ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /64
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
«Η βαρβαρότητα κυριολεκτικά μας πνίγει!»

Δραματικά τα αδιέξοδα που γεννά η επιχειρηματική δράση σε Φάρμακο - Υγεία - Πρόνοια

Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ για τα προνοιακά επιδόματα
Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ για τα προνοιακά επιδόματα
Κάλεσμα ξεσηκωμού απευθύνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής, προκειμένου να αντιπαλέψουν την εξαθλίωση που βιώνουν, εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής. Η ανακοίνωση της ΣΕΑΑΝ και του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Η βαρβαρότητα κυριολεκτικά μας πνίγει για να στηριχθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων, των μονοπωλίων.

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι εργαζόμενοι, ο λαός μας σε κίνδυνο!

Κόβουν φάρμακα από καρκινοπαθείς, χρόνιους πάσχοντες. Τα επιδόματα των ΑμΕΑ στα αζήτητα. Νοσοκομεία κυριολεκτικά σε διάλυση. Ιδρύματα (Ασυλο Ανιάτων, ΕΙΑΑ και όχι μόνο) που δεν εξασφαλίζουν ούτε το φαγητό στους ασθενείς, ενώ παρακρατούν τις συντάξεις των νοσηλευόμενων. Την ίδια στιγμή, τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, δεξιόστροφης ή αριστερόστροφης διακυβέρνησης διαγκωνίζονται για καλύτερους κόμπους στη θηλιά στο λαιμό του λαού για την υγιή ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα! Αν όλα αυτά πριν τις εκλογές σκεφτείτε τι μας ετοιμάζουν για μετά παλιοί και νέοι εθνοσωτήρες.

Κανένας φόβος! Κανένας πανικός! Η δύναμή τους είναι η δικιά μας υποταγή!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

  • Να εξασφαλιστούν τώρα δωρεάν φάρμακα για όλους όσοι τα έχουν ανάγκη.
  • Χρηματοδότηση τώρα εξολοκλήρου από κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και των ιδρυμάτων για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων που περιθάλπουν.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
  • Εδώ και τώρα να καταβληθούν τα επιδόματα των ΑμΕΑ.
  • Να εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στους αυτοαπασχολούμενους υγειονομικούς.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια.
  • Οχι στα σφαγεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και της απογραφής.
  • Εκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ για όλες τις οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων των κυβερνήσεων και της κρίσης.
  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στα κέντρα ειδικής αγωγής και πρόνοιας όπως στην ΕΓΝΟΙΑ, τον ΕΡΜΗ, τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑ, στο Σικιαρίδειο και αλλού. Απαγόρευση των απολύσεων σε Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή.

ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ!

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Για τα κέρδη τους μας οδηγούν σε τραγωδία. Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ μάς συνθλίβει. Αυτοί που μας τραβάνε τη θηλιά, σε αυτό το λάκκο των λεόντων θέλουν να μας κρατήσουν. Πυκνώνουμε τις γραμμές του αγωνιστικού, αναπηρικού κινήματος. Στηρίζουμε αποφασιστικά τις δυνάμεις που χρόνια μας προειδοποιούσαν γι' αυτό που έρχεται, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κόντρα στη θύελλα.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!».

ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Στην Αθήνα τους ξανακαλούν σε απογραφή!

Δραματικές καθυστερήσεις στα επιδόματα, υπέρογκα ποσά για τις απαραίτητες αιμοκαθάρσεις και ταλαιπωρία. Αυτή είναι η κατάσταση για χιλιάδες χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι όχι μόνο με τις σοβαρές παθήσεις τους, αλλά και με τις εγκληματικές συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής που εμπορεύεται υπηρεσίες Υγείας, φάρμακα και θεραπείες.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση των νεφροπαθών. Κάθε μήνα χρειάζονται για τη μετακίνησή τους προς τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (σ.σ. 13 αιμοκαθάρσεις το μήνα) από 400 έως και χιλιάδες ευρώ. Οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ δεν έχουν πληρωθεί γι' αυτό το τεράστιο ποσό για το υπόλοιπο του 2011 και για τους μήνες του 2012. Δηλαδή, όποιος δεν έχει, δεν μπορεί να κάνει την αιμοκάθαρση, δηλαδή κινδυνεύει ακόμα και να πεθάνει! Σα να μην έφτανε αυτό, οι νεφροπαθείς της επαρχίας έχουν να πάρουν το διατροφικό επίδομα (σ.σ. κάτι παραπάνω από 300 ευρώ το μήνα) από τις αρχές Απρίλη. Στην καλύτερη περίπτωση θα λάβουν το επίδομα Μάρτη - Απρίλη στις 15 Ιούνη, ενώ το ίδιο ισχύει για τα υπόλοιπα προνοιακά επιδόματα, από τα οποία εξαρτάται η διαβίωση δεκάδων χιλιάδων αναπήρων και των οικογενειών τους. Ταυτόχρονα, οι ιδιωτικές ΜΤΝ απειλούν πως αν δεν πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ δε θα έχουν να αγοράσουν τα υγειονομικά υλικά για τις αιμοκαθάρσεις και θα τις σταματήσουν. Δεν αποκλείεται να ζητούν από τους νεφροπαθείς να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Στο μεταξύ χθες το πρωί νεφροπαθείς που πήγαν στην Διεύθυνση Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικού Τομέα Αθήνας για να μάθουν αν θα καταβληθούν τα επιδόματα διατροφής (Απρίλη - Μάη - Ιούνη) στην ώρα τους, τους είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να προσκομίσουν ξανά τα δικαιολογητικά της απογραφής. Δηλαδή, οι 1.500 νεφροπαθείς της Αθήνας που κάνουν μέρα παρά μέρα αιμοκάθαρση, θα βιώσουν ξανά και την ταλαιπωρία της απογραφής, με τη δικαιολογία ότι το σύστημα των ΚΕΠ δεν είναι συμβατό για να διαβάσει τα στοιχεία της απογραφής και πως οι υπάλληλοι των Περιφερειών και των δήμων δεν είναι εκπαιδευμένοι! Τότε, γιατί απλά δε δίνονται όλα τα προνοιακά επιδόματα με τις υπάρχουσες λίστες μέχρι να ολοκληρωθεί η απογραφή; Στο μεταξύ δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ότι οι νεφροπαθείς της Αθήνας θα ξανααπογραφούν και υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί να μην το μάθουν...

ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΧΙΟΥ
Πήραν υπόσχεση ότι θα έχουν φάρμακα

Την υπόσχεση ότι θα προμηθευτούν φάρμακα απ' την ερχόμενη Δευτέρα μέσω του φαρμακείου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στη Χίο πήραν οι ασθενείς με καρκίνο, οι νεφροπαθείς, οι καρδιοπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι και οι ψυχικά πάσχοντες, που, από προχτές, έκαναν κατάληψη στα γραφεία του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Γανιάρη. Οι ασθενείς σταμάτησαν την κατάληψη, αλλά δήλωσαν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρ. Κίττα, ο οποίος υποσχέθηκε την άμεση λύση του προβλήματος. Επιπλέον, ο Σπ. Χαλβατζής ζήτησε απ' τον υπουργό Υγείας την αποπληρωμή απ' τον ΕΟΠΥΥ δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τις οποίες - για διάφορους λόγους - τις έχουν πληρώσει εξ ολοκλήρου οι πάσχοντες απ' την τσέπη τους αλλά ο Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ δεν προβλέπει επιστροφή των ποσών που δικαιούνται. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης επικοινώνησε με τον Σπ. Χαλβατζή και υποσχέθηκε λύση του προβλήματος.

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο

  • Στις 8.30 μ.μ.: Ομιλία σε συγκέντρωση στο Πάρκο Τρίτση, στο Ιλιον.

Αύριο Κυριακή

  • Στις 9 μ.μ.: Ομιλία σε συγκέντρωση στην παραλία Χαλκίδας (πλ. Εθνικής Αντίστασης).
Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, είναι οι εξής:

  • Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 14/6, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.
  • Στην Αθήνα, την Παρασκευή 15/6, στις 8.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως.

Η διακαναλική συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που προβλέπεται από τις ρυθμίσεις για την προεκλογική προβολή των κομμάτων, θα γίνει την Τετάρτη 13/6, στις 3 μ.μ.

Εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες

EE, επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν βάλει στόχο να μειώσουν το ΚΚΕ. Τους ενοχλεί που το ΚΚΕ δε γίνεται συνένοχο σε κυβερνήσεις, για να περνάνε θηλιά στο λαό. Θέλουν αδύνατο το ΚΚΕ: Για να έχουν λυμένα τα χέρια, για να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, να εξοντώσουν το λαό, την προοπτική της κυβέρνησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας, για να είναι οι εκμεταλλευτές του παντοδύναμοι!

Χάλασέ τους τα σχέδια! Τώρα ισχυρό ΚΚΕ!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ