Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ: Την προκλητική και απαράδεκτη απόλυση δυο συνδικαλιστών που εργάζονται στο Γηροκομείο Αθηνών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΣΝΙΕ, η οποία σημειώνει μάλιστα πως οι απολύσεις έγιναν μετά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων και χωρίς τις απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες της επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 1264. Δεν είναι η πρώτη φορά που απολύονται συνδικαλιστές, καθώς η ΟΣΝΙΕ τονίζει ότι «ο ρασοφόρος πρόεδρος του συγκεκριμένου Ιδρύματος έχει ιστορία με τέτοιες πράξεις», και απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

«ΣΚΑΓΙΑΣ»: Σε τέσσερις απολύσεις προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας «ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΕ», επικαλούμενη την κρίση. Το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιίας - Χαρτονοποιείας Αττικής αποφάσισε να απαντήσει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις. Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι η εργοδοσία είχε ανακοινώσει σχέδια για 40 απολύσεις.

«ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΑΕ»: Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην εκτυπωτική επιχείρηση «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΑΕ» μετά από απόφαση που κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας. Αιτήματα της απεργίας είναι η καταβολή των δεδουλευμένων 2 μηνών, των αντίστοιχων υπερωριών, των αναδρομικών βάσει της αύξησης που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση του κλάδου καθώς και του επιδόματος αδείας, τα οποία ο εργοδότης οφείλει και δεν έχει καταβάλει, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους καιρό τώρα.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Τις 104.426 έφτασαν οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τις αναγγελίες πρόσληψης, τις καταγγελίες συμβάσεων και τις «οικειοθελείς» αποχωρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία (προέρχονται από τον ΟΑΕΔ) το Σεπτέμβρη έγιναν 64.106 απολύσεις και 40.320 «οικειοθελείς» αποχωρήσεις. Με βάση το γεγονός ότι τον ίδιο μήνα έγιναν 97.876 προσλήψεις το συνολικό ισοζύγιο προσλήψεων και θέσεων εργασίας που χάθηκαν είναι αρνητικό κατά 6.550 θέσεις.

ΠΑΤΡΑ: Η ΔΑΣ ΟΤΑ Πάτρας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε στέλεχος του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστής στο Δήμο Πατρέων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ