ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την αδράνεια του Σωματείου

Icon

Τη στάση της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΥΠΣ) Αττικής, που συνειδητά αδρανεί μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σώμα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) Αττικής. Η αδράνεια αυτή, σύμφωνα με την ΕΑΚΠ «παραδόξως αυξάνεται κατακόρυφα μέσα στην αντιπυρική περίοδο, τότε που ο εργαζόμενος πυροσβέστης έχει μεγαλύτερη ανάγκη από κάποιο στήριγμα σε αυτά που αντιμετωπίζει».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Για άλλη μια χρονιά, η έλλειψη προσωπικού καταδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο. Οι αυξημένες ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιπυρική περίοδο, οδηγούν τους Διοικητές σε αρκετούς σταθμούς της Αττικής να επιβάλλουν πρόσθετη εργασία. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής το βιώνει κάθε υπάλληλος μέσα από τη συνεχή εξάντληση. Επιπλέον, το μέτρο των βραδινών περιπολικών (01.00 - 04.00) που εφαρμόζεται φέτος σε ορισμένους σταθμούς, εντείνει περισσότερο το πρόβλημα και εξαντλεί τους συναδέλφους, αφού τα περιπολικά αυτά δεν έχουν συνδράμει ουσιαστικά σε κάποιο συμβάν».

Αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με την ΕΑΚΠ, δεν είναι καινούριο. Είναι διαχρονικό «και η ΕΑΚΠ το έχει τονίσει επανειλημμένα στο παρελθόν. Κάτι τέτοιο όμως δε θα σταματήσει όσο οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Οπως αποδείχθηκε, η πρόσληψη των 225 πυροσβεστών ήταν σταγόνα στον ωκεανό και ίσως το ίδιο συμβεί και με τους επόμενους 500 που ακολουθούν, αφού η Αττική μόνο έχει περίπου 760 κενά. Η λύση είναι η κάλυψη μέχρι και της τελευταίας οργανικής θέσης με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και εξοπλισμό των υπηρεσιών και όχι ο εθελοντισμός που προωθούν οι κυβερνήσεις, για να υποκαταστήσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως «η αδράνεια του προεδρείου της ΕΥΠΣ Αττικής φάνηκε με το χειρότερο τρόπο στην πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών - λιμενικών - αστυνομικών στις 6-8-2014. Παρά τη σοβαρότητα του θέματος για το οποίο έγινε το συλλαλητήριο, η ηγεσία του σωματείου δεν έκανε καμία κίνηση για να ενημερώσει το προσωπικό στους σταθμούς για τη μεγαλύτερη ληστεία, που ψηφίστηκε πλέον, για τα επικουρικά μας ταμεία, αλλά ούτε και κάλεσε κανέναν να αγωνιστεί ενάντια σε αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν στο συλλαλητήριο στη Βουλή, συνάδελφοι από επαρχιακές πόλεις να δώσουν μαζικότερο "παρών" από ό,τι η Αττική».

Γι' αυτό «ας είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, για κάθε συνάδελφο ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι τυχαίες, αφού με τον τρόπο τους βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Πέρα από τη σταθερή, μαζική και στοχοπροσηλωμένη συμμετοχή στους αγώνες για να αλλάξει η κατάσταση στον εργασιακό μεσαίωνα απαιτείται η πολιτική απομόνωση όσων μας έχουν φέρει ως εδώ και στο συνδικαλιστικό χώρο. Η ΕΑΚΠ από καιρό είχε προειδοποιήσει τόσο για τα μέτρα, σε ωράριο και ασφαλιστικό, όσο και για την ανάγκη κινητοποιήσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο, αλλά και όποτε αυτές είναι αναγκαίες. Παρά τις όποιες αδυναμίες μας και παραλείψεις, θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων ακόμα και αν ο συσχετισμός μέσα στο σωματείο δε μας ευνοεί. Μάλιστα, ήμασταν και η μοναδική παράταξη που οι υποψήφιοί της στις πρόσφατες εκλογές, ήταν παρόντες και όχι πανηγυρικά απόντες όπως συνέβη με τις άλλες παρατάξεις».

Η ΕΑΚΠ Αττικής καλεί «το προεδρείο να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο και παράλληλα, συμμετοχή του σωματείου μας στους αγώνες άλλων εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που ευθύνεται για τη σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουμε. Επίσης, καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μη μένουν απαθείς, να ενεργοποιηθούν, να συμμετάσχουν στους αγώνες όλων των εργαζομένων, να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις της ΕΑΚΠ που αποτελούν το μοναδικό πόλο ουσιαστικής αντίστασης και αντίδρασης στο χώρο μας, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο σωματείο και στην Ομοσπονδία».

Νέα στοιχεία για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη

Σε οικονομικές διαφορές που άγγιζαν τα 800 ευρώ και αφορούσαν σε αναβολικές ουσίες, αποδίδει η Αστυνομία τη διπλή δολοφονία που σημειώθηκε στην Καρδαμύλη. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, δράστες είναι δύο 18χρονοι που έχουν συλληφθεί και έχουν ομολογήσει την πράξη τους. Οπως τονίστηκε, ο ένας από τους τελευταίους είχε παραγγείλει σκευάσματα από τον 26χρονο πριν από περίπου τρεις μήνες, πληρώνοντας το ποσό των 800 ευρώ χωρίς όμως να παραλάβει τις παράνομες ουσίες. Αφού, λοιπόν, έκλεισε ραντεβού με τον 26χρονο, στο οποίο παραβρέθηκε και ο 25χρονος με πρόσχημα την αγορά ενός αυτοκινήτου, τους «παρέσυρε» σε ερημική τοποθεσία.

Εκεί ο 18χρονος μαζί με τον συνομήλικό του διαπληκτίστηκαν με τα θύματα και ο τελευταίος τους πυροβόλησε πισώπλατα με κυνηγετική καραμπίνα επτά φορές. Στη συνέχεια, μετέφεραν τα θύματα στο σημείο όπου βρέθηκαν οι σοροί τους και εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα τους στο πάρκινγκ ξενοδοχείου της Καλαμάτας. Τα τσαντάκια τόσο του 26χρονου όσο και του 25χρονου εντοπίστηκαν σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του ενός δράστη.

Στην κατοχή των δύο κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρεις καραμπίνες (εκ των οποίων η μία αποτελούσε το όπλο του εγκλήματος), μαχαίρια, καπνογόνα και σφαίρες. Μάλιστα, στο σπίτι του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και 6,5 γραμμάρια χασίς. Αξίζει να σημειωθεί πως σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 26χρονος είχε τατουάζ από τα οποία ξεχώριζαν φασιστικά, ναζιστικά εμβλήματα, όπως σβάστικες, το «Ελλάς ή τέφρα», ενώ από την άλλη, ο 25χρονος, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούσε, εξυμνούσε τη χούντα. Τατουάζ με σβάστικα φέρεται να είχε και ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ πραγματοποιήθηκε, προχτές, σε Αργολίδα και Λακωνία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και «τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών». Κατά τη... διαμόρφωση των συνθηκών αυτών, λοιπόν, ελέγχθηκαν στο σωρό 519 άτομα και 406 οχήματα. Από αυτούς προσήχθησαν 69 άτομα εκ των οποίων 38 αλλοδαποί ενώ συνελήφθησαν 31 άτομα. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν συνολικά 87 παραβάσεις του ΚΟΚ, 24 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 2 παραβάσεις περί αιγιαλού και 4 λοιπές παραβάσεις. Παρόμοιο σκηνικό στήθηκε και στη Θεσσαλία, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 18 άτομα. Η επιχείρηση εκεί παρουσιάστηκε ως «καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας». Βέβαια, δεν γλίτωσαν και οδηγοί καθώς συνολικά στα μπλόκα και τους ελέγχους σταμάτησαν 643 άτομα και 434 οχήματα. Συνολικά προσήχθησαν 70 άτομα ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 150 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 128 αφορούσαν τον ΚΟΚ.

ΝΕΚΡΟΣ εντοπίστηκε τελικά ο 68χρονος μοναχός που αγνοούνταν μετά την ανατροπή πλαστικής βάρκας ανοιχτά του Αγίου Ορους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του μοναχού βρέθηκε σε μεγάλο βάθος ανοιχτά του αρσανά της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας και αναμένεται επιχείρηση ανάσυρσής της από μέλη της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ και λαθρεμπόριο φαρμάκων εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας από την Οικονομική Αστυνομία. Οπως έγινε γνωστό, έγιναν έρευνες σε επτά φαρμακεία στα οποία συμμετέχουν ως μέλη ή διαχειριστές συνολικά 11 άτομα.

ΠΕΚΑΜ - ΟΓΕ
Προσκύνημα στη Μακρόνησο

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) διοργανώνουν, την Κυριακή 7 Σεπτέμβρη, στη Μακρόνησο, εκδήλωση τιμής και μνήμης στις «Αγωνίστριες Εξόριστες Γυναίκες». Θα γίνει ξενάγηση στο μαρτυρικό νησί, όπου βασανίστηκαν δεκάδες χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές κομμουνιστές και αγωνιστές της Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ πολλοί από τους οποίους εξοντώθηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί.

Για την εκδήλωση, θα αναχωρήσουν πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος ώρα 7.30 το πρωί της ίδιας μέρας.

Κρατήσεις θέσεων, στα τηλέφωνα της ΠΕΚΑΜ (210.3247.820 - 697.4278.797) και της ΟΓΕ (210.3629.460 - 697.7120.661). Επίσης, στους κατά τόπους Συλλόγους της ΟΓΕ.

Εκδήλωση στον Ξηρόλακκα

Εκδήλωση, για να τιμήσουν την ορκωμοσία των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ, οργανώνουν την Κυριακή, 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στον «Ξηρόλακκα» Καρυάς Ολύμπου, τα παραρτήματα Λάρισας και Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η αναχώρηση των λεωφορείων από τη Λάρισα θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω του αριθμού τηλεφώνου 241.0252.611.

Στα ύψη το όζον

Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας, χτες παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος. Συγκεκριμένα, στις 2 μ.μ. στο σταθμό της Λυκόβρυσης, οι τιμές του όζοντος έφτασαν τα 186 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, με όριο ενημέρωσης του κοινού τα 180 και όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως: «Ατομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Τροχαίο δυστύχημα στην Αρτα

Ενας νεκρός, τρεις σοβαρά τραυματισμένοι και οκτώ ελαφρύτερα είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης λεωφορείου ΚΤΕΛ με επιβατικό αυτοκίνητο έξω από το χωριό Συκούλα στην Αρτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το βαρύ όχημα που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιωάννινα - Χαλκίδα, συγκρούστηκε - από άγνωστη αιτία - με το ΙΧ που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα. Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Σοβαρά τραυματίστηκαν η σύζυγός του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ενώ οκτώ από τους επιβάτες του ΚΤΕΛ μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αρτας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ