ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Νοέμβρη 2014
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Κωστούλα Σεφέρη
Κωστούλα Σεφέρη
φωτό 1

Πριν από ένα μήνα, «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στην Ικαριά. Η συντρόφισσα Κωστούλα τίμησε χωρίς να υπολογίζει δυσκολίες, μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής της, την ιδιότητα του μέλους και στελέχους του ΚΚΕ, παραμένοντας πιστή στις αρχές και τα ιδανικά του, στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Η ΤΕ Ικαριάς - Φούρνων, τιμώντας τη μνήμη της συντρόφισσας προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 2.000 ευρώ.

Επίσης:

  • Στη μνήμη της, ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα, Παντελής, προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ αυτοαπασχολούμενων.
  • Αγαπημένη Κωστούλα, 40 ημέρες μετά την αβάσταχτη απώλειά σου, σε μνημονεύω και σε τιμώ με τον τρόπο που θα ήθελες, ενισχύοντας με 100 ευρώ το ΚΚΕ. Θα είσαι πάντα μαζί μας.

Η αδελφή σου

  • Τα μέλη της ΚΟΒ Καραβοστάμου προσφέρουν στην μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσας 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη της, οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας του ΚΚΕ, προσφέρουν 150 ευρώ ενίσχυση στο Κόμμα.
  • Στο τελευταίο «αντίο» της αγαπημένης μας Κωστούλας Σεφέρη, η οικογένεια Γιάννη και Αρετής Βουδαντά προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας και 50 ευρώ στον πιο πιστό της σύντροφο, τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».
  • Στη μνήμη της ανιδιοτελούς, ακούραστης, μαχητικής κομμουνίστριας προσφέρουμε 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Μαρία - Στέφανος


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΪΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΪΔΗΣ
φωτό 1

Ο Τζούμας Δημήτριος προσφέρει, στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΤΣΙΓΚΑ, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω του Εδαφικού Τομέα Ιωαννίνων.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, προσφέρω στο Κόμμα μας 200 ευρώ.

Γ. Ζ.

***

Φωτο 2

Στη μνήμη του ΣΤΑΛΙΝ, της μάνας μου ΜΑΡΙΓΟΥΛΑΣ (ΠΕΤΡΟΥΛΑ) (φωτ.), του πατέρα μου ΣΩΤΗΡΗ (ΠΕΤΡΟΥΛΑ), του αδερφού μου ΒΑΣΟΥ (ΠΕΤΡΟΥΛΑ) (φωτ.) και των αδερφάδων μου ΦΙΛΙΤΣΑΣ και ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ, προσφέρω στο τιμημένο μας ΚΚΕ 1.000 ευρώ για την Οικονομική του Εξόρμηση, μέσω της Οργάνωσης Πειραϊκής Χερσονήσου.

Δήμητρα Πέτρουλα

***

Στην άσβεστη μνήμη των γονιών της, ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ, από το Καραβόσταμο Ικαρίας, η κόρη τους Ευαγγελία Χατζηνάκη προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΑΚΗ - ΓΕΝΟΥΖΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, ο γιος της Νικόλας Γενούζος, προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου.

***

Για την επέτειο των 96 χρόνων του ΚΚΕ και στη μνήμη της μητέρας μου ΕΥΡΥΚΛΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ και των θείων μου: ΗΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, μαχητών του ΔΣΕ, του παππού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, της γιαγιάς ΜΑΡΘΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ και των θείων: ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ΠΟΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Μαρουσιού, 200 ευρώ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΚΟΥΛΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΚΟΥΛΑ
***

Φωτο 3

Στην άσβεστη μνήμη των γονιών μου: ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και του αγαπημένου μου συζύγου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων, προσφέρω 150 ευρώ για ενίσχυση των οικονομικών του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

Φωτεινή Παπαγιάννη, τα παιδιά του Βύρωνας - Νίκος και η εγγονή του Φωτεινή

***

φωτο 1

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, γεννήθηκε το 1927. Εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση τον Οκτώβρη του 1943. Εκανε στην ΕΠΟΝ. Ολη του τη ζωή ήταν καλός αγωνιστής, πιστός στο ΚΚΕ. Αγόραζε και διάβαζε, σταθερά το «Ριζοσπάστη». Ο σύντροφός μας «έφυγε» από τη ζωή στις 2/11/2013.

Στην μνήμη του, η σύζυγός του Κατίνα Δεληγιάννη, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουν 60 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΤΕ Καστοριάς.

***

Φωτο 1

Στις 5 Νοέμβρη 2005 «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1926 στο Ανθοχώρι Βοιωτίας. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή από το 1943, το καλοκαίρι του 1944 έγινε μέλος του ΚΚΕ - ιδιότητα που τη διατήρησε έως το τέλος της ζωής του. Για την πατριωτική δράση του πιάστηκε και κρατήθηκε στις φυλακές από τον Ιούλη του 1946 έως τον Ιούνη του 1947, που κατέφυγε στο ΔΣΕ, στην ομάδα ασφάλειας του καπετάν Διαμαντή.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Με το τέλος του Εμφύλιου, πιάστηκε πάλι και κρατήθηκε στις φυλακές έως το 1962 που επέστρεψε στο χωριό του. Ως αγρότης ασχολήθηκε με τα αγροτικά, αλλά και με κοινωνικά προβλήματα, πάντα πιστός στα ιδανικά του Κόμματός του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 200 ευρώ στο Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΙΔΗ, παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Αξιωματικού του ΔΣΕ, καθηγητή φιλόλογου, ιστορικού και συγγραφέα. Είχε πλούσια προσφορά στο λαϊκό κίνημα. Στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του έως το τέλος της ζωής του.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, στη μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Η συντρόφισσά του, Ευανθία,

η κόρη του, Ευθαλία

***

φωτό 3

Στη μνήμη των γονιών μου, ΓΙΑΝΝΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ, και στη μνήμη της γυναίκας μου, ΕΥΓΕΝΙΑΣ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν ένα χρόνο, στις 20.11.2013, ο σύντροφός της στη ζωή Πολυχρόνης, αντί μνημόσυνου προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ, ως ενίσχυση για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Ν. Κόσμου - Κουκακίου.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μου, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, για την ονομαστική του εορτή, προσφέρω στο ΠΑΜΕ, ως ελάχιστη συμβολή στον αγώνα που κάνει για την καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων, το ποσό των 100 ευρώ.

ΠΑΚΗΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ
ΠΑΚΗΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ
Τσακίρογλου Ντέπυ

***

φωτό 2

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» - στις 18.11.2013 - από κοντά μας η αγαπημένη μας ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ. Η μνήμη της, όμως, παραμένει ζωντανή για να μας θυμίζει πόσο τίμια, αξιοπρεπής, σεμνή και αταλάντευτη αγωνίστρια ήταν.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του συντρόφου της στη ζωή και τους αγώνες ΚΩΣΤΑ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ, που «έφυγε» από κοντά μας το 1990, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Διονύσου, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η αδελφή της Αγγελική Μπούρδου,

τα ανίψια, Κίμων και Μαρία Ιωακειμίδη

  • Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας - γιαγιάς και συντρόφισσας, ΒΑΣΩΣ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ, και στη μνήμη του συντρόφου της στη ζωή και στους αγώνες, ΚΩΣΤΑ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 200 ευρώ σαν πρώτη δόση στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Εργατών Δήμου Κορυδαλλού.

Μαίρη, Δημήτρης, Μαριβίλη, Γιάννης

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Ξύλου.

Η σύζυγος, Βούλα Ανθούλη

***

Στη μνήμη των γονιών μου, ΓΙΑΝΝΗ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΜΠΕΤΖΙΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου, ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΕΤΖΙΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυσή του.

Βασιλική Ελευθεριάδου

***

φωτό 1

Στη μνήμη της σ. ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΥΛΙΕΖΟΥ που «έφυγε» από τη ζωή στις 18/11/2011, η κόρη της Ελένη και τα εγγόνια της, Νίκος και Χριστίνα, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου που υπηρετούσε μέχρι την τελευταία στιγμή, το ποσό των 100 ευρώ.

***

φωτό 1

Είμαι φίλος του ηρωικού και ένδοξου ΚΚΕ. Προσφέρω στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας και συζύγου ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΖΑΝΝΙΚΟΥ και στη μνήμη των αντιστασιακών γονιών της, 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση στους καθημερινούς του αγώνες.

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Ο σύζυγος, Εμμανουήλ Ζαννίκος

***

φωτό 1

Στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης πατέρα του, ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ, των συντρόφων - συναγωνιστών του πατέρα του από την Αρτα, ΣΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, ΜΠΑΓΙΩΡΓΑ ΘΕΟΧΑΡΗ και ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, καθώς και του πρόωρα χαμένου, δικού του φίλου ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ, ο Παύλος Ζήκος, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, προσφέρει 500 ευρώ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς ΣΤΑΜΑΤΙΝΑΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ - ΓΛΙΝΟΥ που μας «άφησε» πριν από τρεις μήνες προσφέρουμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της: Δόξα, Γεράσιμος & Φωτεινή, Χρήστος

Τα εγγόνια της: Παναγιώτα & Μαρίνος, Νικολέττα & Νίκος, Νίκος

Τα δισέγγονά της: Κωνσταντίνος, Νεφέλη

***

φωτό 1

Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΗ - ΣΕΡΙΦΗ ξεκίνησε το ταξίδι της στην αιωνιότητα, στις 1-11-2014.

«Αγαπημένη μου Μαρία,

Θεωρώ τον εαυτό μου ευνοημένο γιατί ευτύχησε να γνωρίσει έναν άνθρωπο τόσο ευαίσθητο και μαχητικό συνάμα, όπως εσύ και να γίνουμε φίλες. Θυμάμαι συχνά τον Αύγουστο του 2011 που ήμασταν στο Φαναράκι στο λιμάνι της Χίου και παρακολουθούσαμε την προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ. Ο αέρας σφύριζε, τα κύματα χτυπούσαν μανιασμένα στην προβλήτα και μας έβρεχαν, τα μικρόφωνα βούιζαν και οι περισσότεροι σύντροφοι έκαναν πηγαδάκια και κουβέντιαζαν μεταξύ τους, ενώ τα παιδιά προσπαθούσαν να παρουσιάσουν το αφιέρωμα στον ποιητή Φ. Αγγουλέ. Καθόμουν μουδιασμένη και στενοχωρημένη, όταν μετά την απαγγελία του στίχου «σταυροί, παντού σταυροί, εμάς μονάχα με σταυρούς μπορούν να μας μετρούνε», ακούστηκε δυνατά και γεμάτη παλμό η κρυστάλλινη φωνή σου: «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Αγωνίστρια παντός καιρού, μας θύμισες να κρατάμε γερά το τιμόνι. Σ' όλες τις συγκεντρώσεις, σ' όλες τις πορείες, σ' όλα τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα είμαστε μαζί και μαζί θα φωνάζουμε τα συνθήματα του αγώνα του ΚΚΕ.

Θα σε θυμάμαι πάντα και όπως θα ήθελες, μιας κι ήσουν πάντοτε με το κουπόνι του ΚΚΕ στο χέρι, καταθέτω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μαστιχοχωρίων Χίου».

Νομικού Τάνια


ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ
ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Χρυσόστομος Τσακίρογλου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΛΙΕΖΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΛΙΕΖΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗΣ

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΝΝΙΚΟΥ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΝΝΙΚΟΥ

ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)
ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)

ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΑΤΙΝΑ (ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ)
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΜΑΤΙΝΑ (ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ)

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΕΝΟΥΖΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΕΝΟΥΖΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΗ ΣΕΡΙΦΗ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΗ ΣΕΡΙΦΗ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ