Πέμπτη 5 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το FBI ανακοίνωσε ότι συνελήφθη άνδρας που ανήκει σε «δίκτυο της Αλ-Κάιντα» και είναι ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση στο Κλίβελαντ, χτες, ανήμερα της Μέρας της Ανεξαρτησίας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκθεσή τους σε τοξική ουσία στην πόλη Εϊμσμπερι, που βρίσκεται κοντά στο Σάλσμπερι της Αγγλίας - όπου το Μάρτη εκτυλίχθηκε η υπόθεση Σκριπάλ - και δείγματα έχουν σταλεί για εξέταση στο ερευνητικό εργαστήριο του βρετανικού στρατού στο Πόρτον Ντάουν.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον 29 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά της Ινδονησίας, ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούσαν τους 40.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Εκατοντάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι είναι «αφημένοι στην τύχη τους» και «κοιμούνται στο ύπαιθρο στο Παρίσι», σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Οργάνωση καταγγέλλει εσκεμμένες λάθος εκτιμήσεις για την ηλικία τους, «αποκλείοντας έναν μεγάλο αριθμό ανηλίκων από κάποια υπηρεσία» που δικαιούνται.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org