«Δεν θα υπάρξει καμιά επίπτωση στην ομαλή ροή της συνολικής χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος», διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, με αφορμή την παρουσίαση των στοιχείων για την απασχόληση του εννιάμηνου Γενάρης - Σεπτέμβρης 2013, από το σύστημα «Εργάνη», το οποίο παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο 165.000 θέσεων εργασίας. Πρόκειται, βέβαια, για διαβεβαιώσεις που το μόνο που επιδιώκουν είναι να κρύψουν τις αναμενόμενες συνέπειες στα οικονομικά των Ταμείων και τους συνταξιούχους από τη μείωση και για το 2014 της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 1,7 δισ. ευρώ που αποφάσισε η κυβέρνηση. Και, βέβαια, πρόβλημα στη «ροή της χρηματοδότησης» μπορεί να μην υπάρξει -αν και αυτό μένει να αποδειχτεί- αλλά οι συνταξιούχοι στους οποίους αναμένεται να επιβληθούν και νέες περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ, ΕΚΑΣ και παροχές Υγείας θα πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο των περικοπών. Αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας ενδιαφέρονται για τη «ροή» και όχι για την επιβίωση των συνταξιούχων. Εδώ ισχύει το: «Οι αριθμοί να πηγαίνουν καλά»... και ας πεθαίνουν οι άνθρωποι!
«Οι πρώτες ενδείξεις προσαρμογών στην ελληνική οικονομία είναι ορατές, αλλά η υψηλή αβεβαιότητα και η ανάγκη εντατικοποίησης της δημοσιονομικής προσπάθειας αναβάλλουν την ανάκαμψη για το Β' εξάμηνο του 2012».
Αυτές ήταν οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, τον Οκτώβρη του 2011, όπως είχαν δημοσιευτεί στο Οικονομικό Δελτίο της Διεύθυνσης Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης. Αν παρατηρήσει, μάλιστα, κάποιος τη διατύπωση, οι φωστήρες της Διεύθυνσης Στρατηγικής τοποθετούσαν την ανάκαμψη στο δεύτερο μισό του 2012, πιο πολύ λόγω ...υψηλής αβεβαιότητας.
Ολοι ξέρουμε ότι ήδη διανύουμε το δεύτερο μισό του 2013 και οι πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις λένε πως η πολυπόθητη για το κεφάλαιο ...ανάκαμψη θα κάνει την εμφάνισή της (αν και εφόσον) το δεύτερο μισό του 2014, θα είναι (αν είναι) λίγο πάνω από το μηδέν, ενώ είναι πολύ πιθανό να διαρκέσει πολύ λίγο.
Το πράγμα φωνάζει από μόνο του: Οι αναλύσεις, οι εκτιμήσεις, οι προτάσεις και οι παροτρύνσεις των επιτελείων και της Εθνικής και των άλλων φορέων της οικονομικής ολιγαρχίας, που με τόσο εκκωφαντικό τρόπο μας τις εμφανίζουν σαν θέσφατο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από πονήματα σκοπιμότητας, που το μόνο ρόλο που υπηρετούν είναι να καλύψουν τις ανάγκες προπαγάνδας των φιλομονοπωλιακών μέτρων, ώστε να «περάσουν» οι πολιτικές που οδηγούν στον εξανδραποδισμό και τη χρεοκοπία εκατομμυρίων εργαζομένων.
Σε μια μόνο φράση η «Καθημερινή» καταφέρνει να εκστομίσει τρεις αθλιότητες:
Πρώτον, «υπεύθυνο» για την ανεργία στο Πέραμα είναι το ΠΑΜΕ! Δεν είναι οι εφοπλιστές που μέσα στο 2012 αγόρασαν και παράγγειλαν πλοία αξίας άνω των 7,3 δισ. δολαρίων, αλλά ούτε μια παραγγελία δεν έγινε σε ελληνικό ναυπηγείο. «Φταίει» το ΠΑΜΕ και όχι φυσικά οι εφοπλιστές, που τα 6,5 δισ. δολάρια μόνο στο πρώτο 6μηνο του 2013 για τη ναυπήγηση 110 πλοίων τα έριξαν στα ναυπηγεία της Ασίας, μιας και στα ναυπηγεία της Ελλάδας δεν κατασκευάζουν ούτε κουπί!
Δεύτερον, οι εφοπλιστές έχουν «απομακρυνθεί» λόγω του ΠΑΜΕ. Δεν είναι οι ίδιοι που έχουν «κόψει λάσπη» γιατί αντί για εργάτες ζητούν σκλάβους, πράγμα για το οποίο, προφανώς, δεν θα βρουν συμπαράσταση στο ΠΑΜΕ. Ενημερώνουμε την «Καθημερινή» ότι οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να έχουν συμπαραστάτες μόνο από τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, που λίγες μέρες πριν επιτεθούν στα στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα, βιντεοσκόπησαν κιόλας τα «πιστεύω» τους, φωνάζοντας: «Εμείς με τους εφοπλιστές μας»!
Τρίτον, δεν φταίνε εκείνοι που με την πολιτική τους εξοντώνουν το λαό για να θησαυρίζουν οι εφοπλιστές. Δεν φταίνε εκείνοι που, όπως η «Καθημερινή», μέσα από τη θεωρία των «δύο άκρων» στέλνουν κόσμο στα δήθεν «αντισυστημικά» ναζιστικά αποβράσματα. «Φταίει» το ΠΑΜΕ! Γιατί; Επειδή αντιπαλεύει την πολιτική που εξυπηρετεί και τους εφοπλιστές και τα αποβράσματα!
Ας συνεχίσει έτσι η «Καθημερινή: Μια φράση - τρεις αθλιότητες. Κι όπως το πάει σίγουρα το έχει καπαρώσει το «Πούλιτζερ» προστυχιάς!