Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απαγορεύει τις διαδηλώσεις για δεύτερη φορά σε ένα μήνα

Το νέο φιρμάνι της Αστυνομίας αφορά στις σημερινές συγκεντρώσεις, με αφορμή τη συνεδρίαση, στο Ζάππειο, του ΕΚΟΦΙΝ

Από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Κλιμάκωση του κρατικού αυταρχισμού, που πάει χέρι χέρι με την ένταση της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, συνιστά η χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης -η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα- να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, με αφορμή τις συνεδριάσεις σήμερα και αύριο του Γιούρογκρουπ και του ΕΚΟΦΙΝ, που θα γίνουν στο Ζάππειο. Με τελεσίγραφα και απειλές, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστήσει το Σύνταγμα και τους δρόμους γύρω από το Ζάππειο απροσπέλαστο για τους διαδηλωτές.

Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε κάνει η κυβέρνηση και στις 6 Μάρτη, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου της Γερμανίας. Η απαγόρευση θυροκολλήθηκε προκλητικά χτες στα γραφεία του ΠΑΜΕ και ενώ τα ταξικά συνδικάτα έχουν εξαγγείλει εδώ και μέρες κινητοποίηση για σήμερα, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια. Σύμφωνα με το φιρμάνι της Αστυνομίας, απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας, σήμερα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και αύριο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Απαριθμώντας τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σήμερα, ανάμεσά τους και αυτή του ΠΑΜΕ, η Αστυνομία αναφέρει στην απόφασή της: «(...) από την πραγματοποίηση των ανωτέρω συναθροίσεων, αλλά και άλλων συναφών συναθροίσεων - πορειών, που ενδεχομένως εξαγγελθούν, είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας λόγω του σκοπού αυτών, καθότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών τους και τις πληροφορίες των υπηρεσιών μας, επιδιώκουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της υπόψη συνόδου και, ως εκ τούτου, είναι πιθανό πως άτομα που θα συμμετέχουν σε αυτές ή άτομα που θα παρεισφρήσουν στο πλήθος των συγκεντρωμένων - πορευομένων θα επιχειρήσουν να προβούν σε επιθέσεις ή βίαιες ενέργειες κατά προσώπων και πραγμάτων ή να διαταράξουν με πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων και φθορών σε καταστήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το ομαλό της διεξαγωγής της».

Στη βάση αυτή, η Αστυνομία απειλεί ότι «η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στους ανωτέρω χώρους θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 ΠΚ και άλλων συναφών διατάξεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ