ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Στρατιωτική κλιμάκωση
  • Στρατιωτικά ελικόπτερα και  πλοία  σφυροκοπούσαν, μέχρι αργά χτες το βράδυ, στόχους στη Γάζα , σε αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση, το πρωί, σε λεωφορείο με εποίκους, όπου σκοτώθηκαν 2 και τραυματίστηκαν 9
  • «Το Ισραήλ  επέλεξε τον πόλεμο και θα τον έχει» απαντά η Παλαιστινιακή Αρχή, τονίζοντας ότι «ο παλαιστινιακός λαός δε θα λυγίσει» 

Το λεωφορείο των Ισραηλινών εποίκων που χτυπήθηκε από τη βομβιστική επίθεση

Associated Press

Το λεωφορείο των Ισραηλινών εποίκων που χτυπήθηκε από τη βομβιστική επίθεση
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΓΑΖΑ.-

Ο ήχος των ρουκετών και των όλμων έσκιζε το σκοτάδι στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινά στρατιωτικά ελικόπτερα, αλλά και πλοία σφυροκοπούσαν, επί ώρες, «στρατηγικούς» στόχους στην πόλη της Γάζας. Ο χτεσινοβραδινός βομβαρδισμός της Γάζας ήταν η «απάντηση», που αποφάσισε να δώσει το Ισραήλ μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε, νωρίς χτες το πρωί, εναντίον αυτοκινητοπομπής εποίκων, στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2 έποικοι και να τραυματιστούν άλλοι 9. «Ο παλαιστινιακός λαός δε θα υποταχθεί» διαμήνυσαν, από την πλευρά τους, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, μιλώντας για «ανοιχτό πόλεμο».

Από αέρος και από θαλάσσης δεχόταν επιδρομές, επί ώρες χτες, η πόλη της Γάζας, που βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς διεκόπη, από τις πρώτες κιόλας στιγμές, η παροχή ηλεκτρικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επλήγησαν το αρχηγείο της παλαιστινιακής αστυνομίας, το αρχηγείο της Φατάχ, δίπλα ακριβώς στο αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ, το αρχηγείο των παλαιστινιακών μυστικών υπηρεσιών, δηλαδή της λεγόμενης παλαιστινιακής εθνοφυλακής, ενώ ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδιδε ότι βομβαρδίστηκε και το προσφυγικό στρατόπεδο «Τζαμπάλιγιε», που φιλοξενεί χιλιάδες Παλαιστινίους αμάχους, στα περίχωρα της Γάζας. Οι ίδιες, πάντα, πηγές υποστήριζαν ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες στα νοσοκομεία, χωρίς, όμως, να είναι γνωστή η κατάσταση ή ο ακριβής αριθμός τους.

Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται

Associated Press

Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται
Εκτός από το βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας, το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που συγκάλεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, αποφάσισε τη λήψη νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος των αυτόνομων περιοχών, ενώ δόθηκε εντολή για ενίσχυση του στρατιωτικού αποκλεισμού τους. Η πρώτη κίνηση, σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ήταν η ανάπτυξη μεγάλης δύναμης τεθωρακισμένων στο μεθοριακό εμπορικό πέρασμα Κάρνι, στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και η ενίσχυση των τεθωρακισμένων δυνάμεων στη Ραμάλα.

«Υπεύθυνη η Παλαιστινιακή Αρχή»

Η κλιμάκωση της στρατιωτικής βίας ήταν το πρώτο μέτρο που έλαβε η ισραηλινή κυβέρνηση μετά τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε, νωρίς χτες το πρωί, στη Λωρίδα της Γάζας. Βόμβα, μεγάλης ισχύος, είχε τοποθετηθεί στο δρόμο που συνδέει τον εβραϊκό εποικισμό Κφαρ Νταρόμ με τον οικισμό Γκας Κατίφ. Η βόμβα εξερράγη τη στιγμή που από το δρόμο διερχόταν λεωφορείο που μετέφερε εποίκους, αλλά και 50 μαθητές με τους δασκάλους τους, συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων. Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους δύο δάσκαλοι έποικοι και τραυματίστηκαν άλλα 9 άτομα, εκ των οποίων τα 3 είναι μικρά παιδιά και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Associated Press

Την ευθύνη για την επίθεση έσπευσαν να αναλάβουν 3 διαφορετικές οργανώσεις: οι πρωτοεμφανιζόμενες «παλαιστινιακή Χεζμπολάχ» και «μάρτυρες του Αλ Ακσά» και η σχετικά άγνωστη, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, οργάνωση «μαχητές του Ομάρ αλ Μουχτάρ» που εδρεύει στη Δαμασκό. Εντούτοις, η ισραηλινή ηγεσία επέρριψε το σύνολο των ευθυνών στην Παλαιστινιακή Αρχή.

«Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ευθύνεται το στρατιωτικό σκέλος της Φατάχ (Τανζίμ Φατάχ)» δήλωνε, χτες το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Ναχμάν Σάι. «Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει την πλήρη ευθύνη γιατί απελευθέρωσε ισλαμιστές εξτρεμιστές και γιατί η εντολή κατάπαυσης του πυρός που έδωσε αφορούσε μόνο τις περιοχές που βρίσκονται υπό πλήρη παλαιστινιακή κυριαρχία» συμπλήρωνε ο Ισραηλινός υφυπουργός Αμυνας, Εφρέμ Σνεχ.

Ο ίδιος ο Εχούντ Μπάρακ, μετά από τη σφοδρότατη επίθεση που δέχτηκε στην Κνεσσέτ από τον ηγέτη του Λικούντ, Αριέλ Σαρόν, ο οποίος τον κατηγόρησε για «ανικανότητα προστασίας των Ισραηλινών πολιτών», αρκέστηκε να δηλώσει «βαθιά συγκλονισμένος από αυτό το σοβαρότατο πλήγμα» και να απειλήσει με «σκληρότατη απάντηση». Ο Εχούντ Μπάρακ είναι, πλέον από χτες, σε καθεστώς ακόμη εντονότερης πίεσης, καθώς ο ηγέτης του υπερορθόδοξου θρησκευτικού κόμματος «Σας», Ελί Γισάι, ανακοίνωσε, για άλλη μια φορά, ότι αποσύρει την υποστήριξή του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, την επόμενη βδομάδα, κρίνοντας ότι «η παρούσα φάση είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα, που έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

«Είναι πόλεμος και δε θα λυγίσουμε»

«Ούτε γνωρίζαμε, ούτε γνωρίζουμε κάτι για την επίθεση στο Κφαρ Νταρόμ» δήλωνε, στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι, ο σύμβουλος του Παλαιστινίου ηγέτη, Ναμπίλ Αμπουρντενέχ. Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Παλαιστινιακή Αρχή «καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες» και υπενθύμισε ότι το σημείο, όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση, είναι υπό ισραηλινό έλεγχο και οι παλαιστινιακές δυνάμεις δεν έχουν δικαίωμα να επεμβαίνουν ή να βρίσκονται εκεί.

«Η Φατάχ, όταν πραγματοποιήσει επίθεση, θα αναλάβει και την ευθύνη άμεσα» διαμήνυσε και ο Αχμέντ Γκνέιμ, ηγετικό στέλεχος της Φατάχ, στη Γάζα. «Φυσικό επακόλουθο της Ιντιφάντα» χαρακτήρισε τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο των εποίκων ο θρησκευτικός ηγέτης της Χαμάς, Σεϊκ Αχμέντ Γιασίν, συμπληρώνοντας ότι είναι λογικό να υπάρχουν «τέτοιες αντιδράσεις όταν συνεχίζεται η βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής», αν και τόνισε ότι η Χαμάς επιλέγει στρατιωτικούς στόχους.

«Το μονοπάτι του πολέμου επέλεξε το Ισραήλ και θα έχει την κατάλληλη απάντηση» δήλωνε, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ισραηλινή επιδρομή, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής και υπουργός Προεδρίας, Χασάν Ασφούρ. Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «κλιμακώνει στρατιωτικά επικίνδυνα την κατάσταση» και κάλεσε την ισραηλινή ηγεσία «να αρχίσει να μετρά και τους νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες στο εξής: επέλεξαν τον πόλεμο, θα τον έχουν, γιατί ο παλαιστινιακός λαός δε θα λυγίσει»!

Συγκρούσεων και παραινέσεων συνέχεια

Σταθερά τεταμένη παρέμενε η ατμόσφαιρα στα αυτόνομα εδάφη, πάντως, και πριν από τη βομβιστική επίθεση. Στο επίκεντρο των συγκρούσεων βρέθηκε ο εβραϊκός εποικισμός Κφαρ Νταρόν, όπου το Σάββατο έχασε τη ζωή του ένας Ισραηλινός στρατιώτης και ένας Παλαιστίνιος αστυνομικός, ενώ ένας δεύτερος Ισραηλινός στρατιώτης, που τραυματίστηκε στα ίδια επεισόδια, εξέπνευσε, τελικά, χτες. Τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και την Κυριακή, ένας 14χρονος και ένας αστυνομικός στο μεθοριακό εμπορικό πέρασμα Κάρνι και ένας άλλος στα περίχωρα της Ναμπλούς. Χτες, μέχρι το απόγευμα, είχε αναφερθεί ένας νεκρός Παλαιστίνιος στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι συγκρούσεις μαίνονταν επί ώρες.

Κάποια «ψελλίσματα» κριτικής προς το Ισραήλ αποτόλμησε, χτες, η ΕΕ, μέσω ανακοίνωσης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών της. Η ΕΕ, αφού βέβαια τηρεί τις «ισορροπίες» καλώντας και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, αφιερώνει, λίγο περισσότερο χώρο, στις εκκλήσεις της προς το Ισραήλ, από το οποίο ζητά να απομακρύνει τα στρατεύματά του στις θέσεις που βρίσκονταν στα τέλη Σεπτέμβρη και να επιμείνει στη χρήση «ήπιων» μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας. Σε ανάλογο ύφος κυμαίνεται και η ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά τη χτεσινή βομβιστική επίθεση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, αφού καταδικάζει την επίθεση, καλεί τις δύο πλευρές «να μην υποκύψουν σε προβοκάτσιες».

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Στις διελκυστίνδες του νόμου

Στιγμιότυπο από την ανακαταμέτρηση

Associated Press

Στιγμιότυπο από την ανακαταμέτρηση
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΤΑΛΑΧΑΣΙ - ΟΣΤΙΝ.-

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών υφίστανται δυο υποψήφιοι, που ουδείς εκ των δύο είναι πρόεδρος. Τζορτζ Μπους Τζούνιορ και Αλ Γκορ, τρέφουν ακριβώς τις ίδιες ελπίδες για να εισέλθουν στο Λευκό Οίκο και διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στο «πεδίο μαχών» της Φλόριντα. Μπορεί σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Τζορτζ Μπους να προηγείται του Αλ Γκορ με 930 ψήφους, δηλαδή μετά και την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων. Ομως τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί συγκρούονταν χτες ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Φλόριντα, στην πιο «κρίσιμη», όπως χαρακτηρίζεται, μάχη για το Λευκό Οίκο.

Το αστείο είναι ότι πρόκειται για μετεκλογική και όχι προεκλογική περίοδο, που θα δικαιολογούσε τη φρασεολογία.

Οι επτά δικαστές που απαρτίζουν το Ανώτατο Δικαστήριο ξεκίνησαν χτες τις ακροάσεις και τις αντεγκλήσεις των δύο νομικών ομάδων που αντιπροσωπεύουν τον Μπους και τον Γκορ και μετά το πέρας της εξέτασης της υπόθεσης θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα πρέπει τα ετεροχρονισμένα αποτελέσματα, που θα προκύψουν από τη διά χειρός καταμέτρηση, που γίνεται σε τέσσερις κομητείες της Φλόριντα, να συμπεριληφθούν στα τελικά επίσημα συνολικά αποτελέσματα της Πολιτείας. Εκτός αυτών, ο υποψήφιος Μπους ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναθεωρήσει την εντολή του για αναστολή της ανακήρυξης των επίσημων αποτελεσμάτων για την προεδρική εκλογή σε όλη την Πολιτεία. Η προσφυγή, από 60 περίπου σελίδες, περιέχει τα αιτήματα του τερματισμού των ανακαταμετρήσεων στο χέρι, αλλά και του μη συνυπολογισμού των αποτελεσμάτων τους στα τελικά συγκεντρωτικά. Στην ίδια προσφυγή, επισημαίνεται ότι η υπουργός Εσωτερικών της Φλόριντα, Κάθριν Χάρις, κινήθηκε στα όρια της νομιμότητας, σεβόμενη την καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων της Πολιτείας, αγνοώντας τις ανακαταμετρήσεις στο χέρι και έστω και αν προηγήθηκε η εντολή του Ανώτατου Δικαστή να μην «τηρηθεί» η καταληκτική ημερομηνία.

Διαρκείς συνεδριάσεις του Μπους με τους νομικούς του συμβούλους

Associated Press

Διαρκείς συνεδριάσεις του Μπους με τους νομικούς του συμβούλους
Σε μία ξεχωριστή δικαστική διένεξη, ο δικαστής της έδρας του τοπικού Δικαστηρίου του Παλμ Μπιτς αποφάσισε χτες ότι το δικαστήριο δεν έχει την αρμοδιότητα να διατάξει την επανάληψη της ψηφοφορίας στην κομητεία, ακόμη και αν υπάρχουν, όπως σε αυτή την περίπτωση, σοβαρότατα ζητήματα που προκύπτουν εξαιτίας του κακού σχεδιασμού του ηλεκτρονικού ψηφοδελτίου που στοίχισε στον Αλ Γκορ αποφασιστικό αριθμό ψήφων.

Πάντως, νομικός σύμβουλος του Αλ Γκορ δήλωσε ότι η προσφυγή του Δημοκρατικού υποψηφίου στην αμερικανική δικαιοσύνη θα τερματιστεί μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Φλόριντα σχετικά με το θρίλερ των εκλογών, και δε θα συνεχιστεί σε επίπεδο ομοσπονδιακής δικαιοσύνης. Εντούτοις, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Λίμπερμαν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω δικαστικών αγώνων.

Κοκορομαχίες

Στο μεταξύ, ενώπιον της νομικής «μάχης των μαχών» οι δύο υποψήφιοι και τα επιτελεία τους ξιφούλκησαν πέραν του δέοντος. Ο αντιπρόεδρος Αλ Γκορ ακύρωσε ένα ταξίδι του στο Νάσβιλ του Τενεσί, προκειμένου να συγκεντρωθεί καλύτερα στη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ, ενόψει της κρίσιμης ακρόασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα, για το αποτέλεσμα των εκλογών, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό του, Τζιμ Κένεντι. Ο αντιπρόεδρος Γκορ επρόκειτο να παρευρεθεί σε συγκέντρωση στο Νάσβιλ, όμως εξαιτίας «των τελευταίων, νομικής φύσεως, εξελίξεων», που αφορούν την κούρσα για το Λευκό Οίκο, προτίμησε να παραμείνει στην Ουάσιγκτον.

Από την άλλη πλευρά, ενόψει της ακρόασης, αλλά και των κινήσεων του επιτελείου Γκορ, το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών εξαπέλυσε νέους μύδρους διά στόματος του κυβερνήτη της Μοντάνα, Μαρκ Ρέισικοτ, που υπαινίχθηκε ότι πασχίζει «να εμφανίσει ψήφους υπέρ του Γκορ» κατά την καταμέτρηση στην Πολιτεία της Φλόριντα. «Μην αυταπατάσθε για το τι συμβαίνει εδώ. Οταν οι υποστηρικτές του Γκορ στην Κομητεία του Μπρόουαρντ διαπίστωσαν ότι ο Μπους τον ξεπερνά στις ψήφους που έφτασαν από το εξωτερικό, άλλαξαν τους κανονισμούς στην καταμέτρηση με στόχο να εμφανίσουν επιπλέον ψήφους υπέρ του Γκορ», κατηγόρησε τους αντιπάλους του ο Ρέιζικοτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Οστιν του Τέξας. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Μοντάνα, οι εκλογικοί υπεύθυνοι στην Κομητεία του Μπρόουερ άλλαξαν σήμερα τους κανονισμούς της καταμέτρησης, λαμβάνοντας υπόψη ψηφοδέλτια που πρωτύτερα είχαν ακυρωθεί, σε μια προσπάθεια να διευκολύνουν τον Γκορ... «Η στρατηγική του στρατοπέδου του Γκορ είναι εμφανέστατα να κερδίσει γρήγορα της ψήφους, μαντεύοντας την πρόθεση των ψηφοφόρων», σε εκείνα τα ψηφοδέλτια που είναι αδύνατον να γίνει αυτό, κατήγγειλε.

Η «κοινή γνώμη»

Στο παιχνίδι μπήκε και πάλι ο παράγων «κοινή γνώμη», όπως καταγράφεται... από τις δημοσκοπήσεις. Ετσι, δύο νέες δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν χτες αποκαλύπτουν ότι η πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει ότι τα ψηφοδέλτια αυτά θα πρέπει να μετρήσουν στο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, το 60% των 870 ερωτηθέντων στην έρευνα της εταιρίας Γκάλοπ για λογαριασμό του δικτύου CNN και της εφημερίδας «USA Today», δηλώνει ότι οι ψήφοι από τις τρεις διαφιλονικούμενες Κομητείες της Φλόριντα θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα τελικά αποτελέσματα, ενώ μόλις το 37% δήλωσε το ενάντιο.

Σε διαφορετική δημοσκόπηση, με δείγμα 510 ενηλίκους, για λογαριασμό της εκπομπής «Dateline NBC» του δικτύου NBC, τα αποτελέσματα ήταν περίπου ανάλογα. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες - ποσοστό 54%- εκτιμούν ότι θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα αποτελέσματα από τις Κομητείες, ενώ το 42% δηλώνει το αντίθετο. Το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει πάντως ότι η υπουργός Εσωτερικών της Φλόριντα, Κάθριν Χάρις, που συνεπικούρησε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπους στη Φλόριντα και τώρα πασχίζει να ματαιώσει τη διά χειρός καταμέτρηση στις Κομητείες, προσπαθεί να είναι ακριβοδίκαιη και ακολουθεί τους ισχύοντες νόμους. Το 25% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά πως το στρατόπεδο του Μπους δεν έχει συμπεριφερθεί με ευπρεπή τρόπο από την ημέρα των εκλογών στις 7 Νοέμβρη, ένα ποσοστό που παραμένει σταθερό από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Από την άλλη αυξάνει η απαρέσκεια για τη συμπεριφορά του επιτελείου του Γκορ, καθώς οι τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς, έναντι 29% προηγουμένως, φέρονται να πιστεύουν, με βάση τη δημοσκόπηση αυτή, ότι η συμπεριφορά του αντιπροέδρου και της ομάδας του ήταν απαράδεκτη.

Καταδίκη της δολοφονικής πολιτικής του Ισραήλ

Σε κινητοποίηση του λαού «για να μην επικρατήσει η λογική του ισχυρότερου» στη Μέση Ανατολή καλεί ο Δήμος της Πετρούπολης 

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης «καταδικάζει την επιθετική - φιλοπόλεμη πολιτική του Ισραήλ, που με τις πλάτες των ΗΠΑ δολοφονούν άοπλους και παιδιά στην Παλαιστίνη». Τονίζει ότι «το Ισραήλ διαπράττει μια γενοκτονία για να δεχτεί ο παλαιστινιακός λαός αυτά που δε δέχτηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων... Ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει μέχρι σήμερα -από τις 28 Σεπτέμβρη- πάνω από 213 Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά, ενώ πάνω από 7.000 βρίσκονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία». Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης καλεί για «ενεργοποίηση του φιλειρηνικού λαού για να σταματήσει αυτή η βάρβαρη γενοκτονία και για να μην επικρατήσει η λογική του ισχυρότερου αλλά η λογική του δικαίου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ