ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013
Στην κυρίαρχη αντίληψη της εμπορευματοποίησης

«Οι αγώνες δε θα εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες» επισημαίνει στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος με αφορμή σχετική Επερώτηση της ΝΔ

Την αντίθεσή του ΚΚΕ στις πολιτικές εμπορευματοποίησης του αθλητισμού όπως αυτές εκφράζονται και στο θέμα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν στη Μαγνησία, εξέφρασε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Απόστολος Νάνος, με αφορμή σχετική Επερώτηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε παράλληλα η διαχείριση των υποδομών των αγώνων να έλθει στον έλεγχο ενιαίου φορέα για τα έργα αθλητικής υποδομής. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναλώθηκαν σε άγονες δικομματικές αντιπαραθέσεις για τη διαχείριση των κονδυλίων και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων.

Ο Απόστολος Νάνος στην τοποθέτησή του, θύμισε τη θέση του Κόμματος κατά την ανάληψη των αγώνων. Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα των υποδομών σημείωσε: «υποστηρίζουμε ότι τέτοιου είδους υποδομές πρέπει να γίνονται έξω από τη λογική των διεθνών διοργανώσεων και πρέπει να βασίζονται στην εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με ενιαίο κρατικό, κεντρικό σχεδιασμό και όχι στη λογική της μίας χρήσης». Προέβλεψε ότι «όχι μόνο δε θα εξυπηρετηθούν βασικές λαϊκές ανάγκες για άθληση, αλλά θα γίνουν στην κατεύθυνση που προστάζει η κυρίαρχη πολιτική αντίληψη αυτής της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και της ανισόμετρης και μονομερούς ανάπτυξης». Παραθέτοντας τη θέση του ΚΚΕ τόνισε ότι «η διαχείριση και η λειτουργία όλων αυτών των εγκαταστάσεων μετά το πέρας των αγώνων πρέπει να περάσει σε έναν ενιαίο κρατικό φορέα ο οποίος θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης του σχεδιασμού, της οργάνωσης και της υλοποίησης τέτοιων έργων αθλητικής υποδομής με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες». Παράλληλα, σχολιάζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περί ανάπτυξης της Μαγνησίας, είπε πως «δεν μπορεί να μιλάνε για ανάπτυξη της Θεσσαλίας και να προφασίζονται πως υπερασπίζονται τους αγρότες όταν πριν από λίγες μέρες τους καταδίκασαν και τους έχουν αναγκάσει χρόνια τώρα με τις πολιτικές τους και με την αποδοχή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής να βγαίνουν συνεχώς στους δρόμους».

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Προτίμησαν τους οπαδούς αντί των μαθητών

Το σενάριο μάλλον παρά ήταν καλό για να γίνει και πραγματικότητα. Τα μηνύματα άλλωστε είχαν φανεί με το «καλημέρα» όταν η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είχε χαρακτηρίσει ως απαράδεκτη την πρόταση του Συνδέσμου των παικτών μπάσκετ (ΠΣΑΚ) για τον τρόπο διανομής (να δοθούν σε μαθητές και αθλητές ακαδημιών σωματείων) των εισιτηρίων του φετινού τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (20 Φλεβάρη, Ελληνικό). Αργότερα ακολούθησαν οι συζητήσεις επί συζητήσεων μεταξύ των εμπλεκομένων (Ομοσπονδία, ΚΑΕ, Αστυνομία).. Και τελικά τα πράγματα κατέληξαν χτες στα συνηθισμένα... Οτι το παιχνίδι θα το παρακολουθήσουν όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια λίγοι και εκλεκτοί... Οπου λίγοι δηλαδή σημαίνει μόλις περίπου 1.500 άτομα και όπου... εκλεκτοί φυσικά μιλάμε για τους οργανωμένους οπαδούς, που πλέον αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η... χρησιμότητα της ύπαρξής τους στο οικοδόμημα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, όπου κυριαρχούν τα σωματεία - επιχειρήσεις και ο πόλεμος συμφερόντων.

Οι δύο φιναλίστ θα πάρουν από 750 εισιτήρια, που θα τιμώνται προς 75 ευρώ έκαστο. Και θα τα διαθέσουν αυτοί όπου θέλουν. Η μόνη υποχρέωσή τους είναι να προσκομίσουν έως την επόμενη Παρασκευή (παραμονή του τελικού) στην ΕΟΚ μία λίστα με τα ονόματα όσων αγόρασαν εισιτήρια. Θεωρητικά θα γίνεται ταυτοποίηση και έξω από το γήπεδο, οι οπαδοί δηλαδή θα δείχνουν και την ταυτότητά τους, ώστε να αποδεικνύεται μέσω της λίστας ότι είναι αυτοί που έχουν αγοράσει το εισιτήριο.Το γεγονός όμως ότι η Αστυνομία άρχισε από χθες να παίρνει μέτρα... που θυμίζουν τις γνωστές πολεμικές καταστάσεις είναι ενδεικτικό του ποιοι τελικά περιμένουν οι αρμόδιοι να βρεθούν στις εξέδρες. Ετσι για άλλη μια φορά αποδείχθηκε στην πράξη ότι παρά τα μεγάλα λόγια των αρμοδίων μπροστά στα πολλαπλά κέρδη ενός τέτοιου παιχνιδιού (υλικά και ηθικά) η μόνη γιορτή που μπορεί να διεξαχθεί είναι αυτή που επιβάλουν οι όροι και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που λυμαίνονται το χώρο του αθλητισμού.

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ 2010

Το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ στους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης. Η Ρωσίδα αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου, Σβετλάνα Τερέντεβα, βρέθηκε να κάνει χρήση απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Επικίνδυνες αποστολές

Οι επικίνδυνες έξοδοι του δεύτερου στη βαθμολογία Ολυμπιακού, που θα αγωνιστεί στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, και του τρίτου ΠΑΟΚ που ταξιδεύει στα Γιάννενα να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ 10 ημέρες μετά το εφιαλτικό του απόγευμα στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο, είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από πλευράς ενδιαφέροντος στην 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αυτό το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά το πρόγραμμα, ΣΑΒΒΑΤΟ: 16.45 Πανθρακικός - ΑΕΚ (ΣΚΑΪ), 16.45 SKODA Ξάνθη - Λάρισα (ΝET), 19.00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (ΝOVA). ΚΥΡΙΑΚΗ: 14.30 Λεβαδειακός - Ατρόμητος (ΝOVA), 14.30 Πανιώνιος - Ηρακλής (ΝOVA), 16.45 Αρης - Εργοτέλης (ΝOVA), 16.45 Παναθηναϊκός - Νέα Καβάλα (ΝOVA), 19.00 Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (ΝOVA).

Β' - Γ' Εθνική

Β' ΕΘΝΙΚΗ: 21η αγωνιστική: Σήμερα (15.00, ΕΤ 3) η Δόξα Δράμας υποδέχεται τον Αγροτικό Αστέρα. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα γίνουν αύριο (15.00): Ολυμπιακός Βόλου - Πιερικός, Καλαμάτα - Διαγόρας, Ιωνικός - Ηλιούπολη, Πανσερραϊκός - ΟΦΗ, Θρασύβουλος - Παναιτωλικός, Ρόδος - Εθνικός Αστέρας, Εθνικός - Αιγάλεω. Χτες: Αναγέννηση Καρδίτσας - Κέρκυρα 1-0.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: 22η αγωνιστική: Κυριακή (15.00) (1ος όμιλος): Αγία Παρασκευή - Βύζας Μεγάρων, Χερσόνησος - Κόρινθος, Πλατανιάς - Χαϊδάρι ΑΟ, Ατσαλένιος - Παναχαϊκή, Κεραυνός Κερατέας - Ζάκυνθος, Παναργειακός - Σαρωνικός, ΠΑΟ Ρουφ - Παναιγιάλειος, Ασπρόπυργος - Αίας Σαλαμίνας. Ρεπό έχει η Καλλιθέα. (2ος όμιλος): Αναγέννηση Γιαννιτσών - Εορδαϊκός, Βέροια - Εθνικός Φιλιππιάδας, ΠΑΟΝΕ - Φωκικός, Πυρσός Γρεβενών - Νίκη Βόλου (κεκλεισμένων των θυρών), Θερμαϊκός - Μακεδονικός, Αναγέννηση Επανομής - Βισαλτιακός, Κοζάνη - Δόξα Κρανούλας. Ρεπό έχουν τα Τρίκαλα.

ΜΠΑΣΚΕΤ Α1

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ όπου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός με βαριά ψυχολογία από τις αποτυχίες στην Ευρωλίγκα θα φιλοξενήσει τον ανεβασμένο αγωνιστικά και ψυχολογικά Αρη και η δοκιμασία του Αμαρουσίου στην Πυλαία ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στην Α1. Πιο αναλυτικά: ΣΑΒΒΑΤΟ: 17:00 Ηλυσιακός - Πανελλήνιος, 17:00 Τρίκαλα-Ολύμπια Λάρισας ΕΤ-1, 17:00 Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου CONN-X, 19:00 Ολυμπιακός-Καβάλα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. ΚΥΡΙΑΚΗ: 18:00 Περιστέρι-ΑΕΚ ΕΤ-1, 19:00 ΠΑΟΚ-Μαρούσι NOVASPORTS, 19:00 Παναθηναϊκός-Αρης ΣΚΑΪ.

ΒΟΛΕΪ
Aγωνιστική των ντέρμπι

Αγωνιστική των ντέρμπι θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί η 19η της Α1 ανδρών. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο: Σύρου, 17.00 (Novasports 7): Φοίνικας Σύρου - Απόλλων Καλαμαριάς, Ζηρινείου, 18.00: ΑΟ Κηφισιάς - ΓΣ Λαμία, Πανελληνίου, 19.00: Πανελλήνιος - ΠΑΟΚ, Ρέντη, 19.00: Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Κυριακή: Βασιλικών, 20.00: Αρης - Παναθηναϊκός. Δευτέρα: Μίκρας, 17.00 (Novasports 1): Ηρακλής - ΕΑ Πατρών Λουξ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ