ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ορμητικά και θαρρετά για ακόμα καλύτερη συνέχεια

Αισιόδοξα τα μηνύματα από το προχτεσινό πρώτο «κλείσιμο», καθώς το πανελλαδικό ποσοστό άγγιξε το 23,16% του πλάνου

Με εφόδιο τα αισιόδοξα μηνύματα που καταγράφηκαν στην προχτεσινή πρώτη μέρα της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ για το δίμηνο Δεκέμβρη - Γενάρη, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, ρίχνουν από σήμερα όλες τους τις δυνάμεις για να δοθεί αποφασιστική συνέχεια που θα οδηγήσει στην υπερκάλυψη των πλάνων. Ηδη, από προχτές το πανελλαδικό πλάνο έχει καλυφθεί σε ποσοστό 23,16%, δηλαδή, λίγο πάνω από το αντίστοιχο περσινό ποσοστό την μέρα έναρξης της εξόρμησης.

Η κατάκτηση της πρώτης μέρας καταδεικνύει την απήχηση που έχουν οι θέσεις και η πολιτική του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, γενικότερα τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Αποτελεί ένα στέρεο εφαλτήριο για ένταση του πολιτικού ανοίγματος, παράλληλα με την οικονομική δουλειά, με στόχο την υπερκάλυψη των πλάνων της εξόρμησης. Τα ποσοστά που κατέγραψαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ αποτυπώνουν τους δεσμούς του Κόμματος και της ΚΝΕ με το λαό και τη νεολαία, δίνουν έναυσμα για ακόμα πλατύτερο άνοιγμα.

Οι πρώτες Οργανώσεις

Στις πρώτες θέσεις της «κατάταξης», με βάση το πρώτο επίσημο «κλείσιμο» της οικονομικής εξόρμησης, βρίσκονται οι Οργανώσεις Περιοχών Πελοποννήσου με ποσοστό 32,01%, Αθήνας με ποσοστό 26,38% και Πειραιά με ποσοστό 25,80%. Ακολουθούν οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης (22,10%), Στερεάς - Εύβοιας (21,39%), Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (21%), Αιγαίου (20,43%), Θεσσαλίας (20%), Αττικής (20%), Δυτικής Μακεδονίας (19,31%), Κεντρικής Μακεδονίας (19,15%), Εξωτερικού (17%), Βορειοδυτικής Ελλάδας (16,16%) και Κρήτης (15,76%). Η ΚΝΕ κάλυψε 19,30% του πλάνου, ενώ οι ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και «902» 12,05% και 21,40%, αντίστοιχα.


Οι δυνατότητες που υπάρχουν καταγράφονται και στο γεγονός ότι από την πρώτη μέρα, 19 Νομαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος κάλυψαν ποσοστό μεγαλύτερο από το μέσο όρο της πανελλαδικής κάλυψης. Οι Οργανώσεις αυτές είναι: Ρεθύμνου, Ηλείας, Λακωνίας, Ροδόπης, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κεφαλλονιάς, Ευρυτανίας, Πιερίας, Χίου, Κυκλάδων, Ημαθίας, Ρόδου, Αρκαδίας, Λιβαδειάς, Δράμας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης.

Η ανταπόκριση της εργατιάς και της νεολαίας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη, όπως καταγράφεται και στα ποσοστά που κάλυψαν οι δέκα πρωτοπόρες Αχτιδικές Επιτροπές της ΚΟΑ του ΚΚΕ: ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας (49,65%), Βιομηχανία (37,62%), Υπηρεσίες (36,20%), Δικηγόροι (35,88%), Χρηματοπιστωτικό (32,54%), Μεταφορές (32,18%), ΟΤΑ (31,32%), Α' Αθήνας (31,31%), Νοτιοανατολικών συνοικιών (26,80%), Βόρειων Συνοικιών (25,69%).



Χιλιάδες κόκκινα μεροκάματα για το Κόμμα

Η αναμνηστική κάρτα της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ
Η αναμνηστική κάρτα της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ
Ιδιαίτερη συμβολή στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης έχει, ανάμεσα σε άλλα, η προσφορά του κόκκινου μεροκάματου από τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, από τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ. Είναι το μεροκάματο που πάει στο Κόμμα και το δυνάμωμά του, για την ανάπτυξη της πάλης του, για τη λαϊκή αντεπίθεση. Ηδη, από την προχτεσινή πρώτη μέρα της οικονομικής εξόρμησης, η ΚΟΑ υπολογίζει ότι περισσότερα από 1.000 μέλη του Κόμματος, της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ έδωσαν το κόκκινο μεροκάματό στο Κόμμα.

Το κόκκινο μεροκάματο έχει τεράστια αξία γιατί αποτελεί έκφραση της στάσης των ίδιων των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ απέναντι στην αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ από την ίδια την εργατιά, από το ίδιο του το αίμα. Καταγράφεται και με αυτόν τον τρόπο η προσωπική συμβολή του κάθε μέλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε αυτήν την σημαντική μάχη του Κόμματος.

Στην κατεύθυνση αυτή, αρκετές Αχτιδικές Επιτροπές της ΚΟΑ έχουν εκδώσει μια αναμνηστική κάρτα για τους συντρόφους που προσφέρουν κόκκινο μεροκάματο, καταδεικνύοντας ακριβώς τη σημασία που δίνει το Κόμμα σε αυτήν την κίνηση. Οπως σημειώνεται στη σχετική κάρτα της Αχτίδας Υπηρεσιών: «Ο Λένιν στα κόκκινα Σάββατα... Ο κομμουνιστής σήμερα, το κόκκινο μεροκάματο για το Κόμμα...».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ