Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ υψηλής τάσης χτυπήθηκε ένας 12χρονος, την ώρα που έκανε γκράφιτι σε βαγόνι του ΟΣΕ, στο αμαξοστάσιο της Λάρισας. Ο 12χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς σε κανένα από τα νοσοκομεία της Λάρισας δε λειτουργεί τμήμα αντιμετώπισης εγκαυμάτων. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή, αλλά αντιμετωπίσιμη.

ΔΙΚΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ:Συνεχίστηκε χτες για δεύτερη μέρα η κατάθεση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας του αστυφύλακα Κ. Καϊτσιώτη, ο οποίος υπηρέτησε με τους Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη στο ΑΤ Εξαρχείων. Ο αστυφύλακας δήλωσε ότι: «Υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις όπως και ο Επ. Κορκονέας. Η εκπαίδευσή μας είναι σκληρή και μαθαίνουμε κάτω από ακραίες συνθήκες να μην βρισκόμαστε σε πανικό. Δεν δικαιολογείται πανικός με αυτή την εκπαίδευση». Επίσης, είπε ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει όπλο αν και έχει βρεθεί σε επεισόδια. Δεν ξέρει κανέναν συνάδελφό του, ούτε στον ίδιο έχει συμβεί να εκπυρσοκροτήσει το όπλο. Απαντώντας σε ερώτηση των συνηγόρων της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, είπε ότι δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει ενέργειες ή παραλείψεις των κατηγορουμένων, όπως, π.χ., να μην ενημερώσεις αν πυροβολήσεις ή να μην ζητήσεις ενισχύσεις αν υπάρχει κίνδυνος.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ στο Δήμο Γλυφάδας κατέθεσε αίτηση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της περικοπής των αποδοχών του που έγινε κατ' επιταγή του πρόσφατου Ν. 3833/2010 για λήψη «επειγόντων μέτρων προς αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (του έγινε περικοπή 12% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, 12% των μηνιαίων κατ' αποκοπή εξόδων κινήσεως ΟΤΑ και 30% του επιδόματος εορτών του Πάσχα). O υπάλληλος ζητά να ακυρωθεί η άρνηση του δημάρχου Γλυφάδας να του καταβάλει πλήρεις αποδοχές χωρίς περικοπές.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ το ΠΔ για την ίδρυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο ζήτησαν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Αθήνα, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για την Επανίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι. Προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ