ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Μάρτη 2014
Σελ. /40
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σημαντικές πολιτικές δραστηριότητες μπροστά στις εκλογές

Μια σειρά από εκδηλώσεις οργανώνονται αυτήν την περίοδο από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ μπροστά στην εκλογική μάχη. Στις κεντρικές ξεχωρίζουν η εκδήλωση για τις «Εξελίξεις στο Παραλιακό Μέτωπο και το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού» που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην Αργυρούπολη, καλώντας τους εργαζόμενους του παραλιακού μετώπου να κάνουν κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές τη στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση ελεύθερων χώρων, όπως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ οργανώνεται και η επόμενη εκδήλωση, προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη, μέσα από την οποία προβάλλεται το μεγάλο δίδαγμα πως όποτε ο λαός μας σε δύσκολες στιγμές συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, έγραψε λαμπρές σελίδες, τσάκισε το φασισμό, κέρδισε την αξιοπρέπειά του, ανάγκασε τον καπιταλισμό να παραχωρήσει δικαιώματα, έφτιαξε παρακαταθήκες που φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Συγκέντρωση για τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο και το Ελληνικό

Συγκέντρωση με θέμα «Εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο και το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού» διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην Αργυρούπολη, την Κυριακή 30 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Θα μιλήσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, και ο υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού Θοδωρής Λιάππης.

Οι εργαζόμενοι του παραλιακού μετώπου πρέπει να κάνουν κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές τη στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση ελεύθερων χώρων, όπως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε αγώνα τους εργαζόμενους της περιοχής για να μην ιδιωτικοποιηθεί και να μην εμπορευματοποιηθεί το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Να διεκδικήσουν υποδομές που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση με την ΕΕ ιδιωτικοποιούν ελεύθερους χώρους στην περιοχή του Ελληνικού και σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, των νότιων συνοικιών της Αττικής, προσφέροντας νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο και θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Οι εξελίξεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού αφορούν πρώτα και κύρια τους νέους, τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες όλης της Αττικής. Οσα συμβαίνουν σε Φαληρικό Δέλτα, Φλοίσβο, πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, πρώην αμερικάνικη βάση, Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, Αστέρα Βουλιαγμένης και στα χιλιάδες στρέμματα εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη, συνθέτουν ένα τεράστιο παζλ επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα σχέδιά τους στερούν από το λαό μεγάλες ανάσες ζωής, χώρους Αθλητισμού και Πολιτισμού, αναψυχής και ψυχαγωγίας. Στην περιοχή του Ελληνικού θα στήσουν μια τεράστια πολιτεία για υψηλά βαλάντια. Σε άλλες περιοχές ετοιμάζουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικές επενδύσεις μεγάλου βεληνεκούς, μαρίνες για υπερπολυτελή σκάφη.

Η προώθηση των σχεδίων των πολυεθνικών ισοδυναμεί με κλιμάκωση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα. Ολη η παραλιακή ζώνη είναι πεδίο μεγάλου ανταγωνισμού ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους. Η κάλυψη των λαϊκών αναγκών δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ένα περιβαλλοντικό θέμα. Οταν η γη είναι εμπόρευμα τότε οι ανάγκες του λαού παραμερίζονται.

Δεν πρόκειται απλά και μόνο για ένα "ξεπούλημα". Η συζήτηση που αρχίζει και τελειώνει με το "τίμημα" κρύβει την ουσία, ότι είναι μία μεγάλη καπιταλιστική επένδυση, μια ιδιωτικοποίηση, που υπηρετεί την κερδοφορία των ομίλων, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της άρχουσας τάξης, θυσιάζοντας τις ανάγκες του λαού, με υπερπολυτελείς κατασκευές (όπως καζίνο και ξενοδοχεία) που η λαϊκή οικογένεια ούτε απ' έξω δεν θα μπορεί να περάσει.

Οι προτάσεις περί αυτοχρηματοδότησης, χωρίς αποκλεισμό της εμπορευματικής χρήσης του χώρου, για μερική ιδιωτικοποίηση κομματιών του, καλλιεργούν αυταπάτες για φιλολαϊκή λύση και μάλιστα χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια. Ο λαός τελικά θα 'ναι πάλι αυτός που θα πληρώσει. Δεν μπορεί να ενισχύεται η κερδοφορία του κεφαλαίου και την ίδια στιγμή να ικανοποιούνται οι ανάγκες του λαού. Αυτές τις προτάσεις συμμερίζονται οι τρεις δημοτικές αρχές της περιοχής (Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γλυφάδας και Αλίμου), όπου έχουν πλειοψηφία τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;

Το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στην Τοπική Διοίκηση με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" πρωτοστατούν στην πάλη του λαού για:

-- Καμία ιδιωτικοποίηση, καμιά εμπορευματοποίηση στο χώρο του Αεροδρομίου του Ελληνικού, στην πρώην αμερικάνικη βάση, σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης, που στηρίζεται και με τη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων μέσω ΕΣΠΑ. Είναι χρήματα των εργαζομένων που αξιοποιούνται προκειμένου να στηρίξουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με όρο την προώθηση της επιχειρηματικής δράσης και της παραχώρησης μέσω ΣΔΙΤ και στην κατασκευή και στην αξιοποίηση των έργων.

-- Καμία αλλαγή στις χρήσεις γης που θα επιτρέψει στις πολυεθνικές να στήσουν ένα τεράστιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος του λαού.

-- ΟΧΙ στη μετεγκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά. Βελτίωση και αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών του.

-- Ανάπτυξη ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου με τη δημιουργία ενός μεγάλου πολυθεματικού πάρκου στην περιοχή, που θα καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Δωρεάν άθληση, ψυχαγωγία και πολιτιστική δραστηριότητα για τους νέους, τους εργαζόμενους, με δημόσιες και δωρεάν υποδομές Υγείας και Πρόνοιας για όλο το λαό.

-- Ακύρωση όλων των συμβάσεων παραχώρησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αξιοποίησή τους προς όφελος του λαού.

-- Η κατασκευή των όποιων έργων στην περιοχή να γίνει χωρίς Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και συμβάσεις παραχώρησης. Οι δαπάνες για την κατασκευή του πάρκου και την ανάπλαση του χώρου πρέπει να βαρύνουν αποκλειστικά το κράτος.

Η αξιοποίηση για την περιοχή του Ελληνικού πρέπει να είναι ενταγμένη σε έναν συνολικό επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της Αττικής, στο πλαίσιο μιας εργατικής - λαϊκής εξουσίας και μιας οικονομίας που θα έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να δώσει οριστική φιλολαϊκή λύση στο χωροταξικό σχεδιασμό της Αττικής και στην αξιοποίηση του Ελληνικού.

Μόνο η εργατική, λαϊκή εξουσία εγγυάται το δικαίωμα της σταθερής και πλήρους εργασίας για όλους, με άφθονο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, άρα εγγυάται τους πραγματικούς υλικούς όρους για την αξιοποίηση των πάρκων, των δραστηριοτήτων κ.λπ.

Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού συνιστά μια ρεαλιστική και επίκαιρη ανάγκη. Η πραγματική φιλολαϊκή αξιοποίηση του Ελληνικού περνά μέσα από το δρόμο της αποδέσμευσης απ' την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους με εργατική - λαϊκή εξουσία.

Στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μάη, ισχυροποιούμε το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη
  • Το Σάββατο 29/3, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο «ΠΛΑΤΩΝ» στη Νίκαια
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Νίκο Μπελογιάννη τιμά η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο «ΠΛΑΤΩΝ», στη Νίκαια. Θα μιλήσει Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Η ΚΟ Αττικής καλεί με πρόσκλησή της τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ηρωικού ΔΣΕ, της αντιδικτατορικής δράσης του '67-74, όπως και τους απογόνους των αγωνιστών που πήραν τα όπλα ενάντια σε Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες, στους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές και την αστική τάξη της χώρας. Η εκδήλωση γίνεται στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη και των αγωνιστών που πάλεψαν για τα δίκια του λαού, της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής, «για το ΚΚΕ έχει μεγάλη σημασία να τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες αυτών των γενιών! Πόσο μάλλον που κάθε λογής υπέρμαχοι της υποταγής και της εκμετάλλευσης, πότε με τη "λαθολογία", το μηδενισμό και πότε με την ψευτοκολακεία αγωνιστών ή του ΕΑΜ προσπαθούν να τους εμφανίσουν δήθεν σε αντιπαράθεση με το κόμμα τους, το ΚΚΕ. Σκοπός τους είναι να ενισχύσουν την απογοήτευση, την ηττοπάθεια, το "τίποτε δε γίνεται", "όλοι το ίδιο είναι".

Τα ίδια έλεγαν και τότε: Οτι "είναι ανίκητος ο φασισμός" ή ότι "είναι ανώριμος ο λαός, δεν ξεσηκώνεται".

Το μεγάλο δίδαγμα είναι ότι όποτε ο λαός μας σε δύσκολες στιγμές συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, έγραψε λαμπρές σελίδες, τσάκισε το φασισμό, κέρδισε την αξιοπρέπειά του, ανάγκασε τον καπιταλισμό να παραχωρήσει δικαιώματα, έφτιαξε παρακαταθήκες που φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Σήμερα, που "όλα τα σκιάζει η φοβέρα" των μονοπωλίων, της λυκοσυμμαχίας τους της ΕΕ, το ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στον κόσμο που υποφέρει. Τον καλεί να περπατήσει και αυτός το δρόμο του αγώνα, όπως έκαναν και οι γενιές που τιμάμε.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να νικήσει! Να εκπληρώσει τα όνειρά του, που ήταν οράματα και αγώνες της τιμημένης γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας! Με προοπτική τη λαϊκή - εργατική εξουσία, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης όλου του πλούτου».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκδήλωση σήμερα για τα 71 χρόνια από την ίδρυση της ΟΕΝΟ

Σήμερα, Κυριακή, στις 11 π.μ., στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραΐσκου 104 & Σωτήρος, Πειραιάς) η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «71 χρόνια από την ίδρυση της ΟΕΝΟ. Τιμάμε τους αγωνιστές της εργατικής τάξης». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ