Το «Μητέρα» επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, με αφορμή τις στάσεις εργασίας που έκαναν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Σ' αυτούς ο υφυπουργός μοίρασε υποσχέσεις ότι θα προσληφθούν κάποιοι εργαζόμενοι με STAGE και 19 ακόμα μόνιμοι εργαζόμενοι από προηγούμενες προκηρύξεις. Πέρα, όμως, απ' τα «μπαλώματα» και την ανασφάλιστη εργασία, η διοίκηση του «Μητέρα» έδωσε άμεσα δείγματα γραφής για το πώς σχεδιάζουν με το υπουργείο Υγείας να καλύψουν τις ελλείψεις. Με έγγραφό της, η διοικήτρια Στυλιανή Καλαϊτζάκη, προκειμένου, όπως αναφέρει, να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις στη βρεφοκομική υπηρεσία, ανακαλεί σ' αυτήν οκτώ βοηθούς βρεφοκόμους που έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες για σοβαρούς λόγους υγείας. Αντί των αναγκαίων προσλήψεων, καλούνται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας να αναλάβουν τη φροντίδα βρεφών, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τα φιλοξενούμενα βρέφη. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση γι' αυτήν της την απόφαση «πάτησε» και στο γεγονός ότι στο «Μητέρα» δεν υπάρχει γιατρός Εργασίας από την άνοιξη, οπότε και έληξε η σύμβαση του γιατρού που επισκεπτόταν το Κέντρο μια φορά τη βδομάδα.
Μετά από αυτά, η «Αγωνιστική Ενότητα» του «Μητέρα» υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν, ούτως ή άλλως, πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις θέσεις που βρίσκονται και ζητά να τους γίνει μετάταξη, άμεσα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και μόνιμος γιατρός Εργασίας.
Περιβόλι είναι οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα για το Μεταναστευτικό. Χτες, αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα στο πλαίσιο συνέντευξής του στη ΝΕΤ. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την προηγούμενη που είχε δηλώσει ότι τα αίτια του προβλήματος δε βρίσκονται στην ΕΕ βρίσκονται στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, έκανε μια «διορθωτική» δήλωση συμπεριλαμβάνοντας στις αιτίες του προβλήματος τον πόλεμο. Δήλωσε επ' αυτού: «Η αιτία που δημιουργεί το κύμα της μετανάστευσης αν δεν πάψει, δεν θα λυθεί το πρόβλημα. 25.000 παράνομοι Αφγανοί συνελήφθησαν, χωρίς χαρτιά, μέσα στο 2008. Πριν ξεκινήσει η επέμβαση στο Αφγανιστάν, το 2001, δεν είχε συλληφθεί ούτε ένας. Και στο Αφγανιστάν έχουμε ελληνικά στρατεύματα. Θα μου πείτε, πώς θα το λύσουμε αυτό; Εντάξει, δύσκολο...». Πράγματι δύσκολο. Θέλει κότσια η αντιιμπεριαλιστική πάλη, ακόμα και για να την αναφέρεις έστω στα λόγια σαν ανάγκη. Πόσο μάλλον να μοχθείς για την ανάπτυξή της, να πρωτοστατείς στην οργάνωση αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, να «δουλεύεις» μέσα στο λαό με αυτήν την πρόταση, την προοπτική. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως δεν ασπάζεται τέτοιες προτάσεις, ούτε αυτήν την προοπτική. Αρκείται σε βολικές, γενικές και αόριστες διαπιστώσεις...
«Φαίνεται ότι οι "κεντρικοί ήρωες" του αντικομμουνισμού δε φάνηκαν αρκετοί να πείσουν τους εργαζόμενους για τις ψευτιές και τις συκοφαντίες τους ενάντια στο ΚΚΕ. Επιστρατεύτηκαν γι' αυτό και διάφοροι "περιφερειακοί" καλοθελητές να βοηθήσουν, όπως η κ. Δημητρίου, εκδότρια της εφημερίδας "Ευθύτυπος"». Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Καματερού του ΚΚΕ με αφορμή άρθρο τής εν λόγω κυρίας με το οποίο:
-- Υιοθετεί πλήρως τις συκοφαντίες του Θ. Πάγκαλου αναφέροντας «ότι πρόκειται για κόμμα - επιχειρηματία. Είναι γνωστό ότι διαθέτει κρυφή επιχειρηματική δραστηριότητα, ότι είναι ένας μεγάλος εργοδότης και ότι οι εργαζόμενοί του δεν μπορούν καν να απεργήσουν, είναι δυνατόν εργοδότης να παλέψει για το δίκαιο του εργάτη;» και ότι «έχει θορυβηθεί το πανελλήνιο απ' τις καταγγελίες του»! Παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής, η Κ. Δημητρίου αντί να ζητήσει απ' τον Πάγκαλο αποδείξεις των όσων ισχυρίζεται, μέμφεται το ΚΚΕ γιατί «δεν πάει στα δικαστήρια να αποδείξει ότι πρόκειται για συκοφαντίες;»!
Η επίθεση, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Καματερού του ΚΚΕ, εκδηλώνεται σε μια περίοδο που αποκαλύπτεται ότι και τα δύο αστικά κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) είναι βουτηγμένα στα σκάνδαλα, ενώ ένα μεγάλο μέρος του λαού έχει απογοητευθεί από την πολιτική τους. Εχει δυσαρεστηθεί από την πολιτική των αναδιαρθρώσεων, ζώντας τις οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ.
Το ΚΚΕ δεν πτοείται από τέτοιες επιθέσεις. Γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει ανοχή του συστήματος και των υπηρεσιών του απέναντι στη δράση του και τη δυναμική παρέμβασή του στους εργαζόμενους. Η 90χρονη δράση του ταυτίζεται με ό,τι προοδευτικό κατακτήθηκε σ' αυτή τη χώρα. Η ηθική του υπόσταση και ακεραιότητα πιστοποιείται από την προσφορά του και την ανιδιοτελή δράση των μελών και στελεχών του.
Το ΚΚΕ επιδιώκει την πολιτική αντιπαράθεση με βάση επιχειρήματα και θέσεις. Οχι με προβοκάτσιες, ψέματα και χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως κάνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος, τσιράκια της άρχουσας τάξης.
Το ΚΚΕ λόγο δίνει στον ελληνικό λαό και στην εργατική τάξη της χώρας μας. Οποιος νομίζει ότι το Κόμμα θα μπει στη διαδικασία ελέγχου απ' τους μηχανισμούς του συστήματος είναι βαθιά νυχτωμένος.
Εμάς θίγει, στην περίπτωση που διανοηθούμε να πάμε λίγες μέρες διακοπές. (Πράγμα κάθε άλλο παρά αυτονόητο στις μέρες μας).
Ο Μαυρογένης, ο Κοκκινογένης και ο Μπαρμπαρόσα δε βρίσκονται πια στις θάλασσες. (Θα τους κυνηγούσαν - αν υπήρχαν - οι στόλοι του ΝΑΤΟ).
Είναι εκεί όμως η ...ΜΙΝΟΑΝ, η ΑΝΕΚ, η ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ, η ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ, η ΑΓΑΠΗΤΟΣ, η ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ και τόσοι άλλοι, που αρκούν με το παραπάνω.
Οι σύγχρονοι πειρατές δεν έχουν καλυμμένο το ένα μάτι, δεν έχουν παπαγάλο στον ώμο, δεν έχουν ξύλινο πόδι, ούτε μαύρη σημαία με νεκροκεφαλή στα πλοία (αν και σε ορισμένα «σαπάκια» θα έπρεπε ...για ευνόητους λόγους).
Αντιθέτως, έχουν ανοιχτά και τα δύο μάτια, όταν πρόκειται να «μας τα πάρουν», «παπαγάλους» στα Μέσα Επικοινωνίας (ορισμένοι έχουν και δικά τους), και ...το σιδερένιο πόδι του κράτους για τις περιπτώσεις που απεργούν οι ναυτεργάτες.
Το πρόβλημα είναι πως τους παλιούς πειρατές τους κυνηγούσαν οι κυβερνήσεις και τα κράτη. Δυστυχώς, αυτούς τους αβαντάρουν και με το παραπάνω. Ο,τι ζητήσουν γίνεται. Ενίοτε και ό,τι δεν έχουν προλάβει να ζητήσουν.
ΕΛΑ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ μου, και είχαν αρχίσει να δημιουργούνται αμφιβολίες και ερωτήματα. «Βρε, μπας και δε θέλει το ΠΑΣΟΚ πρόωρες εκλογές;», «Βρε, μπας και ξέχασε τη θέση του να προσφύγουμε στις κάλπες;»
Ομως, βγήκε χτες ο Γιώργος Παπανδρέου και ήταν σαφέστατος: Και εκλογές συνεχίζει να θέλει, και συμφωνία για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οπότε ησυχάσαμε.
Τι σχέση έχει αυτό με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό; Τι σχέση έχει με τους μισθούς που μειώνονται, την Κοινωνική Ασφάλιση που γκρεμίζεται, τις εργασιακές σχέσεις που υπονομεύονται; Απολύτως καμία...
Γι' αυτό, άλλωστε, και ειπώθηκε...