ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή και στους καθημερινούς αγώνες

Συγκρότημα και χορωδία της ΚΝΕ έψαλαν τα αγωνιστικά κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Συγκρότημα και χορωδία της ΚΝΕ έψαλαν τα αγωνιστικά κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Τα αγωνιστικά κάλαντα, από συγκρότημα και χορωδία μελών της ΚΝΕ, άκουσε το πρωί της Τετάρτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Με τους στίχους τους, τα κάλαντα της ΚΝΕ υπενθύμισαν πως η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, ενώ κατέληξαν στο κάλεσμα: «Με μια γροθιά όλοι μαζί, με Συμμαχία Λαϊκή, στην αντεπίθεση να βγούμε, με το ΚΚΕ μπορούμε». Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ενώ στα μέλη της ΚΝΕ προσφέρθηκαν βιβλία από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρόνια πολλά, καλή χρονιά! Να είναι ευτυχισμένο το 2015, με νέες επιτυχίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, προσωπικής δράσης και ζωής του καθένα και της καθεμιάς.

Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή και στους καθημερινούς αγώνες, για να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας, για την πατρίδα μας.

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε όλοι, γινόμαστε μάρτυρες κυριολεκτικά συναλλαγών, παζαριών, μετεγγραφών - μέσω των καναλιών και των ΜΜΕ - των διαφόρων κομμάτων της αστικής τάξης, του κατεστημένου, που θέλουν πάλι να καθίσουν στο σβέρκο του λαού, υπηρετώντας ίδιες πολιτικές, της ΕΕ, του κεφαλαίου, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει φέρει το λαό μας, τη χώρα μας στην οικονομική κρίση, που χαμηλώνει όλο και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο, οδηγεί στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανέχεια, χιλιάδες, εκατομμύρια οικογένειες συμπατριωτών μας.

Το ΚΚΕ, μακριά από όλα αυτά τα αλισβερίσια, οργανώνεται αυτές τις μέρες, οργανώνει την πάλη του, συζητά με το λαό, έτσι ώστε ο λαός μας βασισμένος στην πείρα του να αποκτήσει αυτές τις δυνάμεις, να δώσει την οργανωμένη απάντηση, να πει όχι στο φόβο, όχι στη μοιρολατρία, όχι στις αυταπάτες. Να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ στις 25 του Γενάρη, έτσι ώστε να βγει δυνατό και στη Βουλή και στο λαό, για τη λαϊκή συμμαχία, την οργάνωση του κινήματος, για τη συνολική ανατροπή.

Πολλές ευχές ξανά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι 20 πρώτες Τομεακές Οργανώσεις

Με το πανελλαδικό πλάνο να έχει καλυφθεί σε ποσοστό 98,24% λίγο πριν από την εκπνοή του δεύτερου μήνα της Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ, πολλές είναι πλέον οι Κομματικές Οργανώσεις που έχουν ήδη υπερκαλύψει το πλάνο τους και συνεχίζουν μαζί με όλες τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος που συνδέεται άρρηκτα με την εκλογική μάχη που μόλις ξεκίνησε.

Στο «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της βδομάδας, ο κατάλογος με τις είκοσι πρώτες Τομεακές Οργανώσεις διαμορφώθηκε ως εξής:

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΤΟ Νότιων Κυκλάδων με ποσοστό 143,49%. Στη δεύτερη θέση η ΤΟ της Κω με 140,92%. Στην τρίτη θέση η ΤΟ Θριασίου με 139,62%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι εξής Τομεακές Οργανώσεις: Ρόδου με ποσοστό 137,23%, ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με 132,82%, Κατασκευών Αττικής με 130,20%, Μεταφορών Αττικής με 123,41%, Επισιτισμού Αττικής με 121,31%, Πρέβεζας - Λευκάδας με 120%, Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας με 118,97%, Ξάνθης με 117,68%, Πόλης Βόλου με 117,43%, Κατασκευών Κ. Μακεδονίας 116,14%, Υγείας - Πρόνοιας Αττικής με 116,01%, Εμπορίου - Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας 114,82%, Πόλης Χανίων με 113,80%, Εργατικός Τομέας Λάρισας με 113,56%, Καβάλας με 113,17%, Δράμας με 113,09%, Εργατικός Τομέας Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας με 111,11%.

Εκθεση βιβλίου

Η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει έκθεση βιβλίου με ειδικές τιμές σε όλα τα βιβλία, στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων (Ιλιον, Πετρούπολη, Αγιοι Ανάργυροι). Η έκθεση ολοκληρώνεται το Σάββατο 3/1 (ώρες λειτουργίας: 11.00 με 13.00 και 19.00 με 21.00).

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για Παιδιά

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις το Σάββατο 3/1/2015 στις 18.30 στο 5ο Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για Παιδιά, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Γενάρη, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Τα αγωνιστικά κάλαντα της ΚΝΕ

Τα αγωνιστικά κάλαντα που έψαλε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συγκρότημα και χορωδία της ΚΝΕ στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, αλλά και μέλη της Οργάνωσης σε γειτονιές και πλατείες, σπίτια και κεντρικούς δρόμους, είναι τα εξής:

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά

χρονιά πολλά αγωνιστικά

Τα κάλαντα να πούμε

και του χρόνου να σας δούμε.

***

Το σύστημα ετούτο εδώ

που είναι σάπιο και λερό

τους λίγους να ταΐζει

τους πολλούς τους βασανίζει.

***

Του 'ναι γραφτό να ανατραπεί

μα θέλει πάλη λαϊκή

ελπίδα στον αγώνα

για να βγούμε απ' το χειμώνα.

***

Σκορπάνε φόβο στο λαό

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Κεφάλαιο

κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυταπάτες

και σε λίγους κάνει πλάτες.

***

Αλλο μην τους εμπιστευθείς

στο ΚΚΕ να στηριχτείς

προσφέρει μόνο στο λαό

κάντε το πιο δυνατό.

***

Με μια γροθιά όλοι μαζί

με συμμαχία λαϊκή

στην αντεπίθεση να βγούμε

με το ΚΟΥ, με το ΚΚΕ μπορούμε!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ