Κυριακή 16 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Το ΚΕΑ έχει διαλέξει στρατόπεδο...

Aντικομμουνιστικό μένος και λάσπη ξεχείλισε στο Ευρωκοινοβούλιο για μια ακόμα φορά, κατά τη διάρκεια της χυδαίας συζήτησης για το Τείχος του Βερολίνου, στις 12-11-2014, από αστούς και οπορτουνιστές ευρωβουλευτές. Η ομιλία της Γκάμπι Τσίμερ, προέδρου της ομάδας GUE/NGL, στελέχους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της «Die Linke», αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ειδικό ρόλο, από τα αντικομμουνιστικά ψέματα και συκοφαντίες ήταν ταυτόσημη στη χυδαιότητα με τους αστούς. Τα «αίτια που έπεσε το Τείχος», είπε η Τσίμερ, «ήταν οι ειρηνικές διαδηλώσεις στη Λειψία αλλά και της 4ης Νοέμβρη του 1989, στο Βερολίνο, στην Αλεξάντερπλατς (...) η Ανατολική Γερμανία δε δεχόταν ότι υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται διαφορετικά, το καθεστώς αυτό συνέλαβε τους διαδηλωτές. Για μένα και για πολλούς άλλους πολίτες, αυτό ήταν το μήνυμα ότι το μέλλον της ΛΔΓ δε θα μπορούσε να συνεχιστεί ως είχε (...) με τη Νύχτα των Κρυστάλλων το 1938 και με την πτώση του Τείχους το 1989, η Ευρώπη κατόρθωσε να ξεπεράσει πάρα πολλά πράγματα. Για μένα, η 9η Νοέμβρη παραμένει (...) μια ημέρα για την οποία πρέπει να χαιρόμαστε. Τότε έκλεισε ένα σκοτεινό κεφάλαιο της Γερμανικής και της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Χαιρόμαστε, λοιπόν, γιατί με την πτώση του Τείχους κατέστη σαφής μια αντίφαση: Δεν μπορεί κανείς να οικοδομήσει καλύτερη κοινωνία τη στιγμή που προσπαθεί να επιβάλει τη βούληση των πολλών στο μεμονωμένο άτομο (...) δεν μπορεί να υπάρξει σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία (...) οι κυβερνώντες έκαναν λάθος όταν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να επιβάλουν πάση θυσία το σοσιαλισμό».

... στο βούρκο της αστικής ιδεολογίας

Οι αντεπαναστατικές ανατροπές βαφτίζονται λαϊκό κίνημα ενάντια στον «ανελεύθερο» και «καταπιεστικό» σοσιαλισμό. Η «νύχτα των κρυστάλλων» του Χίτλερ παραλληλίζεται με το τείχος! Ο σοσιαλισμός υπήρξε σκοτεινό κεφάλαιο της Ιστορίας, που θέλει να επιβάλει τη βούληση των πολλών πάνω στο άτομο! Οι οπορτουνιστές ανέλαβαν και πάλι να «ντύσουν» με τα «αριστερό» τους άλλοθι την αντικομμουνιστική προπαγάνδα των αστών. Και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά. Οι σοσιαλδημοκρατικές - οπορτουνιστικές δυνάμεις του ΚΕΑ που φιλοδοξούν να αναλάβουν την αστική διαχείριση και να δώσουν το «φιλί της ζωής» στον καπιταλισμό, μισούν βαθιά το σοσιαλισμό και την κοινωνική επανάσταση. Εχουν διαλέξει στρατόπεδο, πλατσουρίζοντας στο βούρκο της αστικής ιδεολογίας, απέναντι από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Η Ιστορία έχει θέσει ήδη από τον περασμένο αιώνα στην ανθρωπότητα το δίλημμα: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Οσοι τάσσονται με τη βαρβαρότητα, είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα ηττηθούν μαζί με την καπιταλιστική σαπίλα που υπηρετούν. Είναι στο χέρι των λαών!

Ερωτήματα

Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν μια επίθεση χρυσαυγιτών, το Σεπτέμβρη του 2012, στο Μεσολόγγι, κατά αλλοδαπών μικροπωλητών. Το σχετικό βίντεο παραμένει αναρτημένο στο διαδίκτυο. Ομως, το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε την Παρασκευή πως ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης και όσοι ήταν μαζί του εκείνη τη μέρα κρίθηκαν αθώοι του αίματος. Τυπικά η απόφαση βασίζεται στο γεγονός ότι δεν πήγαν στο δικαστήριο τα θύματα της επίθεσης. Και πώς να πάνε δηλαδή... Τα ερωτήματα λοιπόν που γεννιούνται είναι πολλά και εύλογα.

Ορθή επανάληψη...

Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου την Παρασκευή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε την "αμερικανοκίνητη χούντα" από την ανακοίνωσή του». Η αναφορά αφορά την «ορθή επανάληψη» της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο, με την οποία η Κουμουνδούρου φρόντισε να απαλείψει την επίμαχη φράση που υπήρχε στην πρώτη ανακοίνωσή της που είχε στείλει λίγες ώρες νωρίτερα.

Ούτε «ΕΞΩ αι ΗΠΑ» λοιπόν και προφανώς ούτε «ΕΞΩ το ΝΑΤΟ», αφού η ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία δεν αναφέρεται ούτε μια φορά, έστω για τα προσχήματα, ούτε στην αρχική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά και στην... «ορθή» επανάληψή της (για το ρόλο της εγχώριας αστικής τάξης δεν υπήρχε περίπτωση έτσι κι αλλιώς... δεν πάει το χέρι τους ούτε κατά λάθος!).

Φαίνεται πως ζήλεψαν τη δόξα των προκατόχων τους στο τιμόνι της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της νεολαίας του, η οποία στις «δόξες» της έβγαζε αφίσα για το Πολυτεχνείο με τα επίμαχα συνθήματα του Νοέμβρη του 1973... «σβησμένα» ως διά μαγείας από τη γνωστή φωτογραφία της πύλης!

Εικόνες από το παρελθόν ή εικόνες από το μέλλον; Μάλλον και τα δύο. Δηλαδή, αν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντιπολίτευση «διαγράφει» την «αμερικανοκίνητη χούντα» από τις ανακοινώσεις του, αύριο ως κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα καταργήσει και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία;
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org