ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
Σελ. /32
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην τελική ευθεία για την Εκθεση ντοκουμέντων του ΚΚΕ

Με το μεράκι των κομμουνιστών και φίλων και των νεολαίων του Κόμματος, ετοιμάζεται η Εκθεση ντοκουμέντων από την 90χρονη πορεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Με το μεράκι των κομμουνιστών και φίλων και των νεολαίων του Κόμματος, ετοιμάζεται η Εκθεση ντοκουμέντων από την 90χρονη πορεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Την Εκθεση με σπάνια ντοκουμέντα, φωτογραφίες, χειρόγραφα και άλλα αντικείμενα, που ζωντανεύουν κορυφαίες στιγμές από την 90χρονη πορεία του ΚΚΕ, την 90χρονη Ιστορία του λαϊκού μας κινήματος, φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη από τις 19 Νοέμβρη η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Πρόκειται για μοναδικούς θησαυρούς που έρχονται για πρώτη φορά στο φως και που περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δουν τα μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, όλοι οι εργαζόμενοι της Βόρειας Ελλάδας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μέσα από τα ιστορικά ντοκουμέντα τη «ζωντανή ιστορία» του ΚΚΕ και, μαζί, τη συμβολή στην αγωνιστική πορεία των 90 χρόνων του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης και, γενικότερα, της Β. Ελλάδας.

Ηδη η μεταφορά της Εκθεσης, αυτών των μοναδικών αποτυπωμάτων των 90 χρόνων αγώνων του ΚΚΕ, από την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί έντονο ενδιαφέρον όχι μόνον για τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, αλλά και ευρύτερα στη νεολαία και τους εργαζόμενους. Η Εκθεση που, ήδη, «στήνεται» με το μεράκι των κομμουνιστών και φίλων του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, θα ανοίξει στις 19 Νοέμβρη και θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι 19 Δεκέμβρη, τις ώρες από 10.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ., στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (είσοδος από την εμπορική πύλη).

Για το θέμα αυτό, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 18.11, στις 12.00 το μεσημέρι στο χώρο της Εκθεσης φωτογραφίας και ντοκουμέντων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερο εκδηλώσεων στη Σπάρτη

Στις 22 και 23 Νοέμβρη

Διήμερο εκδηλώσεων οργανώνει στη Σπάρτη η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 90 χρόνων πρωτοπόρας δράσης του Κόμματος, το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Νοέμβρη, όπου θα εκτεθεί για πρώτη φορά μέρος από το αρχείο του Βαγγέλη Ρογκάκου, γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου του Κόμματος στον εμφύλιο πόλεμο και πολιτικό επίτροπο της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Την Κυριακή θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και η ΝΕ Λακωνίας του Κόμματος, στη Σπάρτη, απηύθυναν πλατύ κάλεσμα όχι μόνο στους οπαδούς, τους φίλους και τις οικογένειες των αγωνιστών, αλλά και σε ευρύτερο κόσμο, πέρα από τη στενή επιρροή του ΚΚΕ, να πάρουν μέρος. Επίσης, την Κυριακή, θα γίνει προσυγκέντρωση στις τότε φυλακές της Σπάρτης, όπου μετά από σύντομη ομιλία και κατάθεση στεφάνου, θα γίνει πορεία στον τόπο της συγκέντρωσης, ενώ το Σάββατο το βράδυ θα προβληθεί η ταινία «Η κάθοδος των εννέα».

Οπως επισήμανε η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, «η Πελοπόννησος έζησε τις δικές της μεγάλες στιγμές σ' αυτά τα χρόνια και είχε τη δική της τεράστια συμβολή στον εθνικοαπελευθερωτικό, αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος και του λαού. Επιλέγουμε τη Λακωνία γιατί εδώ αυτός ο αγώνας εκφράστηκε ανάγλυφα και συμπυκνωμένα κατά τον καλύτερο τρόπο. Η πλούσια δράση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στη Λακωνία κατά τη δεκαετία του '40 επιβεβαιώνει την ανάγκη για ένα Κόμμα με πρωτοπόρα θεωρία και δράση, Κόμμα οργανωτή και καθοδηγητή της λαϊκής πάλης».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοντά στους εργάτες στα «γενέθλια» του Κόμματος

Τιμώντας την επέτειο ίδρυσης του ΚΚΕ, στις 17 Νοέμβρη του 1918, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας αφιερώνει όλη της τη δραστηριότητα την ερχόμενη Τρίτη 18 Νοέμβρη στη βαρυσήμαντη αυτή επέτειο. Με εκατοντάδες περιοδείες, εξορμήσεις και συζητήσεις σε μικρούς και μεγάλους τόπους δουλειάς και χώρους νεολαίας, κομίζει σ' αυτούς το μήνυμα αισιοδοξίας που πηγάζει απ' την 90χρονη πορεία του ΚΚΕ, σαλπίζει το σύνθημα - στόχο του 18ου Συνεδρίου του για αντεπίθεση.

Την Τρίτη 18/11 θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων οι παρακάτω περιοδείες:

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Λ. Κανέλλη στο εμπορικό κέντρο των Αγ. Αναργύρων. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κατοίκων στην καφετέρια ΒΟΥΚΙΝΟ όπου θα μιλήσει η Λ. Κανέλλη.

-- Στις 10 π.μ. στην εταιρεία TASTY FOODS θα γίνει περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και συζήτηση με τους εργαζόμενους.

-- Στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ.

-- Στις 8 π.μ. στην COSMOCAR AE.

-- Στις 7.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στον Κόκκινο Μύλο, με επικεφαλής τον Γ. Κιούση, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στην ΕΘΕΛ στο Ελληνικό, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στην ΕΘΕΛ της Πέτρου Ράλλη, με επικεφαλής τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Ρέντη, με επικεφαλής τον Σ. Ραυτόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, με επικεφαλής τον Δ. Κυπραίο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 3 μ.μ. στο εργοστάσιο ιματισμού ΣΙΟΥΤΗΣ (οδός Ολύμπου) στα Βριλήσσια.

-- Στις 7 π.μ. στο τεχνικό τμήμα της ΕΥΔΑΠ, με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στα πολυκαταστήματα ΑΤΤΙΚΑ και THE MALL.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Σύγχρονης Εποχής» και Οργανώσεων του ΚΚΕ

-- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ και οι Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν την Κυριακή 16 του Νοέμβρη 2008, στις 7 μ.μ., στη Στοά Σάρκα - αίθουσα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (πρώην ΕΛΚΕΠΑ), εκδήλωση παρουσίασης των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Θα μιλήσουν: Ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ και ο Κύριλλος Παπασταύρου, υπεύθυνος της ΙΕ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Οι Εκδόσεις και το Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» την Τρίτη 18 του Νοέμβρη 2008, στις 6.30 μ.μ., στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Μαυροκορδάτου 3, στην Αθήνα, εγκαινιάζουν έκθεση με θέμα: «90 χρόνια εκδοτική δραστηριότητα του ΚΚΕ». Η έκθεση θα λειτουργεί έως και τις 12 του Δεκέμβρη 2008 και θα είναι επισκέψιμη όλες τις ώρες λειτουργίας του βιβλιοπωλείου.

-- Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και οι Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν την Τετάρτη 3 του Δεκέμβρη 2008, στις 6.30 μ.μ., στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Καραΐσκου 111), εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του ΚΚΕ στη διάδοση του μαρξισμού - λενινισμού στην εργατική τάξη της Ελλάδας».

-- Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και οι Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν την Κυριακή 30 του Νοέμβρη 2008, στις 7 μ.μ., στο «Συρμό», εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του κομμουνιστή λογοτέχνη Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί μικρή έκθεση με ντοκουμέντα από τη ζωή του κομμουνιστή συγγραφέα.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με επιλεγμένες εκδόσεις.

Εκδηλώσεις για τα 90χρονα

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τα 90χρονα του Κόμματος, την Κυριακή 16/11, στις 11 π.μ., στην αίθουσα «ΑΡΧΕΛΑΟΣ» (Γρυπάρη 195), όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Οι Ελληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ». Ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας του βιβλίου και συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αναστάσης Γκίκας.

-- Την Κυριακή 16/11, οι ΚΟ Ιλίου της Δυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ διοργανώνουν εκδήλωση - αφιέρωμα στους τόπους μαρτυρίου και εξορίας αγωνιστών, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90χρονων του Κόμματος. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου (πλατεία Αγίου Φανουρίου), στις 6.30 μ.μ.

-- Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά και η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 90χρονα του Κόμματος με θέμα: «Η συμβολή του ΚΚΕ και των κομμουνιστών στους αγώνες και στην ανάπτυξη του ναυτεργατικού κινήματος». Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 23 Νοέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί βίντεο για την Ιστορία του ναυτεργατικού κινήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ