ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνάντηση με εργαζόμενους της ΔΕΗ για συντονισμό δράσης

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ, με στόχο τη συντονισμένη δράση ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία των Λαϊκών Επιτροπών και του ΠΑΜΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών που δρουν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, το κλιμάκιο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη και οι εκπρόσωποι της ΕΤΕΠ - ΔΕΗ.

Οι εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών και του ΠΑΜΕ ζήτησαν από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της ΔΕΗ να συνταχθούν μαζί με τον εργαζόμενο λαό στη γραμμή της ανυπακοής και της οργανωμένης άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Σημείωσαν ότι η συντονισμένη δράση στις γειτονιές μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ μπορεί να επιφέρει αποφασιστικό πλήγμα στην πολιτική της κυβέρνησης και στην κατάργηση στην πράξη του νόμου για τα χαράτσια.

Προέτρεψαν τα συνδικάτα να πάρουν απόφαση με την οποία θα δηλώνουν την άρνησή τους να κόβουν το ρεύμα ή να προωθούν τις εντολές των εταιρειών για διακοπή του ρεύματος στις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η κοινή δράση εργαζομένων της ΔΕΗ, συνδικάτων άλλων κλάδων και του εργαζόμενου λαού, μπορεί να συμβάλλει και στην ενίσχυση του μετώπου που θα αντιπαλέψει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Χτες το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Φλώρινας πραγματοποίησε μαζική διαμαρτυρία, στα γραφεία της ΔΕΗ, ενάντια στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα.

Αύριο Τετάρτη 16 Νοέμβρη προγραμματίζονται:

Στη Φλώρινα, στις 11 π.μ., από τη Λαϊκή Επιτροπή εξόρμηση ενημέρωσης στη λαϊκή αγορά και στο ΚΑΠΗ, παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, με αίτημα να χορηγηθεί με έξοδα του κράτους πετρέλαιο θέρμανσης σε όλα τα σχολεία.

Στη Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., από τη Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου - Κορδελιού παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην Κοζάνη, από τη Λαϊκή Επιτροπή Αιανής, λαϊκή συνέλευση, 7.30 μ.μ., στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Αιανής.

Στον Εβρο, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ καλούν σε λαϊκή συνέλευση στις Φέρες, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής.

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στήνουν μπλόκα στο χαράτσι της ΔΕΗ

 Από την κινητοποίηση χτες στο Κερατσίνι
Από την κινητοποίηση χτες στο Κερατσίνι
«

Αρνούμαστε να πληρώσουμε όλα τα χαράτσια. Οργανωμένη εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη». Με αυτό το σύνθημα στο πανό που κρέμασαν έξω από τη ΔΕΗ Κερατσινίου, μέλη των Επιτροπών Ανέργων Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Περάματος και των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της επιχείρησης.

Ο περισσότερος κόσμος βρισκόταν στη ΔΕΗ προκειμένου να κάνει διακανονισμό στα χρέη του. «Είμαι εδώ και δύο χρόνια άνεργος. Το επίδομα ανεργίας τελείωσε από πέρυσι και ζω με ελεημοσύνες. Πώς να πληρώσω;» αναρωτιέται ένας μεσήλικας. «Είμαι τρία χρόνια άνεργη, χωρισμένη με δύο παιδιά. Ξεπούλησα ό,τι χρυσαφικό και ό,τι ασημικό υπήρχε σπίτι μου. Σε λίγο δε θα 'χω ούτε σπίτι να μείνω», λέει μια γυναίκα και ζητά πληροφορίες για τη στήριξη που μπορεί να βρει μέσα στις επιτροπές ανέργων. Ακόμα όμως και αυτοί που πλήρωναν τους λογαριασμούς δεν έκρυβαν την αγωνία τους για την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν αύριο αν μείνουν άνεργοι.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των ανέργων και των σωματείων της Ζώνης επέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της ΔΕΗ, κάνοντας σαφές πως δε θα ανεχθούν καμία διακοπή ρεύματος και θα απαντήσουν δυναμικά σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα «Αντώνης Σαμαράκης», με πρωτοβουλία των σωματείων της Ζώνης, θα συγκροτηθεί Επιτροπή Ανέργων Κερατσινίου.

Χαλκίδα - Λαμία - Αμφισσα

Με κινητοποιήσεις έξω από τα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ, Λαϊκές Επιτροπές σε Χαλκίδα, Λαμία και Αμφισσα καλούσαν τους εργαζόμενους να αρνηθούν συλλογικά και οργανωμένα να πληρώσουν. Πολλοί ήταν αυτοί που πείστηκαν να μην πληρώσουν κι έφυγαν. Ηδη, Σωματεία και Επιτροπές που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας σχεδιάζουν οργανωμένη παρέμβαση για τη μη πληρωμή χαρατσιών και για να μην υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν. Καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και να επικοινωνούν με τα σωματεία:

  • Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων κάθε Δευτέρα - Τετάρτη στο τηλέφωνο: 6943.534.500.
  • Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στο τηλέφωνο: 6947.565.335.
  • Επιτροπή ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού στο τηλέφωνο: 6983.588.920.
  • Συνταξιούχων ΙΚΑ κάθε μέρα, πρωί κι απόγευμα, στα γραφεία τους (Λεωνίδου 24, Λαμία) και στα τηλέφωνα: 6974.983.912, 22310.28743.
Λάρισα

Η παράσταση διαμαρτυρίας στη Λαμία
Η παράσταση διαμαρτυρίας στη Λαμία
Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες έξω από το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Νομού Λάρισας, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ). Στο Νομό Λάρισας σε μια σειρά συνοικίες (Αμπελόκηποι, Ιπποκράτης, Νεάπολη, Αγιος Κωνσταντίνος, Αβέρωφ), σε άλλες πόλεις και κεφαλοχώρια (Φαλάνη, Τύρναβος), έχουν συγκροτηθεί Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα και θα γίνουν κι άλλες.

Σύσκεψη για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Χιλιαδούς - Αγίου Βασιλείου, στο Βόλο, διοργανώνεται σήμερα στις 6 μ.μ. στο καφενείο «Το πάρκο» στην πλατεία της Χιλιαδούς.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Οργανώνεται η πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Μήνυμα ανυπακοής στην αντιλαϊκή πολιτική που στέλνει πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα και ένα πρώτο βήμα στην οργάνωση της πάλης απέναντι στα χαράτσια για τα ακίνητα, στάλθηκε χτες το βράδυ από τη πλατεία Ηρώ της Πετρούπολης στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και τη στήριξη του Δήμου και δεκάδων σωματείων και φορέων της πόλης.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να συμβάλει στη δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού κινήματος σε κάθε γειτονιά, ώστε οργανωμένα και συλλογικά να αντιμετωπίσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Χρύσανθος Κυριαζής από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής ο οποίος επισήμανε: «Η άρνηση πληρωμής για τα νέα χαράτσια από τη λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής. Να στείλουμε μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να μη πληρώσουμε το νέο χαράτσι της ΔΕΗ, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να κόψουν το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό στο δήμο Πετρούπολης. Ατομική λύση δεν υπάρχει. Μόνο με όρους κινήματος μπορούμε να τους αποτρέψουμε και να τους εμποδίσουμε».

Ο ομιλητής κάλεσε στη συνέχεια σε επαγρύπνηση και οργάνωση από τα κάτω με: Ομάδες που να αποτρέπουν διακοπές ρεύματος, να επανασυνδέουν ρεύμα, να μπλοκάρουν έκδοση λογαριασμών. Ταυτόχρονα, στη κατεύθυνση του να μπουν εμπόδια, να εξεταστούν οι νομικές λύσεις ή της πληρωμής σε ΑΤΜ.

Η συγκέντρωση έκλεισε με χαιρετισμό του δημάρχου Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά (εκλεγμένος με το ΚΚΕ) ο οποίος επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ή άρνηση της καταβολής του χαρατσιού.

Επισήμανε ακόμα, ότι ο δήμος θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια να δημιουργηθούν εμπόδια και καθυστέρηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργηθεί σε όλες τις γειτονιές της πόλης ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης μέσα από το οποίο θα ανατραπεί η σημερινή πολιτική.

Παρέμβαση από αγροτικούς συλλόγους στα Χανιά

Κινητοποίηση έξω από τα Γραφεία της ΔΕΗ στη Λίμνη στα Χανιά έκαναν χτες το μεσημέρι οι αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων και Μύθημνας, Κάινας, Παλαιών Ρουμάτων και Μεσκλών. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από το κατάστημα της Επιχείρησης, καταθέτοντας τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το χαράτσι. Οι αγρότες μοιράζοντας υλικό ενημέρωναν τον κόσμο με ποιον τρόπο να μην πληρώσει το χαράτσι, αλλά και πως χρειάζεται οργανωμένα να διασφαλίσουν ότι το ρεύμα δεν θα κοπεί σε καμιά λαϊκή οικογένεια. Επίσης τον καλούσαν σε ανυπακοή στην πολιτική που θέλει ο λαός να πληρώσει να σπασμένα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Στο κάλεσμα των αγροτικών συλλόγων ανταποκρίθηκαν πολλοί αγρότες που δεν μπορούν και δε θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι, όπως δήλωσαν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ