Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Αντιδρούν στην αύξηση του ωραρίου εργασίας

Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία στους παιδικούς σταθμούς

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης για τη διεύρυνση του ωραρίου. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ που ξεκίνησε χτες. Σήμερα δεύτερη μέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας τη συμπαράστασή του. Κατήγγειλαν ότι με την απόφαση της κυβέρνησης χτυπιέται ο παιδαγωγικός και κοινωνικός ρόλος των παιδικών σταθμών, προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και χρόνια με την επιχείρηση αλλαγής και καταστρατήγησης του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Απαίτησαν σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν τροφεία για όλα τα παιδιά, σταθερή και μόνιμη εργασία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μην περάσει το 40ωρο.

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που παρουσίασε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕ ΟΤΑ το Σωματείο Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ. Η πρόεδρος του Σωματείου Ε. Καλαϊτζή, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία του παιδαγωγού στην προσχολική ηλικία, ανάφερε ότι υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει ότι η προσχολική ηλικία «είναι η πιο σημαντική περίοδος στη ζωή του ανθρώπου, διότι κατά τη διάρκειά της δομείται το 50% της προσωπικότητας και το 33% της συνολικής νόησης». Επίσης χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που ανέφερε για την κατάσταση των παιδικών σταθμών. Είπε συγκεκριμένα πως: Το 68% των παιδικών σταθμών λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις σε παιδαγωγικό προσωπικό. Στο 84% υπάρχουν υπεράριθμα παιδιά στα βρεφικά και νηπιακά τμήματα. Το 26% στεγάζονται σε πολυκατοικίες. Στο 32% υπάρχουν τάξεις χωρίς παράθυρα. Το 72% δεν έχει αυλή. Το 67% των κτιρίων δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ