Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Συγκεντρώσεις καταδίκης του νόμου-«οδοστρωτήρα»

Μαζική πορεία την Κυριακή από τα ταξικά συνδικάτα της Αττικής. Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

Από την κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ, την Κυριακή, στην Αθήνα
Από την κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ, την Κυριακή, στην Αθήνα
Την αναγκαιότητα να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες ώστε η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη να αποτελέσει μαζικό βήμα καταδίκης για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, επιβεβαίωσε η ψήφιση την Κυριακή του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, που κατά κύριο λόγο πλήττει εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Την ανάγκη αυτή ανέδειξαν τα ταξικά Συνδικάτα της Αττικής και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, φοιτητές και σπουδαστές, με τη μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής στην Ομόνοια, απ' όπου πορεύτηκαν μέχρι το Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή εξελίσσονταν η συζήτηση και η ψήφιση του αντιδραστικού νομοθετήματος. Στη συγκέντρωση και στην πορεία συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Την ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Ανάλογη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη, το πρωί του Σαββάτου. Ομιλητής ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠΘ και ακολούθησε πορεία. Επίσης, συγκέντρωση και πορεία διοργάνωσαν οι Γραμματείες Ξάνθης του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ το απόγευμα της Κυριακής. Στη Λάρισα, έγινε το Σάββατο πικετοφορία.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο έκανε και η ΠΑΣΕΒΕ την Κυριακή το μεσημέρι, με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι και άλλοι ΕΒΕ. Συμμετείχαν αυτοαπασχολούμενοι από όλη την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, από ενώσεις και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ διαφόρων κλάδων, Επιτροπές Αγώνα από το χώρο των ταξί, των αρτοποιών, των λογιστών κ.ά.


Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ