Θίχτηκε, όμως, χτες, απ' τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, που θεώρησε ότι θίγουν την αστυνομία και έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για να υπερασπιστεί το... θεάρεστο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας! Υποψιαζόμαστε ότι αυτό που ενόχλησε τον ΛΑ.Ο.Σ. ήταν η δήθεν «ανακάλυψη» του υπουργού ότι υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στα Σώματα Ασφαλείας, λες και δεν είναι πολιτικός τους προϊστάμενος, δεν έχει η κυβέρνηση ευθύνη γι' αυτό που είπε, για την πραγματικότητα που οι κυβερνήσεις μεθοδεύουν στα σώματα κρατικής καταστολής. Κατά τ' άλλα για «μεμονωμένα περιστατικά βίας», που «ακυρώνουν στην πράξη τις προσπάθειες εκατοντάδων στελεχών της Αστυνομίας», έκανε λόγο ο υπουργός.
Στην ανακοίνωσή του, λοιπόν, ο ΛΑ.Ο.Σ. ισχυρίζεται: «Καλό είναι να συνειδητοποιήσουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι η αστυνομία είναι προστάτης της κοινωνίας και όχι διώκτης. Με τέτοια καμώματα έχουμε φτάσει στην αποθράσυνση και το περιθώριο επιβάλλει πλέον τους δικούς του νόμους. Η αστυνομία θέλει προστασία και όχι διωγμούς»!!!
Αυτά την ώρα που ένας άνθρωπος βρίσκεται στην εντατική απ' την πολλή... προστασία της αστυνομίας! Για τον οποίο ο ΛΑ.Ο.Σ. ούτε περαστικά δεν ευχήθηκε.
Στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) ανέδειξε την εξαιρετικά θετική συμβολή της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στη συγκρότηση και λειτουργία της αποκαλούμενης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους. Η Επιτροπή αυτή, είπε ο συνδικαλιστής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι το 70% του χρέους είναι παράνομο και πρόσθεσε ότι γι' αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη γι' αυτό και δεν πρέπει να το πληρώσουν. Συμπέρασμα: Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμβάλουν στην αποπληρωμή του 30% του χρέους που σύμφωνα με αυτή την Επιτροπή είναι «νόμιμο». Και αυτό το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο αφού δε διαψεύσθηκε σε καμία στιγμή από το συνδικαλιστή όταν δέχθηκε τις έντονες αντιδράσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι οποίες κατήγγειλαν ότι δεν μπορεί από συνδικαλιστές, πολύ περισσότερο όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, να ακούγονται θέσεις που έχουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι.
Αυτή είναι η προσφορά τέτοιων δυνάμεων στους εργαζόμενους: Να στήνουν και να συμμετέχουν ακόμα και σ' επιτροπές που ασχολούνται με το πώς ο λαός θα βάλει πλάτη για να ξελασπώσει το κεφάλαιο. Ομως το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, το δημιούργησαν (και θα εξακολουθήσουν να το δημιουργούν) οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Η εργοδοσία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης» (διαχειρίστρια εταιρεία του συγκροτήματος είναι η πολυεθνική "Στάργουντ") καλεί τους εργαζόμενους σε «εθελοντική» δράση την Κυριακή 15 Μάη για την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου του συγκροτήματος. Δηλαδή, η εργοδοσία «καλεί» ...τους εργαζόμενους να δουλέψουν τζάμπα την Κυριακή, καθαρίζοντας μια έκταση 75 στρεμμάτων (στα οποία εκτείνεται το συγκρότημα), προκειμένου η ίδια να ενισχύσει επιπλέον τα κέρδη της, αφού ήδη για τη συγκεκριμένη δουλειά, την καθαριότητα, δηλαδή, του περιβάλλοντος χώρου, έχει φροντίσει να μην έχει εργαζόμενους.
Στην «εθελοντική» της προσπάθεια, η εργοδοσία έχει στο πλευρό της το επιχειρησιακό σωματείο (ΠΑΣΚΕ), το οποίο έσπευσε, με ανακοίνωσή του, να χαιρετίσει αυτήν την πρωτοβουλία και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν «εθελοντικά» στο τζάμπα ξεζούμισμά τους την ερχόμενη Κυριακή. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις «εθελοντικές» δράσεις, σε αυτούς που τις διοργανώνουν και τις στηρίζουν, γιατί μοναδικό στόχο έχουν την ένταση της εκμετάλλευσής τους, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους, προκειμένου οι εργοδότες να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.
Ούτε λίγο - ούτε πολύ, μας είπε πως αν τον είχε ακούσει η κυβέρνηση Σημίτη το 1996, ούτε μίζες θα υπήρχαν, ούτε σκάνδαλα της SIEMENS, ούτε τα χρήματα των φορολογουμένων θα κάθονταν τώρα στις ελβετικές τράπεζες.
Εννοείται, φυσικά, πως ούτε μισό ευρώ μαύρου χρήματος δε θα είχε εισρεύσει στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και, γενικώς, το πολιτικό σύστημα θα είχε διασωθεί.
Να υποθέσουμε, άραγε, ότι όλη αυτή τη 15ετία ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων; Κατά της «μετοχοποίησης» του ΟΤΕ; Κατά της συρρίκνωσης και παράδοσης των ναυπηγείων; Κατά της κρατικής καταστολής με το σύστημα C4i;
Γιατί εκεί είναι η όλη ουσία των σκανδάλων και όχι στις διαδικασίες, που - όπως παραδέχεται και ο ίδιος - κάθε άλλο παρά πτοούν τα συμφέροντα και τις μίζες, ακόμη και αν αλλάξουν.
Επειδή, λοιπόν, δεν αντιληφθήκαμε τέτοια πράγματα (γιατί απλούστατα δεν ισχύουν), λογικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι παρακολουθούμε μια στημένη φάρσα.
Συγκεκριμένα, αυτήν που λέει πως τα σκάνδαλα είναι παρελθόν, διότι τώρα ...«εκσυγχρονιστήκαμε» και έχουμε μια κυβέρνηση, που μπορεί, βεβαίως, να ασκεί αντιλαϊκή πολιτική, πλην, όμως, το κάνει με τιμιότητα και διαφάνεια.
Κι αυτά, την ώρα που το μέγα σκάνδαλο, αυτό της πλήρους ιδιωτικοποίησης ακόμα και όσων έχουν μείνει στο Δημόσιο, είναι «προ των πυλών» και προετοιμάζεται πυρετωδώς.