ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
Σελ. /40
Καταδικάστε αυτούς που «χρεοκοπούν» το λαό

Σε συγκέντρωση γυναικών στο Περιστέρι μίλησε την Κυριακή το απόγευμα ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Ο λαός έχει συμφέρον να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, την πολιτική της ΕΕ, την εξουσία των μονοπωλίων», τόνισε μιλώντας την Κυριακή το απόγευμα σε σύσκεψη γυναικών στο Περιστέρι ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, απαντώντας παράλληλα και στον «μπαμπούλα της χρεοκοπίας».

«Ο λαός δε χρεοκοπεί καθημερινά; Δε μειώνεται καθημερινά και με ένα σοκαριστικό τρόπο το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών; Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αποφασίστηκε ένα μνημόνιο διαρκείας σε όλη την ΕΕ. Δεν οδηγεί, λοιπόν, στη χρεοκοπία τον ελληνικό και τους άλλους λαούς η πολιτική που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΕΕ;», υπογράμμισε και συνέχισε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να σκεφτούν τα λαϊκά στρώματα: Η σταθερότητα, που λέει η κυβέρνηση, εξυπηρετεί τον εργαζόμενο, που βλέπει το μισθό του να εξανεμίζεται πριν το τέλος του μήνα; Εξυπηρετεί το 1 εκατ. ανέργους; 'Η τους επιχειρηματίες που είδαν τα κέρδη τους τον τελευταίο χρόνο να αυξάνουν κατά 16%; Εξυπηρετεί η σταθερότητα τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία ή τους Ελληνες και ξένους τραπεζίτες, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν πάρει 40 εκατ. ευρώ;».

«Ο λαός έχει ιστορική ευθύνη σε αυτές τις εκλογές. Εχει συσσωρευμένη εμπειρία και πρέπει να δώσει απάντηση και στα ευρωπαϊκά "κοράκια". Να μη δώσει καμιά εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι ο λαός επιδοκιμάζει τα μέτρα», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο Θ. Παφίλης και συμπλήρωσε πως τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι έτοιμα και θα «βγουν από το συρτάρι» μετά τις εκλογές. «Εμπρός, λοιπόν, να φοβηθούν από μια αιφνιδιαστική αύξηση του ΚΚΕ. Δε χρεώσατε εσείς την Ελλάδα. Δε χρωστάει τίποτα ο λαός. Ενα πράγμα μόνο τους χρωστάει: Να τους πάρει την εξουσία και τα μέσα παραγωγής», κατέληξε.

Αργά χτές το βράδυ ο Θ. Παφίλης μίλησε στη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Ασπρόπυργο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ
Η λαϊκή οργή να εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Οι εκλογές αυτές είναι ευκαιρία για το λαό να δείξει ότι δεν τον έχουν στο τσεπάκι. Να μην μπορούν να λένε αυτοί που του τα παίρνουν με χίλιους τρόπους, ότι παρόλα αυτά ο λαός πάει και τους ψηφίζει. Μπορούμε να τους κλονίσουμε. Η αποχή δεν είναι λύση, μόνο νερό ρίχνει στο μύλο των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ. Η δικαιολογημένη οργή που υπάρχει μπορεί και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση"». Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, στη διάρκεια των περιοδειών του.

Σάββατο πρωί στους Αμπελόκηπους στους δρόμους πέριξ της Πανόρμου, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντίκρισε εικόνες που αποδείκνυαν πως η εργατική λαϊκή οικογένεια βιώνει πια σκληρά στο πετσί της το ένα μετά το άλλο τα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση (χαρακτηριστικός ένας παππούς που μόλις είχε πάει σε ένα μαγαζί τα οικογενειακά του κειμήλια για να τα εκποιήσει). Μικρέμποροι και ΕΒΕ ζούσαν τη δική τους αγωνία, με την περαίωση, τα τεφτέρια γεμάτα από βερεσέ, την αδυναμία τους να πληρώσουν περαίωση, ΦΠΑ, λογαριασμούς.

Ανάλογη κατάσταση και χτες το πρωί στου Γουδή, στην περιοδεία στους δρόμους γύρω από τον Αγιο Ανδρέα, με μαγαζιά να χάσκουν άδεια από τα λουκέτα και με θετική στάση του κόσμου απέναντι στις θέσεις του ΚΚΕ. Ανάλογη και στην χτεσινοβραδινή περιοδεία στα καφενεία στα Τουρκοβούνια, με τους συνταξιούχους να τη βγάζουν ώρες με έναν καφέ (τέτοια πολυτέλεια!) έχοντας ταυτόχρονα έγνοια για τους ανέργους που κάθε σπίτι κουβαλά.

Στις κουβέντες που άνοιξαν, ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε όλον αυτόν τον κόσμο να βγάλει συμπεράσματα από την ίδια του τη ζωή, να πει «όχι» στην πολιτική του ευρωμονόδρομου που τον καταδυναστεύει. Χαρακτήρισε χυδαίο κι απαράδεκτο τον εκβιασμό που κάνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και τα ψευτοδιλήμματα που βάζει στους ψηφοφόρους. Τόνισε ότι τα λαϊκά στρώματα με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» (τη μόνη ψήφο που τρομάζει το μεγάλο κεφάλαιο) και αγώνα μπορούν να κλονίσουν τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις, να βάλουν φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπάσουν κατακτήσεις, μέτρα - ανάσες για τη λαϊκή οικογένεια.

Χτες το μεσημέρι, ο Νίκος Σοφιανός συναντήθηκε με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΟΤΑ, προειδοποιώντάς τους ότι η κυβέρνηση έχει ήδη στο συρτάρι της για την επομένη των εκλογών νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΚΟ, κόψιμο των επικουρικών συντάξεων, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας.

Λίγο αργότερα στα κεντρικά της Δημοτικής Αστυνομίας στο Μεταξουργείο τόνισε τη θέση της παράταξης για μια υπηρεσία, η λειτουργία της οποίας θα είναι στραμμένη στην ικανοποίηση των αναγκών που έχει ο εργαζόμενος να δουλεύει για την πόλη και τους κατοίκους της, να μη λειτουργεί ως πρόσθετος φοροεισπρακτικός μηχανισμός που να μειώνει κι άλλο το ήδη ισχνό εισόδημα.

Επισκέφτηκε και το ΚΕΘΕΑ στο Μετς, συνομίλησε με τον διευθυντή του και τους υπεύθυνους των προγραμμάτων του, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτούν τα στεγνά προγράμματα του Κέντρου, μίλησε για αποτυχία των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ και της χορήγησης υποκατάστατων. Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη μια προσπάθεια που γίνεται να μεταφερθούν προγράμματα του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία, χαρακτήρισε επίσης επικίνδυνη τη θέση για αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, αναγνώρισε τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο ΚΕΘΕΑ, επανέλαβε τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του, όπως και την ανάγκη για μια ενιαία πολιτική στην πρόληψη, θεραπεία και απεξάρτηση.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Στη Βοιωτία

Στις 7.30 το απόγευμα η κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία της Λιβαδειάς (Εθνικής Αντίστασης), με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ και υποψήφιο περιφερειάρχη Εύβοιας. Θα χαιρετίσουν ο Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς και ο Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

Στη Φθιώτιδα

Στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν ο Κώστας Μπασδέκης υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων και ο Τάσος Χρονάς υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας.

Στην Εύβοια

Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας με ομιλητές την Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και τον Δημήτρη Περπατάρη, υποψήφιο δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού.

Στην Αττική

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου στο Ζεφύρι θα μιλήσει ο Δημήτρης Τσιουμπρής, υποψήφιος δήμαρχος Φυλής και ο Χρήστος Κολοβός υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής.

-- Στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στους κατοίκους στα Ηπειρώτικα του Αμαρουσίου, θα μιλήσει ο Νίκος Μπουντούρογλου, υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στην Πελοπόννησο

-- Στις 7.30 το απόγευμα οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην Αχαΐα πραγματοποιούν μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου. Θα μιλήσουν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας.

Στην Αργολίδα

Κεντρική ομιλία στο Αργος με επικεφαλής τους Ναυσικά Μπαβέλη υποψήφια δήμαρχο Αργους, Ανδρέα Βασιλείου υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλίου και Γιώργο Θεοδοσίου υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.

Στην Κρήτη

Στις 7.30 το απόγευμα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Δημαρχείο των Χανίων με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Στέλιο Ορφανό και τον υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Νίκο Παπαντωνάκη.

Στη Χίο

Στις 7.30 μ.μ. κεντρική ομιλία στην είσοδο της Απλωταριάς με επικεφαλής τους Γιάννη Ζωφό υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τον Μάρκο Σκούφαλο υποψήφιο δήμαρχο Χίου.

Στον Πειραιά
  • Σήμερα, Τρίτη

19.00: Συγκέντρωση στην πλατεία Λαού, στο Κερατσίνι, με ομιλητές τον Ηλία Πατίδη, υποψήφιο Δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας και τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.

  • Αύριο, Τετάρτη

11.00: Συγκέντρωση εργαζομένων Δήμου Περάματος, στο Δημαρχείο Περάματος (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), με ομιλητές τον Γιάννη Πατσιλινάκο, υποψήφιο δήμαρχο Περάματος και τον Νίκο Ξουράφη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά.

Στην Πετρούπολη

Ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει την Πέμπτη 4/11, στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην Πετρούπολη (συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου & Ελ. Βενιζέλου). Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Κώστα Μάντζιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ