ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει το ξεπούλημα παραλίας 181 στρεμμάτων

Η Χρυσή Αμμουδιά στη Θάσο
Η Χρυσή Αμμουδιά στη Θάσο
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στη Θάσο καταγγέλλει η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ και καλεί το λαό να παλέψει και να απαιτήσει την αξιοποίησή της, με ευθύνη του κράτους για τη δημιουργία κατάλληλων και σύγχρονων υποδομών αναψυχής, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, για να μπορούν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους να απολαμβάνουν δωρεάν διακοπές.

Ηδη έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να πουληθούν σε ιδιώτες, 181 στρέμματα της παραλίας Χρυσή Αμμουδιά, 16 στρέμματα της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας του Λιμένα, και 250 στρέμματα της παραλίας Βάλτας Ραχωνίου.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και οργανώνουν την αντίδρασή τους.

Η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση που μαζικά βγάζει στο σφυρί φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας και προειδοποιεί τα λαϊκά στρώματα ότι θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια σειρά από αλλεπάλληλες ασήκωτες ανατιμήσεις και χαράτσια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και για τις υποδομές που έχουν χρυσοπληρώσει οι ίδιοι.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι του νησιού όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις ιδιωτικοποιήσεις, αντίθετα όσοι δουλέψουν θα είναι σε συνθήκες γαλέρας, με μεροκάματα πείνας, σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον.

Οι αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο του τουρισμού θα βάλουν μαζικά λουκέτο στα ενοικιαζόμενα δωμάτιά τους, με την εγκατάσταση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων από επιχειρηματικούς ομίλους που θα «επενδύσουν» σε αυτές τις περιοχές. Φυσικά, και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα δε θα κερδίσουν τίποτα, αφού δε θα μπορούν να χαίρονται τις παραλίες του νησιού, γιατί θα είναι ιδιωτικές και το τίμημα δυσβάσταχτο.

Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι του νησιού να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στην πάλη για να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους, που θυσιάζουν τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους».

Εκδήλωση την Κυριακή για τον Αρη Βελουχιώτη

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και η ΤΟ Αρτας Φιλιππιάδας διοργανώνουν εκδήλωση για το αρχηγείο Τζουμέρκων του ΔΣΕ και τον Αρη Βελουχιώτη, την Κυριακή 16 Ιούνη, στις 9.30 το πρωί, στις Μελάτες Αρτας, τόπο εξόντωσης του αρχηγείου Τζουμέρκων του ΔΣΕ. Εκεί θα γίνει η κεντρική ομιλία από τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, θα γίνει εκδήλωση στις 11.30 το πρωί στη Μεσούντα Αρτας, τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης.

Για τη συμμετοχή των αγωνιστών/τριών, φίλων και απογόνων της Εθνικής Αντίστασης από την Αθήνα, τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν διήμερη εκδρομή, το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιούνη. Καλούνται οι αγωνιστές, φίλοι και απόγονοι να δηλώσουν, έγκαιρα, συμμετοχή στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 - Πεδίον του Αρεως) και στα τηλέφωνα: 210.8831.368 και 210.8222.952. Παράλληλα, καλούνται όλα τα παραρτήματα της χώρας να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Πούλμαν δρομολογεί και η ΤΟ Αρτας Φιλιππιάδας του ΚΚΕ με αναχώρηση την Κυριακή 8.30 το πρωί από τον «Κορασίδη». Για πληροφορίες στο τηλ. 2681.073.251.

Επίσης, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας συμμετέχει στην εκδήλωση στη Μεσούντα και καλεί όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος να δηλώσουν συμμετοχή στα Γραφεία του Παραρτήματος και στο τηλέφωνο 2410.252.611 (ώρες: 9.00 π.μ. έως 12.00 μ.). Η αναχώρηση του λεωφορείου από πλατεία Εβραίων ώρα 6.30 π.μ. της Κυριακής 16/6.

«Ιστορικός» περίπατος στην Καισαριανή

Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων του Παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για την αιματηρή μάχη στις 16/6/1944, στους πρόποδες του Υμηττού, ανάμεσα στους ανταρτοΕΠΟΝίτες αγωνιστές και τους γερμανοτσολιάδες, διοργανώνεται ιστορικός περίπατος, σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων Καισαριανής, για νέους και για όσους αισθάνονται νέοι, που θα γίνει την Κυριακή 16/6/2013 και θα ξεκινά στις 9 π.μ. από την οδό Αναξαγόρα & Αδελφών Τσάφου, όπου ο Αρης Βελουχιώτης στις 15 του Μάη του '41 συνάντησε Καισαριανιώτες αγωνιστές. Ο ιστορικός περίπατος θα συνεχίσει σε: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 77 - Πλατεία Παναγίτσας - Νέας Εφέσου 38 - Επίσκεψη στο χώρο του Σκοπευτηρίου - Λυδίας 1 - Λυδίας και Εθνικής Αντιστάσεως. Και θα καταλήξει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τη μάχη πλησίον της Μονής Καισαριανής στις 11.30 π.μ., με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας.

(Για τη μετάβαση στο χώρο της εκδήλωσης, από τις 10.30 π.μ., τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας θα τερματίζουν στο Μοναστήρι της Καισαριανής).

Εκδήλωση στα Αμπελάκια

Εκδήλωση με θέμα: «Οι λαογέννητοι θεσμοί στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1940, η πείρα για το Λαϊκό κίνημα», οργανώνει το «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - 1949». Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο χώρο του Μουσείου, στα Αμπελάκια της Λάρισας, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Διοικούσα Επιτροπή και ο σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Αμπελακίων περιόδου 1940 - 1949», θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη, στις 12.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», στη Λάρισα.

Κινητοποίηση για τα στρατόπεδα

Συγκέντρωση στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και πορεία προς το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου οργανώνουν την Κυριακή 16 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές Ευκαρπίας, Μετεώρων, Πολίχνης και Σταυρούπολης, κλιμακώνοντας τη δράση τους ενάντια στο ξεπούλημα των πρώην στρατοπέδων.

Σημειώνουμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση προχωρά με διαδικασίες εξπρές στο ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων των στρατοπέδων της περιοχής. Ηδη, ξεκίνησε με την ένταξη στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) των στρατοπέδων «Μ. Αλέξανδρος» και «Παπακυριαζή» σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο και έπεται συνέχεια με τα άλλα (Καρατάσιου, Παύλου Μελά, Ζάκα, Γκόνου, Νταλίπη κ.ά.).

Το Παράρτημα Χανίων ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνει την Κυριακή, 16 Ιούνη, στις 7 μ.μ. εκδήλωση αφιερωμένη στην εξόντωση της κύριας δύναμης του προδοτικού τάγματος Ασφαλείας του Παπαγιαννάκη, συνεργάτη των Γερμανών, από δύναμη του μόνιμου και εφεδρικού ΕΛΑΣ στη θέση «καλή αχλάδα» - Παλαιά Ρούματα (στη μέση της διαδρομής Κακόπετρο - Παλαιά Ρούματα) και καλεί τα μέλη, τους οπαδούς και φίλους της Αντίστασης να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση. (Σημειώνεται ότι τη μαρμάρινη πλάκα που είχε τοποθετηθεί σ' αυτήν τη θέση, έσπασαν τα φασιστοειδή, απόγονοι των ταγματασφαλιτών, πέρυσι, το βράδυ το Χριστουγέννων).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ