ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Συγκεντρώσεις καταδίκης του νόμου-«οδοστρωτήρα»

Μαζική πορεία την Κυριακή από τα ταξικά συνδικάτα της Αττικής. Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

Από την κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ, την Κυριακή, στην Αθήνα
Από την κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ, την Κυριακή, στην Αθήνα
Την αναγκαιότητα να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες ώστε η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη να αποτελέσει μαζικό βήμα καταδίκης για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, επιβεβαίωσε η ψήφιση την Κυριακή του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, που κατά κύριο λόγο πλήττει εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Την ανάγκη αυτή ανέδειξαν τα ταξικά Συνδικάτα της Αττικής και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, φοιτητές και σπουδαστές, με τη μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής στην Ομόνοια, απ' όπου πορεύτηκαν μέχρι το Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή εξελίσσονταν η συζήτηση και η ψήφιση του αντιδραστικού νομοθετήματος. Στη συγκέντρωση και στην πορεία συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Την ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Ανάλογη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη, το πρωί του Σαββάτου. Ομιλητής ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠΘ και ακολούθησε πορεία. Επίσης, συγκέντρωση και πορεία διοργάνωσαν οι Γραμματείες Ξάνθης του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ το απόγευμα της Κυριακής. Στη Λάρισα, έγινε το Σάββατο πικετοφορία.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο έκανε και η ΠΑΣΕΒΕ την Κυριακή το μεσημέρι, με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι και άλλοι ΕΒΕ. Συμμετείχαν αυτοαπασχολούμενοι από όλη την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, από ενώσεις και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ διαφόρων κλάδων, Επιτροπές Αγώνα από το χώρο των ταξί, των αρτοποιών, των λογιστών κ.ά.

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απαγορεύει τις διαδηλώσεις για δεύτερη φορά σε ένα μήνα

Το νέο φιρμάνι της Αστυνομίας αφορά στις σημερινές συγκεντρώσεις, με αφορμή τη συνεδρίαση, στο Ζάππειο, του ΕΚΟΦΙΝ

Από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Κλιμάκωση του κρατικού αυταρχισμού, που πάει χέρι χέρι με την ένταση της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, συνιστά η χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης -η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα- να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, με αφορμή τις συνεδριάσεις σήμερα και αύριο του Γιούρογκρουπ και του ΕΚΟΦΙΝ, που θα γίνουν στο Ζάππειο. Με τελεσίγραφα και απειλές, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστήσει το Σύνταγμα και τους δρόμους γύρω από το Ζάππειο απροσπέλαστο για τους διαδηλωτές.

Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε κάνει η κυβέρνηση και στις 6 Μάρτη, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου της Γερμανίας. Η απαγόρευση θυροκολλήθηκε προκλητικά χτες στα γραφεία του ΠΑΜΕ και ενώ τα ταξικά συνδικάτα έχουν εξαγγείλει εδώ και μέρες κινητοποίηση για σήμερα, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια. Σύμφωνα με το φιρμάνι της Αστυνομίας, απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας, σήμερα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και αύριο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Απαριθμώντας τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σήμερα, ανάμεσά τους και αυτή του ΠΑΜΕ, η Αστυνομία αναφέρει στην απόφασή της: «(...) από την πραγματοποίηση των ανωτέρω συναθροίσεων, αλλά και άλλων συναφών συναθροίσεων - πορειών, που ενδεχομένως εξαγγελθούν, είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας λόγω του σκοπού αυτών, καθότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών τους και τις πληροφορίες των υπηρεσιών μας, επιδιώκουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της υπόψη συνόδου και, ως εκ τούτου, είναι πιθανό πως άτομα που θα συμμετέχουν σε αυτές ή άτομα που θα παρεισφρήσουν στο πλήθος των συγκεντρωμένων - πορευομένων θα επιχειρήσουν να προβούν σε επιθέσεις ή βίαιες ενέργειες κατά προσώπων και πραγμάτων ή να διαταράξουν με πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων και φθορών σε καταστήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το ομαλό της διεξαγωγής της».

Στη βάση αυτή, η Αστυνομία απειλεί ότι «η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στους ανωτέρω χώρους θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 ΠΚ και άλλων συναφών διατάξεων».

Απεργούν πανελλαδικά από χτες οι ναυτεργάτες

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη, υποψήφιας δημάρχου Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για το δίκαιο αγώνα τους

Ο Σ. Τσιμπόγλου μιλάει στη συγκέντρωση των ναυτεργατών
Ο Σ. Τσιμπόγλου μιλάει στη συγκέντρωση των ναυτεργατών
Δεμένα στα λιμάνια είναι από χτες τα καράβια, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι ναυτεργάτες, αντιδρώντας στην προσπάθεια εφοπλιστών - κυβέρνησης να ξεμπερδεύουν μια κι έξω με τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις τους. Η απεργία αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, το βράδυ του Σαββάτου, όταν έγινε γνωστό ότι στο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την Κυριακή, προβλέπεται η θέσπιση επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας στα πλοία.

Το συγκεκριμένο άρθρο του πολυνομοσχεδίου αναφέρει: «Προκειμένου περί επιβατηγών και επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων που εκτελούν δρομολογιακούς πλόες μεταξύ λιμένων στην ημεδαπή, κάθε θέμα από τα οριζόμενα στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, που δύναται να καθορίζεται με συλλογική σύμβαση, επιτρέπεται να ρυθμίζεται και με επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις». Μάλιστα, όπως αναφέρεται, αυτό θα διαρκεί όσο «διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής».

Στο πλαίσιο της απεργίας, χτες έγινε συγκέντρωση μπροστά από «European Express», απ' όπου ξεκίνησε πορεία προς το ΥΕΝ. Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση μίλησε ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ελπίδα Παντελάκη, η οποία δήλωσε: «Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος. Παλεύουν για το ψωμί και τη δουλειά τους, για ΣΣΕ, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς μέσα στα βαπόρια. Κοντράρονται με την πολιτική των εφοπλιστών και της ΕΕ που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις. Υπερασπίζονται το δικαίωμα στην απεργία. Καλούμε τους ναυτεργάτες, όλο το λαό του Πειραιά, να απορρίψουν τη σημερινή βαρβαρότητα και να καταδικάσουν με τον αγώνα και με την ψήφο τους τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις παρατάξεις τους. Να στηρίξουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Πειραιά».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Στήριξη στην απεργία των ναυτεργατών εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΕΚ Λαυρίου. Να σταθούν στο πλευρό των ναυτεργατών καλεί τους σπουδαστές των σχολών ναυτικής εκπαίδευσης η «Αγωνιστική Ενότητα» στην ΑΕΝ Ασπροπύργου.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ
Με μεγαλύτερο πείσμα, όλοι σήμερα στην Ομόνοια!

Ανακοινώσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εργατικές, λαϊκές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους και επιστρέφει την επίδοση της απόφασης ως απαράδεχτη. Η μετατροπή πλατειών και δρόμων σε σιδερόφραχτα κάστρα και "υγειονομικές ζώνες" δεν πρόκειται να γλιτώσουν την κυβέρνηση και τους επιτελείς της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ από την οργή του λαού της χώρας μας και των άλλων λαών της Ευρώπης. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ν' απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 7 το απόγευμα».

Την απαγόρευση του σημερινού συλλαλητηρίου καταγγέλλει και η ΟΓΕ. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ας το καταλάβουν ότι "σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει". Ολες στο συλλαλητήριο περήφανα, συλλογικά, οργανωμένα και στην προσυγκέντρωση της ΟΓΕ στην Κάνιγγος στις 6.30 μ.μ.».

Να καταδικάσουν την τρομοκρατία και ν' ακυρώσουν στην πράξη την απαγόρευση, καλεί τα Σωματεία, τις Ενώσεις και όλους τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ. «Οργανώνουμε μαζική αγωνιστική απάντηση στην καταστολή κυβέρνησης - ΕΕ, που θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση στην Ομόνοια», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ. Επίσης, την απόφαση για απαγόρευση καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους δεκάδες συνδικάτα και άλλοι φορείς του κινήματος.

Οι προσυγκεντρώσεις

Για τη σημερινή συγκέντρωση στην Ομόνοια έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, όλες στις 6.30 μ.μ.:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Τα Σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ. Επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι και βιοτέχνες), μαζικοί φορείς Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Κεντρικού Τομέα και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
  • Πλατεία Βάθης: Τα Σωματεία Τροφίμων, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα. Επίσης, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από Δυτικό Τομέα, Θριάσιο - Μέγαρα και Βόρειο Τομέα.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και φορείς από Νότιο Τομέα και Πειραιά.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.
Η ατζέντα των Γιούρογκρουπ - ΕΚΟΦΙΝ

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη (1 και 2 Απρίλη) συνέρχονται στην Αθήνα τα άτυπα συμβούλια των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ) και της ΕΕ (ΕΚΟΦΙΝ). Στις συνεδριάσεις αναμένεται να «επιβεβαιωθεί» η συμφωνία με τη συγκυβέρνηση, ενώ θα γίνει η προετοιμασία και για την εκταμίευση των δόσεων από τα δάνεια της ΕΕ.

Σε επίπεδο Γιούρογκρουπ θα παρουσιαστεί η «έκθεση αξιολόγησης» της τρόικας, σύμφωνα με την οποία και παρά την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων διαπιστώνονται αποκλίσεις γύρω από το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής ορισμένων από τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την κατάργηση «εισφορών υπέρ τρίτων» - που αποτελούν βασική πηγή εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ - το ποσοστό «προσαρμογής» μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, διαμορφώνεται μόλις στο 10% του στόχου. Αποκαλύπτονται έτσι οι προθέσεις συγκυβέρνησης και τρόικας να κλιμακώσουν με την κατάργηση δεκάδων ακόμη «εισφορών», με βάση τη λίστα που ήδη έχει συνταχθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Οι δόσεις που εκκρεμούν από την πλευρά της ΕΕ αναμένεται να αποδεσμευθούν τμηματικά, αρχής γενομένης από τον Απρίλη. Το ΔΝΤ, από την πλευρά του, θα συνεδριάσει για το ίδιο ζήτημα μέσα στο Μάη.

Η αντιλαϊκή ατζέντα στο άτυπο ΕΚΟΦΙΝ περιλαμβάνει επίσης τις εξελίξεις γύρω από την τραπεζική ένωση στην ΕΕ, τις προοπτικές «ανάπτυξης» και μελλοντικής χρηματοδότησης επενδύσεων στην ΕΕ, καθώς και την προετοιμασία των εαρινών συναντήσεων, αφ' ενός με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα και αφ' ετέρου με τους G20.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εντατική δουλειά για την απεργία στις 9 Απρίλη

Στην τελική ευθεία μπήκε από χτες η μάχη που δίνουν τα ταξικά συνδικάτα για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Απρίλη. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚ Θεσσαλονίκης. Σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων προγραμματίζει και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, την Πέμπτη 3/4, στις 7.30 μ.μ.

Μέχρι τώρα, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματιστεί στις παρακάτω πόλεις: Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία. Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος. Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Νάουσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο. Νάξος, 11 π.μ., πλατεία Παλιού Δημαρχείου. Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο. Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Λάρισα, 10.30 πμ, κεντρική πλατεία. Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου. Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Καρδίτσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ρέθυμνο, 10 π.μ. Δημαρχείο.

Για την απεργία στις 9 Απρίλη το ΠΑΜΕ προβάλλει το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσουν το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
  • Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
  • Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Ολοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
  • Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης.
  • Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι έως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία.
  • Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
  • Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να γυρίσει ο λαός την πλάτη στη σικέ αντιπαράθεση

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε: «Οσο θα μεγαλώνει η σύγκλιση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε ουσιαστικά και στρατηγικά ζητήματα που αφορούν την ίδια τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που αφορούν τα διαπιστευτήρια προς τον ΣΕΒ, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, τόσο θα δυναμώνει και μέσα στη Βουλή η σικέ αντιπαράθεση, για επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα, θα μεγαλώνουν οι "κοκορομαχίες". Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι νέοι και οι γυναίκες θα πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Θα πρέπει να οργανώσουν τη δική τους πάλη, τη γνήσια λαϊκή πάλη μέσα στους τόπους δουλειάς, να οργανώσουν τη δική τους λαϊκή συμμαχία, όλοι αυτοί μαζί, με ενότητα και αγώνες και με ισχυροποίηση στις επόμενες εκλογικές μάχες του ΚΚΕ, που είναι η μόνη ουσιαστική εγγύηση ότι θα μπορέσει έτσι να ανοίξει ένας δρόμος καλύτερος για το λαό μας, για τα παιδιά μας, για την πατρίδα μας».

ΚΚΕ
Αυταρχισμός και αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Την ίδια ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ συζητούν την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και αποφασίζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει ξανά απαγορευτικά μέτρα για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτή την απόφαση της κυβέρνησης, που αποδεικνύει πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή, και καλεί σε μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στην Ομόνοια».

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, για τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ