ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Μάη 2011
Σελ. /40
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΑΓΕ
Συνεχίζουν συμμετέχοντας στην αυριανή απεργία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ η τριήμερη απεργία των εργαζομένων στη ΦΑΓΕ

Με τη συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΦΑΓΕ ΑΕ, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης απεργιακής μάχης που έδωσαν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, ενάντια στο πογκρόμ απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.

Χτες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας με εκπροσώπους της εργοδοσίας, όπου για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε η αδιαλλαξία της τελευταίας, η οποία και εμμένει στις απολύσεις. Μετά και την αρνητική απάντηση της εργοδοσίας, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου και αποφασίστηκε η συμμετοχή στην αυριανή απεργία με τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων, μαζί με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία τους.

Υπενθυμίζουμε πως η ΦΑΓΕ προχώρησε στην απόλυση ακόμη έξι εργαζομένων (τριών οδηγών και τριών βοηθών οδηγών) την Πέμπτη, ενώ μέσα στους τελευταίους 16 μήνες οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει τις 140. Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος της ΦΑΓΕ, για το 2010, δηλαδή, χρονιά κρίσης, κατέγραψε κέρδη προ φόρων 10,18 εκατ. ευρώ, έναντι 18,1 εκατ. ευρώ το 2009. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας εκτοξεύθηκαν στα 7,18 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι 2,66 εκατ. ευρώ το 2009, αυξημένα, δηλαδή, κατά 170%.

Στο μεταξύ, η απεργία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με απόλυτη επιτυχία. Δεν έφυγε ούτε ένα φορτηγό με εμπορεύματα, δε δούλεψε ούτε μια μηχανή. Μάλιστα, το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή το ταξικό Σωματείο Εργαζομένων έδωσε δυναμική απάντηση, την ίδια μέρα που ανακοινώθηκαν οι απολύσεις, ανέδειξε πως οι εργάτες μπορούν να απαντήσουν στην εργοδοτική τρομοκρατία όταν είναι συσπειρωμένοι σε ταξική κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, αυτή η δυναμική και μαχητική απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία αποτέλεσε ένα βήμα στον κλαδικό συντονισμό, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μπροστά στη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στο χώρο, μαζί με την απεργιακή φρουρά, βρέθηκαν εργαζόμενοι από την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ-ΔΕΛΤΑ, από τις Εργοστασιακές Επιτροπές ΝΟΥΝΟΥ και ΚΑΝΑΚΗ, τα Σωματεία Εργαζομένων από TASTY, ΕΒΓΑ και ΚΑΤΣΕΛΗ. Μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν τα Σωματεία των PEPSI-CO, AMSTEL και ΤΡΙΚΚΗ, καθώς και η ΕΣΑΚ Οδηγών Φορτηγών. Εκεί ήταν και εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας. Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης.

Η εργοδοσία, από την πλευρά της, επιχείρησε να αξιοποιήσει τους μηχανισμούς τρομοκράτησης σε βάρος των εργαζομένων. Είναι ενδεικτικό ότι κάλεσε τους εργαζόμενους στην αποθήκη να πάνε για δουλειά την Κυριακή το βράδυ, αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας, αντί για τις 6 το πρωί, που έπιαναν δουλειά, κανονικά.

Αύριο κανείς δεν πάει για δουλειά!

Μέχρι τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή στα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων

Το πανώ που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα
Το πανώ που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα
«Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», «Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα», «Ολοι στην απεργία στις 11 Μάη» ήταν τα συνθήματα που αναγράφονταν στα μεγάλα πανό των εργαζομένων και των ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με τα οποία «απέκλεισαν» συμβολικά για λίγο περισσότερο από δύο ώρες τις εισόδους στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Πρόκειται για το νεοκλασικό κτίριο, στην πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού, στην καρδιά του Πειραιά και το οποίο το μετέτρεψαν σε «βήμα» για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας, στις 11 Μάη, αλλά και ενημέρωσης των εργαζομένων του Πειραιά για τα αιτήματα των εργαζομένων της Ζώνης.

Η πολιορκία του Επιμελητηρίου συνδυάστηκε με μαζική εξόρμηση στους γύρω δρόμους. Ενώ από τη ντουντούκα ακούγονταν συνεχώς, ανάμεσα σε άλλα, η φράση: «Οργάνωση, πάλη, ταξική συνειδητοποίηση, που να αντιστοιχεί στην επίθεση που δεχόμαστε. Επιβάλλεται να δυναμώσει η ταξική ενότητα και συσπείρωση. Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε. Αδύναμοι είμαστε όταν ο καθένας είναι μόνος του».

Αντίστοιχα, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ απηύθυναν και οι ταξικές δυνάμεις στην Πάτρα. Ενα τεράστιο γιγαντοπανό που έγραφε: «Ξεσηκωθείτε. Κινδυνεύει η υγεία του λαού. Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ», αναρτήθηκε χτες, νωρίς το πρωί, στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα. Αμέσως μετά έγινε περιοδεία στους χώρους δουλειάς. Κεντρικό σύνθημα της ανακοίνωσης είναι: «Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους»!

Η ΠΑΣΕΒΕ και η ΠΑΣΥ

Στη μάχη της προετοιμασίας της αυριανής, 11 του Μάη, πανελλαδικής απεργίας, έχουν ριχτεί οι δυνάμεις της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), με πολλαπλούς στόχους. Στην Αθήνα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος. Στόχος της Γραμματείας Αθήνας της ΠΑΣΕΒΕ είναι να κλείσουν τα μαγαζιά και να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση των ΕΒΕ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ενταθεί και οι περιοδείες κλιμακίων στις συνοικίες της Αθήνας.

Η μάχη για την αυριανή κινητοποίηση συνδυάζεται με τη δίμηνη καμπάνια που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, που στοχεύει να ενδυναμώσει τη λειτουργία της ΠΑΣΕΒΕ, να ενισχύσει την οργανωτική δομή της και να διευρύνει τις δυνάμεις της. Η ΠΑΣΕΒΕ έχει ήδη διαμορφώσει πανελλαδικά ένα πρόγραμμα πάλης, που περιλαμβάνει την ανάδειξη διαφόρων θεμάτων που «καίνε» τους μικρούς ΕΒΕ με ειδικές εκδηλώσεις, τη συγκρότηση τοπικών γραμματειών όπου δεν υπάρχουν σήμερα, την πραγματοποίηση περιοδειών, προκειμένου το πλαίσιο πάλης και το αγωνιστικό προσκλητήριο να βρουν περισσότερους αποδέκτες.

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά και η ΠΑΣΥ. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΥ υπογραμμίζεται: «Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα κατά της ΚΑΠ και, γενικότερα, της άγριας, σκληρής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα. Προωθεί τη συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων και προσφέρει τεράστια κέρδη στους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και εκμεταλλεύονται μικρομεσαίους παραγωγούς και καταναλωτές αγροτικών προϊόντων».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ απευθύνουν ακόμα το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση

Πούλμαν για την απεργιακή συγκέντρωση έχουν δρομολογηθεί στις 8.30 π.μ. στις εξής περιοχές:

-- Ανω Λιόσια: Από τριγωνική πλατεία

-- Ζεφύρι: Από γέφυρα Αττικής οδού

-- Μενίδι: Από Κάραβο

ΛΕΥΚΑΔΑ
Αγωνιστική υποδοχή στον πρωθυπουργό

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Αγωνιστική υποδοχή επιφύλαξαν το Σάββατο το μεσημέρι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Λευκάδας στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νήσων που διεξάχθηκε στο Μεγανήσι.

Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και το ΠΑΜΕ στην πορεία που ξεκίνησε από τον Αγιο Μηνά και κατέληξε, διασχίζοντας την παραλία μπροστά από το παλαιό δημαρχείο, όπου διοργανώθηκε φιέστα από τοπικούς παράγοντες. «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός της πλουτοκρατίας είναι ο αρχηγός», «ο διάλογός τους είναι μια απάτη νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», ήταν τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Λευκάδας. Φτάνοντας έξω από το παλαιό δημαρχείο όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές διμοιρίες των ΜΑΤ ζητήθηκε να κατατεθούν τα αιτήματα από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, χωρίς να παίρνουν καμία απάντηση. Με έναν αγωνιστικό ελιγμό, η κινητοποίηση βρέθηκε σε απόσταση 60 - 70 μέτρων περίπου από την είσοδο όπου γινόταν η φιέστα με τα ΜΑΤ να εξαπολύουν επίθεση ακόμη και με ρίψη χημικών και δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που εξακολουθούσαν να φωνάζουν συνθήματα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής, κηρύσσοντας ανεπιθύμητο τον πρωθυπουργό της πλουτοκρατίας. Οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις κλότσησαν και ποδοπάτησαν τους διαδηλωτές, στέλνοντας 2 άτομα στο νοσοκομείο, καταδεικνύοντας ότι ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή συνάδουν για την επιβολή της βάρβαρης και σκληρής αντεργατικής λαίλαπας, στην οποία όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αντιδρούν και συμπορεύονται με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Μηνύματα αλληλεγγύης απ' όλο τον κόσμο

Μπροστά στην απεργία στις 11 Μάη, οι παρακάτω Συνδικαλιστικές Οργανώσεις έστειλαν στο ΠΑΜΕ Μηνύματα Αλληλεγγύης:

  • Από την Ομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ινδίας
  • Από 7 Συνδικάτα Μεταλλουργών Βραζιλίας

I) Συνδικάτο Μεταλλουργίας και Αυτοκινητοβιομηχανίας Camacari - Bahia- Brasil

ii) Συνδικάτο Μεταλλουργών Salvador - Bahia- Brasil

iii) Συνδικάτο Μεταλλουργών Catu e Dias Davilai - Bahia - Brasil

iv) Συνδικάτο Μεταλλουργών και Σιδηρουργών Simoes Filho - Bahia- Brasil

v) Συνδικάτο Μεταλλουργών και Ηλεκτρολόγων Ilheus - Bahia - Brasil

vi) Συνδικάτο Μεταλλουργών Vitoria da Conquistai - Bahia - Brasil

vii) Συνδικάτο Μεταλλουργών και Ναυτεργατών Candeias - Bahia - Brasil

  • Από Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών
  • Από Συνδικαλιστική Κεντρική Ενωση Ισπανίας
  • Από Συνδικαλιστική Ενωση Βάσης, Ιταλία
  • Από Γενική Ενωση Εργατών Μαυριτανίας
  • Από την Βάσκικη Ομοσπονδία Εργαζομένων
  • Από την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ)
  • Από τη Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πορτογαλίας
  • Από την Ομοσπονδία Μεταλλεργατών Βραζιλίας
  • Από τη Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στον Τουρισμό Πορτογαλίας, FESAHT
  • Από ANTENNA - FSM , Γαλλία
  • Από την Τούρκικη Ομοσπονδία Εργαζομένων Τρόφιμα - Ποτά
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Αντιδρούν στην αύξηση του ωραρίου εργασίας

Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία στους παιδικούς σταθμούς

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης για τη διεύρυνση του ωραρίου. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ που ξεκίνησε χτες. Σήμερα δεύτερη μέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας τη συμπαράστασή του. Κατήγγειλαν ότι με την απόφαση της κυβέρνησης χτυπιέται ο παιδαγωγικός και κοινωνικός ρόλος των παιδικών σταθμών, προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και χρόνια με την επιχείρηση αλλαγής και καταστρατήγησης του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Απαίτησαν σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν τροφεία για όλα τα παιδιά, σταθερή και μόνιμη εργασία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μην περάσει το 40ωρο.

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που παρουσίασε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕ ΟΤΑ το Σωματείο Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ. Η πρόεδρος του Σωματείου Ε. Καλαϊτζή, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία του παιδαγωγού στην προσχολική ηλικία, ανάφερε ότι υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι η προσχολική ηλικία «είναι η πιο σημαντική περίοδος στη ζωή του ανθρώπου, διότι κατά τη διάρκειά της δομείται το 50% της προσωπικότητας και το 33% της συνολικής νόησης». Επίσης χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που ανέφερε για την κατάσταση των παιδικών σταθμών. Είπε συγκεκριμένα πως: Το 68% των παιδικών σταθμών λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις σε παιδαγωγικό προσωπικό. Στο 84% υπάρχουν υπεράριθμα παιδιά στα βρεφικά και νηπιακά τμήματα. Το 26% στεγάζονται σε πολυκατοικίες. Στο 32% υπάρχουν τάξεις χωρίς παράθυρα. Το 72% δεν έχει αυλή. Το 67% των κτιρίων δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δε θα αναχωρήσουν αύριο τα πλοία από τα λιμάνια της χώρας, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των ναυτεργατών. 24ωρη απεργία θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Ακόμα, στάσεις εργασίας θα γίνουν αύριο:

  • Στα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ) από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Στα τρόλεϊ, έναρξη βάρδιας έως 8 π.μ. και 10 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας.
  • Στον ηλεκτρικό, έναρξη της βάρδιας έως 10 π.μ. και 4 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας.
  • Στο μετρό, έναρξη της βάρδιας έως 8 π. μ.

Επίσης οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια και οι ελεγκτές θα κάνουν στάση εργασίας 12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τρόλεϊ, ενώ υπήρχε ομόφωνη απόφαση από την περασμένη βδομάδα για 24ωρη απεργία, η πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - άλλαξε χθες την απόφαση σε στάση εργασίας με το ...επιχείρημα ότι έτσι κάνουν κι άλλοι! Οι ίδιες δυνάμεις ενώ είχε ληφθεί απόφαση για απεργία στην Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας και στο Σωματείο Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας τη μετέτρεψαν σε στάση εργασίας.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Στις 9 π.μ., έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας που θα γίνουν κατά κλάδο και στα εξής σημεία:

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Κτίριο του ΟΤΕ (Αθηνάς 45).
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ: Κτίριο του ΟΤΕ (Αθηνάς 45).
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ: Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ: 8.45 π.μ., Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»: Μάρνη και 3η Σεπτεμβρίου.
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Αριστοτέλους 11 - 15.
  • ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Αριστοτέλους 11 - 15.
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ: Χαλκοκονδύλη 37.
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ: Χαλκοκονδύλη 37.
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ: Πλατεία Καραϊσκάκη.
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Πλατεία Βάθης.
  • ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Κάνιγγος 27.
  • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Πλατεία Κάνιγγος.
  • ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ: Πλατεία Κάνιγγος.
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ: Αγίου Κωνσταντίνου.
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Γλάδστωνος 3.
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: Χαυτεία.
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ: Πλατεία Κλαυθμώνος.
  • ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Πλατεία Κάνιγγος.
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Πλατεία Καραϊσκάκη.
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ: Πλατεία Καραϊσκάκη.
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ: Μοναστηράκι.
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: Πλατεία Καραϊσκάκη.
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: Κάνιγγος.
Απεργούν στον Τύπο και τα ΜΜΕ

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στον Τύπο και τα ΜΜΕ συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη πανεργατική απεργία με αποφάσεις των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών τους. Ετσι, αύριο Τετάρτη καμία ενημερωτική εκπομπή και κανένα δελτίο ειδήσεων δε θα μεταδοθεί, ενώ μεθαύριο Πέμπτη δε θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ