Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ κατεβαίνουν μεθαύριο Πέμπτη οι δικηγόροι όλης της χώρας με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ τα δικαστήρια δε θα λειτουργήσουν.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Δε μπορεί ο εργοδότης να συμψηφίσει στο μισθό του εργαζόμενου οφειλές του τελευταίου, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Οι οφειλές μπορούν να συμψηφιστούν μοναχά στην αποζημίωση απόλυσης, καθώς η αποζημίωση δεν αποτελεί μισθό. Ωστόσο, το Εργατικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε άκυρη και την καταγγελία σύμβασης, γιατί ο εργοδότης δεν απέδωσε πλήρη και νόμιμη την αποζημίωση σε εργαζόμενο αλλά παρακράτησε τις οφειλές του. Ειδικότερα, εργαζόμενος σε χρηματιστηριακή εταιρεία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εργοδότη - χρηματιστή, είχε οφειλές στον εργοδότη του από χρηματιστηριακές συναλλαγές που διενήργησε ο πατέρας του στην εν λόγω εταιρεία. Ο εργαζόμενος αρνήθηκε την οφειλή, η οποία, όμως, δεν αποδείχτηκε ούτε στο δικαστήριο και τελικά ο Αρειος Πάγος έκρινε άκυρη την απόλυση του υπαλλήλου, γιατί κατέβαλε ελλιπή αποζημίωση.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ: Δύο αρχαίους κούρους, ανεκτίμητης αξίας φέρονται να είχαν στην κατοχή τους τρία άτομα, τα οποία και προσπάθησαν να πουλήσουν σε αστυνομικούς που προσποιούνταν τους πελάτες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις άνδρες είχαν βρει τα αγάλματα στην Ακροναυπλία Κορίνθου και έκλεισαν ραντεβού για την πώλησή τους στο χωριό Κλένια. Ομως, προφανώς αντιλήφθηκαν την «παγίδα» και άφησαν τα αγάλματα στο σημείο συνάντησης. Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, συνελήφθη ο ένας από τους τρεις, λίγες ώρες αργότερα παραδόθηκε ο δεύτερος, ενώ αναζητείται ο τρίτος που θεωρείται ότι είναι και ο «εγκέφαλος» της σπείρας. Οι δύο συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ βρέθηκε ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Καισαριανή. Ο άνδρας δέχτηκε δύο ή τρία χτυπήματα με μαχαίρι στο λαιμό και στο στήθος, όπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ