ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Μαχητική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στη Μυτιλήνη

Αγροτοκτηνοτρόφοι, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές, διαδήλωσαν χτες ενωμένοι ενάντια στην ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι και αυτοαποσχολούμενοι του νησιού, καθώς και φοιτητές, εκφράζοντας σε κοινό μέτωπο την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η ΠΑΣΥ και η αγωνιστική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Στην συγκέντρωση, χαιρέτησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Στρατής Αντώνας, ο Τάσος Τσιούφης, εκπρόσωπος του ΜΑΣ και η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, εκπρόσωπος της ΟΓΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της τοπικής γραμματείας της ΠΑΣΥ, ενώ ο Δημήτρης Στεφανής, μέλος της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ διάβασε ψήφισμα της συγκέντρωσης. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί Αγροτικοί Σύλλογοι του νησιού. Ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της Μυτιλήνης καταλήγοντας στο κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στη διάρκεια της πορείας κυριάρχησαν συνθήματα όπως «αγροτιά χωρίς λεφτά μαγαζιά χωρίς δουλειά» και «αγρότες, εργάτες, φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου με τη χτεσινή κινητοποίησή κατέδειξαν την αντίθεσή τους στην πολιτική που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας και στη δραματική συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματός τους. Διεκδίκησαν αγωνιστικά:

-- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων τιμών για όλα τα προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

-- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που προξενήθηκε στην ελαιοπαραγωγή λόγω της μη αποτελεσματικής καταπολέμησης του δάκου.

-- Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.

Επιδότηση των ζωοτροφών, μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας και κατασκευή εργοστασίου γάλατος στο νησί.

-- Μη διαχωρισμός των αγροτών σε «ενεργούς και ανενεργούς».

-- Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και πάγωμα στην τιμολόγηση της ΔΕΗ και των άλλων οργανισμών.

-- Κάλυψη των ελλειμμάτων και χρηματοδότηση του ΟΓΑ από το κράτος.

-- Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.

-- Αναβάθμιση των συνθηκών ζωής της υπαίθρου με την πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές του τομέα της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας.

-- Να δοθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις άδειες λειτουργίας σε όλα τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία και να αναλάβει το κράτος το κόστος κατασκευής των βιολογικών καθαρισμών των ελαιοτριβείων.

-- Καταβολή όλων των επιδοτήσεων, επιστροφή του ΦΠΑ και πλήρωμα των εργαζομένων στην δακοκτονία.

ΨΑΡΑΔΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Ζητούν αποζημιώσεις για τα κατεστραμμένα δίχτυα τους

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ψαράδες της περιοχής του πρώην Δήμου Ευρυμενών, που τώρα ανήκει στο Δήμο Αγιάς στο Νομό Λάρισας, εξαιτίας των πολύ συχνών ζημιών που παθαίνουν στα δίχτυα τους από τα δελφίνια. Το οικονομικό κόστος των ζημιών είναι δυσβάσταχτο γι' αυτούς, όπως και για τους ψαράδες άλλων περιοχών.

Ο σύλλογος των ψαράδων σε επιστολή του ζητάει τη λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά τους, το οποίο έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων διχτυών, προκειμένου να μπορέσουν να ξαναψαρέψουν, ενώ επίσης δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση. Οπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους: «Είμαστε μικροεπαγγελματίες ψαράδες. Δυνατότητες μέσων και εξοπλισμών να ανοιχτούμε σε άλλες θάλασσες δεν έχουμε... Δουλεύουμε ουσιαστικά με βαρκούλες και ούτε τις μισές μέρες του χρόνου λόγω των μικρών μας μέσων... Δεν σκεφτόμαστε, ούτε απαιτούμε την εξολόθρευση των δελφινιών. Ζητούμε όμως από κάθε αρμόδιο να ενδιαφερθεί για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να μπορέσουμε να ζήσουμε και μεις και οι οικογένειές μας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΟΚΤΩΒΡΗ
Διάχυτη απαισιοδοξία

Την, πασιφανή εξάλλου, διάχυτη απαισιοδοξία σε όλους τους τομείς της οικονομίας, διαπιστώνει η έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον Οκτώβρη. Ο συνολικός Δείκτης Οικονομικού Κλίματος προσεγγίζει τα ιστορικά χαμηλά του Μάρτη του 2009, διαμορφωμένος στις 67,5 μονάδες.

Στη Βιομηχανία, επισημαίνεται ότι διευρύνονται οι αρνητικές προβλέψεις για την εξέλιξη της παραγωγής, αλλά και οι εκτιμήσεις για παραγγελίες προς προμηθευτές. Στις Υπηρεσίες, κινούνται πτωτικά περισσότερο οι εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο εργασιών και κάπως πιο περιορισμένα, για την τρέχουσα πορεία της ζήτησης και για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή της. Στο Λιανικό Εμπόριο, παρατηρείται άμβλυνση των αρνητικών εκτιμήσεων για τις τρέχουσες πωλήσεις, αυξάνονται, όμως, για τις πωλήσεις τριμήνου. Στις Κατασκευές, διαπιστώνεται νέα επιδείνωση των εκτιμήσεων για το πρόγραμμα εργασιών και την απασχόληση. Στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, η έκθεση κάνει λόγο για «εκρηκτική κατάσταση», αφού καταποντίζονται οι επιμέρους δείκτες για την οικονομική κατάσταση της χώρας και των νοικοκυριών, την αποταμίευση και την ανεργία.

Εχει μια αξία, σε σχέση με τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης περί της «εξοικονόμησης» ενέργειας που προωθεί μέσω του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ' οίκον», ότι η έκθεση διαπιστώνει «χαμηλό ρεκόρ» και στην «πρόθεση πραγματοποίησης σημαντικών δαπανών για βελτίωση ή και ανανέωση της κατοικίας εντός των επόμενων 12 μηνών». Πρακτικά, τα νοικοκυριά που δηλώνουν αρκετά ή πολύ πιθανό να πραγματοποιήσουν σημαντικές δαπάνες γι' αυτό το σκοπό το επόμενο διάστημα φτάνουν το 4% από 6%.

Περίληψη επιδοθείσας απόφασης

Με την υπ' αριθμόν Γ-2299/23.9.2011 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Ηλία Καραμούζη, μετά από έγγραφη παραγγελία με ημερομηνία 19/9/2011 του Δικηγόρου Αθηνών Χαλακατεβάκη Αριστοτέλη, πληρεξουσίου της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ E.F.G. EUROBANK ERGASIAS A.E.» που εδρεύει στην Αθήνα Οθωνος αρ. 8 και εκπροσωπείται νόμιμα, ΕΠΕΔΟΘΗ προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, για λογαριασμό του ΚΡΟΜΜΥΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και της ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ, πρώην κατοίκου ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, θέση «ΣΩΡΟΣ ΣΙΝΗ» και νυν αγνώστου διαμονής, πιστό αντίγραφο της υπ' αριθ. 2945/16.8.2011 απόφασης του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (τακτική διαδικασία), η οποία καταδικάζει τον εναγόμενο, ένεκα οφειλής από την υπ' αριθ. 32.021237/11.9.2002 σύμβαση πίστωσης με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό, να καταβάλει στην ενάγουσα το συνολικό ποσό των δέκα επτά χιλιάδων διακοσίων οκτώ ευρώ και σαράντα ενός λεπτών (17.208,41 ευρώ), εντόκως με το συμβατικό επιτόκιο υπερημερίας από την 1/1/2007 και από 13/2/2008 με το συμβατικό επιτόκιο υπερημερίας το οποίο υπερβαίνει κατά 2,50 εκατοστιαίες μονάδες το ενήμερο συμβατικό επιτόκιο, ήτοι 13,25% και με εξαμηνιαίο ανατοκισμό των τόκων μέχρι ολοσχερούς εξόφλησης, ορίζει το παράβολο ερημοδικίας στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00 ευρώ) και επιβάλλει σε βάρος του εναγομένου τα δικαστικά έξοδα της ενάγουσας, τα οποία ορίζει στο ποσό των εξακοσίων εβδομήντα ευρώ (670,00 ευρώ), προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος Αριστοτέλης Χαλακατεβάκης.

***

Περίληψη επιδοθείσας απόφασης

Με την υπ' αριθμόν Γ-2454/11.10.2011 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Ηλία Καραμούζη, μετά από έγγραφη παραγγελία με ημερομηνία 19/9/2011 του Δικηγόρου Αθηνών Χαλακατεβάκη Αριστοτέλη, πληρεξουσίου της εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία «ANAPTYXI APC LIMITED» (ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΪΠΙΣΙ ΛΙΜΙΤΕΝΤ), που εδρεύει στην Αγγλία, (c/o Wilmington Trust, SP Services (London) Limited, Third floor, 1 King's Arms Yard, London EC2R 7A, Λονδίνο) και εκπροσωπείται νόμιμα στην Ελλάδα, από την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα E.F.G. Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία» (Τράπεζα Ι Εφ Τζι Γιούρομπανκ Εργκαζίας Ανώνυμη Εταιρεία), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Οθωνος αριθ. 8) και εκπροσωπείται νόμιμα, ΕΠΕΔΟΘΗ προς την κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Η. Μαυροπούλου, για λογαριασμό του ΓΡΑΜΠΑ ΠΕΡΙΚΛΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, πρώην κατοίκου ΠΕΙΡΑΙΑ, οδός ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ, αρ. 144, και νυν αγνώστου διαμονής, πιστό αντίγραφο της υπ' αριθ. 2945/16.8.2011 απόφασης του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (τακτική διαδικασία), η οποία καταδικάζει τον εναγόμενο, ένεκα οφειλής από την υπ' αριθ. 050.758727.002/21.9.2001 σύμβαση πίστωσης, να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των τριάντα χιλιάδων εκατόν σαράντα έξι ευρώ και εξήντα έξι λεπτών (30.146,66 ευρώ), εντόκως από 30/3/2007 με το ενήμερο συμβατικό επιτόκιο ήτοι 11,75% συνολικά και από 22/1/2008 (επόμενη της ημερομηνίας κλεισίματος του λογαριασμού) με το συμβατικό επιτόκιο, το οποίο υπερβαίνει κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες το ενήμερο συμβατικό επιτόκιο, ήτοι 14,25% συνολικά και με εξαμηνιαίο ανατοκισμό των τόκων μέχρι ολοσχερούς εξόφλησης, ορίζει το παράβολο ερημοδικίας στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00 ευρώ) και επιβάλλει σε βάρος του εναγομένου τα δικαστικά έξοδα της ενάγουσας, τα οποία ορίζει στο ποσό των χιλίων εκατόν ογδόντα ευρώ (1.180,00 ευρώ), προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος Αριστοτέλης Χαλακατεβάκης.

***

Περίληψη επιδοθείσας απόφασης

Με την υπ' αριθμόν Γ-2661/31.10.2011 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών Ηλία Καραμούζη, μετά από έγγραφη παραγγελία με ημερομηνία 18/10/2011 του Δικηγόρου Αθηνών Χαλακατεβάκη Αριστοτέλη, πληρεξουσίου της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ E.F.G. EUROBANK ERGASIAS A.E.» που εδρεύει στην Αθήνα Οθωνος αρ. 8 και εκπροσωπείται νόμιμα, ΕΠΕΔΟΘΗ προς την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Μαυροπούλου, για λογαριασμό του ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ και της ΕΛΕΝΗΣ, πρώην κατοίκου Ηλιούπολης Αττικής, οδός Πατριάρχου Αλεξανδρείας, αρ. 48 και νυν αγνώστου διαμονής, πιστό αντίγραφο της υπ' αριθ. 10196/17.10.2011 απόφασης του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, η οποία δέχεται την αίτηση της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ E.F.G. EUROBANK ERGASIAS A.E.» και επιτρέπει στην αιτούσα να εγγράψει προσημείωση υποθήκης μέχρι του ποσού των 82.385,16 ευρώ επί του ποσοστού του 1/4 εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου ευρισκόμενου στο Δήμο Ηλιουπόλεως Αττικής, στον τομέα Β, εντός του υπ' αριθ. 45Α Ο.Τ. επί της συμβολής των οδών Πατριάρχου Αλεξανδρείας, πρώην Αττικής, αρ. 46 και Κωνσταντινουπόλεως, εκτάσεως 476,90 τ.μ. το οποίο περιγράφεται στο υπ' αριθ. 5.364/2010 συμβόλαιο δωρεάς εν ζωή της συμβ/φου Αθηνών Παναγιώτας Καμπέρη, που μετεγράφη στα βιβλία μεταγραφών Ηλιουπόλεως στον τόμο 434 και με αριθμό 136.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος Αριστοτέλης Χαλακατεβάκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ