Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Ενα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε συναυλία τη Δευτέρα τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και τρεις να τραυματιστούν σοβαρά. Ο 34χρονος Ολλανδός δράστης εγκατέλειψε αρχικά τον τόπο του συμβάντος, στη συνέχεια όμως παραδόθηκε στην αστυνομία στο Αμστερνταμ και τέθηκε υπό κράτηση. Η αστυνομία ερευνά αν ο οδηγός έπεσε σκοπίμως πάνω στους ανθρώπους που βρέθηκαν στη μουσική διοργάνωση «Pinkpop» - το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής της Ολλανδίας - στο Λάντγκρααφ ή αν πρόκειται για ατύχημα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Ρενό» Κάρλος Γκοσν ανακοίνωσε χτες ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Ιράν, παρά την επαναφορά των κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ο Ρούπερτ Στάντλερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας «Audi», θυγατρικής της «Volkswagen», συνελήφθη χτες και τέθηκε υπό κράτηση στη Γερμανία, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο με το λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν, μετά από έκρηξη αυτοκινήτου που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά στη Νανγκαχάρ του ανατολικού Αφγανιστάν. Η επίθεση έγινε ενώ η κυβέρνηση παρέτεινε την ολιγοήμερη εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί με τους «Ταλιμπάν» και ενώ διευρύνεται η δράση του «Ισλαμικού Κράτους» στη χώρα.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τζιχαντιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» χρησιμοποίησαν μικρά κορίτσια για τη διάπραξη δύο επιθέσεων αυτοκτονίας το Σαββατοκύριακο στην περιοχή Νταμπόα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σκοτώνοντας 31 άτομα και τραυματίζοντας αρκετές δεκάδες άλλους.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Επιδρομές σε περιοχές της ανατολικής Λιβύης εξαπέλυσαν την Πέμπτη έως προχτές το πρωί αεροσκάφη της λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας, προκαλώντας ανησυχία σε στελέχη της κρατικής λιβυκής εταιρείας πετρελαίου NOC για καταστροφή εγκαταστάσεων στους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου των λιμανιών Ρας Λανούφ και Αλ Σιντρ.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.-- To τεχνολογικό μονοπώλιο «Google» ανακοίνωσε χτες πως θα επενδύσει 550 εκατ. δολάρια στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του κινεζικού μονοπωλίου διαδικτυακών πωλήσεων «Alibaba», την εταιρεία «JD.com».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ