Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τους 74 έφτασαν τελικά οι εργάτες που σκοτώθηκαν προχτές, όταν κατέρρευσε σκαλωσιά σε υπό κατασκευή μονάδα παραγωγής Ενέργειας στην πόλη Φενγκτσένγκ της ανατολικής κινεζικής επαρχίας Ζιανγκσί. Μέχρι χτες, είχαν γίνει συνολικά 13 συλλήψεις. Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» μετέδωσε χτες ότι οι έρευνες εστιάζονται στην εταιρεία διαχείρισης της μονάδας, τη Ζιανγκσί Γκανένγκ και την εταιρεία Χεμπέι Γινένγκ, που επίσης εμπλεκόταν στα έργα και ορισμένοι λένε ότι συνδέεται με διάφορα εργατικά δυστυχήματα. Το 2012 και το 2009 είχαν γίνει εργατικά δυστυχήματα σε εργοτάξια της Γινένγκ στην κινεζική επαρχία Γιουνάν και την Γκουαντόνγκ.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Μία γυναίκα σκοτώθηκε, μετά από επίθεση ενόπλου με μαχαίρι σε οίκο ευγηρίας για ιεραποστόλους, στο Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας, αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ο εισαγγελέας της περιοχής είπε ότι «δεν έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα οποιαδήποτε διασύνδεση με την ισλαμική τρομοκρατία». Την ίδια στιγμή, ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς υποστήριξε χτες ότι οι συλληφθέντες που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση την 1η Δεκέμβρη είχαν δηλώσει πίστη στο «Ισλαμικό Κράτος».

ΣΟΦΙΑ.-- Με πλαστικές σφαίρες και αντλίες νερού, η βουλγάρικη αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μερικών χιλιάδων εξαγριωμένων προσφύγων και μεταναστών σε καταυλισμό της πόλης Χαρμανλί, εξαιτίας της απαγόρευσης εξόδου τους από το χώρο λόγω κρουσμάτων μεταδοτικών νοσημάτων. Λόγω της έκρυθμης κατάστασης, στον καταυλισμό έσπευσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος ανέβαλε, λόγω των γεγονότων, την προγραμματισμένη για χτες επίσκεψή του στην Ουγγαρία.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τουλάχιστον 36 είναι οι νεκροί και άλλοι 95 οι τραυματίες από τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτες το πρωί, στην επαρχία Σεμνάν του Ιράν.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.-- Αποτροπιασμό προκαλεί στις ΗΠΑ ένα ακόμη «παιχνίδι» θανάτου ανηλίκων με όπλα. Ενα 2χρονο αγόρι πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος από τον 4χρονο ξάδελφό του το απόγευμα της Πέμπτης, όταν τα δύο παιδιά έπαιζαν με ένα όπλο σε σπίτι στη βόρεια Φιλαδέλφεια.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ