Τη συστράτευσή τους με το ΚΚΕ, για να βγει το Κόμμα όρθιο και δυνατό από αυτές τις εκλογές, για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας, για να κατακτήσει ο λαός τη διακυβέρνηση που του αξίζει, την κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, δηλώνουν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι του μαζικού κινήματος, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Ο «Ρ» δημοσιεύει δηλώσεις που καλούν σε συστράτευση για ένα πανίσχυρο ΚΚΕ στις εκλογές.
δικηγόρος, υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης
Είναι η μοναδική ελπίδα που υπάρχει απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της τρόικας - ΕΕ και των εγχώριων υποστηρικτών τους. Γιατί προειδοποίησε έγκαιρα για το τι έρχεται, γιατί οργάνωσε σειρά ταξικών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα, γιατί βρίσκεται πάντα δίπλα στον εργαζόμενο, γιατί υποστηρίζει πάντα το δίκιο, γιατί αποτελεί τη μοναδική δύναμη ρήξης και ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος.
Τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι συστημικές αντιμνημονιακές κορόνες του περίγυρού τους, αλλά και οι διαχειριστικές αυταπάτες, που καλλιεργεί ο ταχέως μεταλλασσόμενος σε νέο ΠΑΣΟΚ του 2012 ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει στις 17 Ιούνη να μπουν επιτέλους στο περιθώριο. Το έργο είναι γνωστό το έχουμε ξαναδεί...
Η μόνη αξιόπιστη ψήφος, η μόνη ψήφος εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα για τους χιλιάδες αριστερούς και ριζοσπάστες αγωνιστές, είναι η κόκκινη ψήφος, η ψήφος στο ΚΚΕ για την αντίσταση τού σήμερα και την προοπτική τού αύριο».
Τραγουδοποιός
Τραγουδιστής
Το ΚΚΕ σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει λύσεις και εγγυήσεις, εδώ που μας έφτασαν οι εκάστοτε κυβερνώντες, πολιτικοί ταγοί του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.
Ο ελληνικός λαός έχει περάσει από διάφορα στάδια στη ζωή του και δοκιμάσθηκε σκληρά, άντεξε και θα συνεχίσει γιατί ο λαϊκός πολιτισμός του, η κουλτούρα του, η ιστορική του πορεία, οι παραδόσεις του, δεν θα τον εγκαταλείψουν, ούτε και θα τον προδώσουν και σήμερα. Τώρα μάλιστα που το απάνθρωπο "ευρωπαϊκό όραμα" της ΕΕ για την "Ευρώπη των λαών" που μας πούλαγαν ξεμασκαρεύτηκε!!! Μας τελείωσε !!!
Την Ευρώπη του εργασιακού Μεσαίωνα θέλουν να φτιάξουν, του πολυεθνικών κεφαλαίων, και της χειρότερης έκφρασής τους, του φασισμού και του ναζισμού.
Η αντεπίθεση τώρα της εργατικής τάξης για έναν κόσμο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ είναι πια μονόδρομος, η ευθύνη του ΚΚΕ αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή είναι ακόμα πιο μεγάλη, όπως όμως και η ευθύνη του κόσμου, του λαού, να του δώσουν την ανάλογη δύναμη με την ψήφο τους.
Τελευταία μας δυνατότητα, για να έχουμε ψηλά το κεφάλι, είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ με την ψήφο μας και με την παρουσία μας, στις τάξεις του εργατικού κινήματος, γιατί όπως αποδείχτηκε, χωρίς διεκδικήσεις, αγώνες και θυσίες ποτέ, πουθενά, τίποτε δεν χαρίζεται».
δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
Eurokinissi |
Τιμάμε τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών για την έγκαιρη ενημέρωση των εργαζομένων για όσα παθαίνουμε, για την οργάνωση των λαϊκών αγώνων με στόχο την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων και την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών που καταβαραθρώνουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Και, καθώς, σήμερα, η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας και την ΕΕ γενικότερα, βαθαίνει, στηρίζουμε το ΚΚΕ που βρίσκεται και πάλι, μπροστά, ενημερώνοντας το λαό για τα νέα χειρότερα που έρχονται και τη μοναδική φιλολαϊκή ρεαλιστική λύση που προτείνει: Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με Λαϊκή Εξουσία, που θα διαγράψει το χρέος και θα κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να μπορέσει να αναπτυχθεί η οικονομία της χώρας με κεντρικό σχεδιασμό σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Η αστική τάξη και οι λογής μηχανισμοί της, τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα κόμματα του Ευρω-μονόδρομου, εμπορεύονται το φόβο και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους για να τους εξαναγκάσουν να ψηφίσουν το νέο δίπολο, ΝΔ/"κεντροδεξιάς" και ΣΥΡΙΖΑ/"κεντροαριστεράς" που, προβάλλει και εμπορεύεται ψεύτικες ελπίδες για δήθεν εύκολες λύσεις πατώντας και στην απελπισία μερίδας του κόσμου.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν ξανά θύματα. Στις εκλογές της 17 Ιούνη το ΚΚΕ χρειάζεται να βγει, όχι απλώς όρθιο αλλά ακόμα πιο δυνατό! Γιατί θα χρειαστούν νέοι μεγάλοι, σκληροί λαϊκοί αγώνες που μόνο το ΚΚΕ μπορεί να βοηθήσει το λαό στην οργάνωσή τους, για να αποκρουστούν τα νέα ακόμα χειρότερα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και σχεδιαστεί να εφαρμοστούν μετά τις εκλογές. Γι' αυτό στις εκλογές της 17ης Ιούνη, είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, να ξανασυναντηθούμε στις κόκκινες κάλπες όσοι ψηφίσαμε στις 6 Μάη το ΚΚΕ, αλλά και πολλοί περισσότεροι λαϊκοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, νέοι, ριζοσπάστες, αριστεροί και φίλοι, ανεξάρτητα τι ψήφισαν πριν. Ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα με το ΚΚΕ. Εχει μεγάλη σημασία καμία ψήφος να μη χαθεί για το ΚΚΕ, για να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, είτε με "κεντροδεξιά" κυβέρνηση είτε με κυβέρνηση "κεντροαριστερή"».
Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών Νομού Χανίων
Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «COCA - COLA 3E» στην Πάτρα, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ
Πιστεύω λοιπόν ότι με τέτοιες πολιτικές μπορούν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μας να βγουν από τη μιζέρια και να βρουν ουσιαστική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για καλύτερες μέρες. Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρεται το ΚΚΕ να αντιληφθούν πλέον πού είναι η αλήθεια και πού είναι το ψέμα. Το ΚΚΕ ήταν ξεκάθαρο πάντα και έχει δικαιωθεί σε αυτά που έλεγε και θα δικαιωθεί και στο μέλλον. Με αυτά τα λίγα, αλλά και πολλά ακόμη, πρέπει οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να δώσουν ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί έτσι θα υποβάλουν τη δική τους αντίσταση σε όλη αυτήν την πίεση που δέχονται στα δικαιώματά τους από το υπάρχον πολιτικό σύστημα».
Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «Αύρα» (του ομίλου της «Coca - Cola 3Ε») στο Αίγιο
Eurokinissi |
Τα αδιέξοδα για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους μεγαλώνουν καθημερινά (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση) |
«Στο επίκεντρο των συσκέψεων βρέθηκαν τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους εξαιτίας της πολιτικής που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) που από κοινού δρομολόγησαν αυτήν την πολιτική, ψηφίζοντας το Μάαστριχτ, τη Λισαβόνα, κ.τ.λ. πολιτικές δυνάμεις που ορκίζονται αμετανόητα και σήμερα στο όνομα του ευρωμονόδρομου.
Οι συνταξιούχοι σήμερα και οι οικογένειές τους δέχονται απανωτά χτυπήματα (ανεργία των παιδιών τους, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθυστέρηση απόδοσης της σύνταξης, εφάπαξ, κ.τ.λ. μέχρι και 3 χρόνια) που οπωσδήποτε θα επιδεινωθούν μετά τις εκλογές με όποια κυβέρνηση και αν προκύψει.
Η λύση, τόνισαν τα στελέχη του Κόμματος, βρίσκεται στην πολιτική πρόταση και την ενίσχυση του ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό.
Σας καλούμε να ψηφίσετε ΚΚΕ, γιατί στις 18 Ιούνη, η όποια κυβέρνηση συγκροτηθεί, εφόσον όπως λένε όλα τα κόμματα θα κινηθούν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική και άρα πρέπει να βρει απέναντί της ένα δυναμωμένο και ισχυρό λαϊκό ταξικό κίνημα που πρωτεργάτης του, εχθροί και φίλοι το αναγνωρίζουν αυτό, είναι το ΚΚΕ. Φιλολαϊκή πολιτική εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μονοπωλίων είναι μια αυταπάτη, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στη δευτέρα παρουσία.
Σας καλούμε να ψηφίσετε ΚΚΕ, γιατί δε λέει ψέματα, δεν κοροϊδεύει το λαό για ψηφοθηρία, έχει σταθερή γραμμή, δικαιώθηκε σε όσα έλεγε ότι θα συμβούν, το 2009 είπε ότι έρχεται θύελλα και ήρθε τσουνάμι για τις λαϊκές οικογένειες...
Με δυνατό ΚΚΕ, ο λαός θα αντιπαλέψει καλύτερα τα χειρότερα που του ετοιμάζουν και αν ο λαός καταλάβει τη δύναμή του και την αποτελεσματικότητα του οργανωμένου αντικαπιταλιστικού αγώνα το ΚΚΕ θα μπει μπροστά, χωρίς να υπολογίζει καμιά θυσία, στο δρόμο της αποδέσμευσης από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, με Λαϊκή Εξουσία, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μονομερή διαγραφή του χρέους».
Το κείμενο υπογράφουν:
Σούλα Ακζιώτη, Γιάννης Ρώτας, Λουκία Κουτσιλέου, Γιάννης Παυλίδης, Ελένη Διαμαντάκου, Βασίλης Σγουραμάνης, Γιώργος Μπουλούμπασης, Αλέκα Μπενάτου, Δήμητρα Αραμπατζή, Μάρθα Bινάκου, Μπάμπης Γαλανός, Στέλιος Γιαβρός, Περικλής Γκιουλέας, Σπύρος Δράκος, Ελένη Ζησιμοπούλου, Μαρία Βιτόγιαννη, Θύμιος Κατσένιος, Γιώργος Λέντζος, Μίνα Μηλαίου, Ελένη Μπόλoση, Γιώργος Ντουμουχτσής, Ιωάννης Νάκης, Δημήτρης Πετράκος, Ελσα Παπαγγελή, Γιάννης Περρής, Χρήστος Ρέτζιος, Ελισάβετ Ρέτζιου, Ειρήνη Σωτηροπούλου, Μαρία Τσουγκριάνη, Γιώργος Φακίδης, Δημήτρης Παρασχούδης, Κώστας Χόρτης, Ελένη Χόρτη, Λουλούδα Δερέμπεη, Τασία Ιακωβίδου Ιατρού, Παναγιώτα Σεφέρη, Αργύρης Ντούσιας, Δέσποινα Σοφοτάσιου, Φώφη Νταφοπούλου, Τζένη Νικολοπούλου, Ανθή Φράγκου, Δημήτρης Κωσταντόπουλος, Αρης Παπαδάκος, Μαίρη Εγκάρχου, Σοφία Τσιλιγιάννη, Ηλίας Γεωργίου, Γιάννης Κερασαρίδης, Βασιλική Γιάνταη, Σοφοκλής Τσούσης, Αθανασία Τζιόκα, Αννα Κουλουμπή, Μπάμπης Τενές, Παγώνα Μερίκου.
Μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εσωτερικών
«Στηρίζω - ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Μετά από τα σαρωτικά - εξοντωτικά μέτρα εναντίον των υπαλλήλων του Δημοσίου, με περικοπές μισθών, συντάξεων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, εφεδρείες - απολύσεις, άγρια χαράτσια και φορολόγηση και αυτά που θα ακολουθήσουν με αξιολογήσεις - απολύσεις υπαλλήλων, κατάργηση οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου και ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και με αυτά των μισθών πείνας στον ιδιωτικό τομέα, τις καταργήσεις συμβάσεων, τις απολύσεις, κρίνεται επιτακτική η ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες, που όχι μόνο παλεύει, για να σταματήσει αυτή η βάρβαρη πολιτική, αλλά και διεκδικεί ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους, καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που στέκεται δίπλα μας, ακούραστα και ασυμβίβαστα, που νιώθουμε ότι πραγματικά μπορούμε να στηριχτούμε, ώστε να χτίσουμε μαζί με το λαό μια καλύτερη κοινωνία για όλους τους εργαζόμενους. Ψήφο, λοιπόν, στο ΚΚΕ που ποτέ δεν "έστριψε" από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του εργάτη, του δημοσίου υπαλλήλου, του συνταξιούχου, του ανέργου, του φοιτητή, της κάθε λαϊκής οικογένειας».