ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2014
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Διοργανώνει Συνέδριο με τους φαρμακοβιομηχάνους

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Ιατρικών Επισκεπτών» καλεί τους συνέδρους να αλλάξουν τους συσχετισμούς

Συνέδριο και ημερίδα με καλεσμένους ομιλητές εκπροσώπους όλων των εργοδοτικών οργανώσεων οργανώνει η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Ανάμεσα σε άλλους εισηγητές στην ημερίδα, με θέμα «Η αλήθεια για τα γενόσημα. Μύθοι και πραγματικότητα. Το επώνυμο γενόσημο είναι η λύση;» είναι ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Ιατρικών Επισκεπτών» (ΑΣΙΕΠ) καλεί τους εργαζομένους του κλάδου «να καταδικάσουν ανάλογα όλες εκείνες τις δυνάμεις που στέκονται πρόθυμοι συνομιλητές των εργοδοτών την ώρα που ο κλάδος τσακίζεται» και τους συνέδρους να δώσουν «ταξικό προσανατολισμό στην ομοσπονδία ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας ελληνικής και πολυεθνικής. Τόσα χρόνια πληρώναμε τα κέρδη τους, να μην πληρώσουμε και τις ζημιές τους».

Στη διακήρυξή της αναφέρει: «Η διοίκηση της ΠΟΙΕ σιώπησε εκκωφαντικά στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στις ελαστικές μορφές εργασίας, στους ενοικιαζόμενους εργαζομένους, στην απασχόληση στον κλάδο χωρίς ένταξη στο ΤΕΑΥΦΕ. Μοναδική της μέριμνα υπήρξε ανέκαθεν η μετατροπή του ταμείου σε ΝΠΙΔ - επαγγελματικό ταμείο με τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται και καθημερινά αποκαλύπτονται. Είναι μάλιστα ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά και εκείνοι που τόσα χρόνια τους στηρίζουν με την ανοχή τους, που διέσπασαν την ταξική ομοσπονδία εργαζομένων στο Φάρμακο με τη λογική πως οι ιατρικοί επισκέπτες είναι κάτι ξεχωριστό από τους υπόλοιπους εργαζομένους στον κλάδο αλλά τώρα για να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς και προσωπικούς σκοπούς τους προσπαθούν να παγιδέψουν τους φαρμακοϋπαλλήλους».

Καλεί σε κοινό αγώνα με τους εργαζομένους όλων των κλάδων και τους συνέδρους να συμπορευθούν με την ΑΣΙΕΠ για: Να γίνει η μάχη της σύμβασης που θα εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα υπόθεση όλων των συναδέλφων. Την κατάργηση του «δουλεμπορίου» των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να αντιπαλέψουμε τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Να μην είναι η Υγεία και το Φάρμακο εμπόρευμα. Να μην κλείσει καμία μονάδα ΕΟΠΥΥ. Την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Νέα παρέμβαση του ΕΚ Νάουσας για την Υγεία

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΕΚ Νάουσας για τα ζητήματα της Υγείας
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΕΚ Νάουσας για τα ζητήματα της Υγείας
Νέα κινητοποίηση ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η συγκυβέρνηση στην Υγεία - Πρόνοια, διοργανώνουν την Τρίτη 25/2, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Καταγγέλλουν ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Νάουσα είναι εγκληματική, χάθηκαν και θα χαθούν ζωές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σοβαρά ατυχήματα ή επείγοντα περιστατικά η διακομιδή στο Νοσοκομείο γίνεται με αυτοκίνητα της πυροσβεστικής ή της αστυνομίας. Οι υγειονομικές υπηρεσίες που στεγάζονταν στο κτίριο του ΙΚΑ, πλέον, δεν υπάρχουν. Γιατροί και προσωπικό βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Με τους λιγοστούς γιατρούς και προσωπικό, που απέμειναν στο Νοσοκομείο Νάουσας, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι 34.500 κάτοικοι της περιοχής μας και πληρώνουν είσοδο, εξετάσεις, θεραπείες και γιατρούς μέσα στο μοσοκομείο. Επίσης, σε όλο το Δήμο Νάουσας δεν υπάρχει κανένας συμβεβλημένος γιατρός του ΕΟΠΥΥ. Οι εργαζόμενοι που αρρωσταίνουν ή σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων δεν μπορούν να πάρουν άδεια γιατρού και εκατοντάδες άνεργοι - ανασφάλιστοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό, εξετάσεις και φάρμακα.

Την ανακοίνωση του ΕΚΝ κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με αναφορά τους για τον υπουργό Υγείας.

  • Συγκέντρωση διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 25 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Πάρκο του Αγίου Θεράποντα.
Στις ΥΠΕ οι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ

Στη χωροταξική κατανομή των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) προχώρησε με απόφασή του ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4238/2014 για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Τυπικά πια οι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ ανήκουν στις ΥΠΕ και οι 7.734 γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι μεταφέρονται - εφόσον καταθέσουν εντός εφτά ημερών αιτήσεις - σε αυτές.

Η διαδικασία θα κρατήσει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ένα μήνα, αλλά όπως εκτιμάται ο χρόνος θα είναι πολλαπλάσιος, με αποτέλεσμα νέα - και μεγαλύτερα - εμπόδια στους ασφαλισμένους για πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών.

Οι ασφαλισμένοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τη λήξη των συμβάσεων των 5.000 συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ στο τέλος του Μάρτη. Για να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Ηδη οι ασφαλισμένοι έχουν στερηθεί τις υπηρεσίες των, περίπου, 6000 γιατρών που υπηρετούσαν μέχρι τώρα στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα 1,8 εκ. επισκέψεις το μήνα να κατευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, τους συμβεβλημένους γιατρούς και σε άλλους ιδιώτες παρόχους Υγείας.

Χτες, τέλος, ο υπουργός Υγείας υπέγραψε την απόφαση για την τοποθέτηση στα νοσοκομεία 200 νοσηλευτών, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας του υπουργείου Παιδείας.

Δυναμώνει η αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ευχαριστεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, όλους όσοι ανταποκρίθηκαν από όλη την Ελλάδα στο κάλεσμα και στήριξαν από το υστέρημά τους έμπρακτα το λαό της Κεφαλονιάς. Τους καλεί να συνεχίσουν τη συγκέντρωση υλικού και ανακοινώνει ότι την Τρίτη θα παραδοθεί στο Εργατικό Κέντρο της περιοχής η δεύτερη δόση της αλληλεγγύης. Επίσης, το ΕΚ Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους: «Η ανταπόκριση φορέων, σωματείων, συλλόγων, δύο δημοτικών σχολείων καθώς και πλήθους εργαζομένων και ανέργων του νησιού μας, βοήθησε στο να συγκεντρωθούν δύο παλέτες με πράγματα».

Ο

ΔΗΜΟΣΙΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) ενάντια στη νέα μείωση του εφάπαξ κατά 15%, η οποία συνολικά θα φτάσει στο 53%, αν αθροιστούν κι αυτές που ήδη έχουν γίνει. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΠΔΥ, ο οποίος προκλητικά απέδωσε την κακή κατάσταση των αποθεματικών για τη χορήγηση των εφάπαξ στους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που δέχονταν να λαμβάνουν μεγαλύτερο εφάπαξ από ό,τι τα οικονομικά δεδομένα και τα αποθεματικά του Υαμείου επέτρεπαν!

«ΑTHENS CYPRIA»: Απέρριψε το δικαστήριο την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Αthens Cypria» στο κέντρο της Αθήνας, με την οποία ζητά - ουσιαστικά - την απαγόρευση της δράσης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και την επιβολή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ κάθε φορά που μέλη του θα πλησιάζουν το ξενοδοχείο σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων! Η εργοδοσία του ξενοδοχείου έχει επιχειρήσει και με άλλους τρόπους να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση. Το Νοέμβρη του 2013, απέλυσε μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου, στο τέλος Γενάρη απέλυσε μητέρα δύο παιδιών που είχε συνδικαλιστική δράση, αμέσως μόλις έληξε το διάστημα προστασίας της μητρότητας.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η Ενωση Λογιστών Αθήνας (ΕΕΛΠ) διοργανώνουν σύσκεψη από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και την Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής, το Σάββατο 22/2, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της «Πανηπειρωτικής» (Κλεισθένους 15, 7ος όρ. - πίσω από το δημαρχείο Αθηνών).

Νέα απεργία στον «Αρβανιτίδη»

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή (υπάρχει προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας) κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», που παλεύουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και για την προστασία των θέσεων εργασίας τους σε περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στο κατάστημα της Κομνηνών στην Καλαμαριά, ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν και στα καταστήματα άλλων πόλεων.

Κινητοποίηση των ΕΒΕ στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες το Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων, οι Επιτροπές ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ και η Ενότητα Φανοποιών - Βαφέων Αθήνας. Διεκδίκησαν άμεσο σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο. Σε κοινή τους ανακοίνωση, απευθύνουν κάλεσμα προς τα μέλη τους για συμπόρευση με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 26/2 στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, ενάντια στη φορολογική θηλιά και στα χρέη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ