα μείωση του εισοδήματος και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

ΑΡΤΑ
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κόμματος

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κόμματος στην Αρτα
Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κόμματος στην Αρτα
Μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις πραγματοποίησαν σε όλη την Ελλάδα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων του Κόμματος, των αγωνιστών που τα απαρτίζουν, απευθύνοντας κάλεσμα για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του Κόμματος, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην κινδυνολογία και τους εκβιασμούς που ασκούν στο λαό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και στις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε πως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ λένε ψέμματα ότι δεν θα πάρουν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, μιας και αυτά αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ, στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου που συνυπογράφουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Από την άλλη επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση υπέρ του λαού: Η ηγεσία του δίνει εξετάσεις στους δανειστές, στην ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, λέει ψέματα στον λαό ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, διεκδικούν τον ρόλο του ικανότερου διαχειριστή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι για τα συμφέροντα του λαού.

Τόνισε την ανάγκη να ψηφιστεί μαζικά το ΚΚΕ για να είναι ακόμη πιο δυνατό την επόμενη μέρα, που η ΕΕ, με τα μνημόνια διαρκείας θα είναι εδώ. Για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα ανοίγει τον δρόμο για τη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή. Κάλεσε, τέλος, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να δώσουν μαζικά και δυναμικά τη μάχη του ψηφοδελτίου.

Η εκδήλωση είχε ανοίξει με χαιρετισμό του υποψήφιου βουλευτή, συνεργαζόμενου με το Κόμμα, Λεωνίδα Γεωργούση, ο οποίος σημείωσε πως - παρότι προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ - σε αυτές τις εκλογές συμπορεύθηκε με το ΚΚΕ, τονίζοντας τη «συνάντησή» του με το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες ενάντια στην πολιτική που πάντα είχε ως στόχο την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μισθωτούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δίνουν χώρο στους φασίστες, απειλούν με πρόστιμα για τις αφίσες

Την παραχώρηση χώρου προβολής στη Χρυσή Αυγή, για να χύνει το ναζιστικό της δηλητήριο, αποφάσισε στη χτεσινή του συνεδρίαση για την κατανομή των στεγάστρων για προεκλογική προβολή των κομμάτων το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, επικαλούμενο την «τήρηση του νόμου» που προβλέπει παραχώρηση χώρων με βάση τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών.

Η απόφαση αυτή συνοδεύεται και από μια σειρά αντιδημοκρατικών απαγορεύσεων στην πολιτική προπαγάνδα και επικοινωνία, οι οποίες επιχειρείται να επιβληθούν με απειλές για πρόστιμα. Ετσι, απαγορεύεται να γίνουν αφισοκολλήσεις, να υπάρχουν πανό και banners, μικροφωνικές, η χρήση πλατειών κ.λπ.

Τόσο στη διακομματική σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 9/1 στο Δημαρχείο, παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές στις 25 Γενάρη, όσο και χτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξεκαθάρισαν ότι η ελεύθερη και πλήρως ανεμπόδιστη διακίνηση ιδεών και πολιτικών προγραμμάτων πρέπει να διασφαλίζεται ως ελάχιστο δημοκρατικό δικαίωμα και κατάκτηση του λαού μας και δήλωσαν πως το ΚΚΕ δε θα δεχθεί οποιαδήποτε αντιδημοκρατική απαγόρευση.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ζήτησαν να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στη ΧΑ για να κάνει τη ναζιστική της προπαγάνδα. Σημείωσαν επιπλέον ότι ακόμα και θεσμικά η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της ΧΑ από τον Αρειο Πάγο δημιουργεί ένα προηγούμενο που μπορεί να αξιοποιηθεί, καθώς η παραχώρηση χώρων στη ναζιστική οργάνωση συνιστά έμμεση χρηματοδότησή της από δημόσιο - κρατικό - φορέα.

Ο δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης, για τις εντυπώσεις, δήλωσε την «αηδία» του για τη ΧΑ, όμως στην πράξη οχυρώθηκε πίσω από το νόμο που αναγνωρίζει ως πολιτικό κόμμα το ναζιστικό μόρφωμα. Στη σύσκεψη της Παρασκευής, με τη στάση του δημάρχου συμπαρατάχθηκαν ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Κίνηση Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ εντύπωση προκάλεσε η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από το διαφημιστικό χώρο ζήτησαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» και του «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Τα κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές

Την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη προτίθενται να διεκδικήσουν 21 κόμματα, 4 συνασπισμοί κομμάτων και ένας ανεξάρτητος. Τον τελικό λόγο για το πόσα κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, κ.λπ. νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα τον έχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής 21 κόμματα: 1) ΚΚΕ, 2) Νέα Δημοκρατία, 3) ΣΥΡΙΖΑ, 4) ΠΑΣΟΚ, 5) Χρυσή Αυγή, 6) Κόμμα Φιλελευθέρων, 7) Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος, 8) Ο.Κ.Δ.Ε. - Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος, 9) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, 10) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Οχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.). 11) Κ.Ε.Α.Ν. - Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, 12) ΕΕΚ - Τροτσκιστές - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, 13) Εθνική Ελπίδα, 14) ΛΑ.Ο.Σ., 15) Ενωση Κεντρώων, 16) ΕΛΚΣΙ - Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, 17) Ενωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή), 18) «ΡΟΜΑ» - Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης, 19) Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας, 20) Το Ποτάμι και 21) ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ - Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση.

Οι τέσσερις συνασπισμοί κομμάτων είναι: 1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση - ΜΑΡΣ, 2) ΚΚΕ μ-λ - ΜΛ ΚΚΕ, 3) Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά, 4) Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Τέλος, δήλωση συμμετοχής κατέθεσε και ο Συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια». Να σημειωθεί ότι ο Π. Καμμένος αρχικά είχε καταθέσει δήλωση συμμετοχής ως κόμμα (Ανεξάρτητοι Ελληνες), όμως λόγω των συνεργασιών που είχε στη συνέχεια κατέθεσε ανάκληση της δήλωσης και κατέθεσε δήλωση συμμετοχής ως συνασπισμός κομμάτων.

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς

Η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τη λαχειοφόρο αγορά που διοργάνωσε στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Οι αριθμοί που κερδίζουν είναι οι εξής: Α4726, Α3761, Α0757, Δ2114.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ