Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Σήμερα σιγούν τα «κύμβαλα»!

Απεργία σήμερα. Μιλάνε οι άνθρωποι της δουλειάς. Κι ας σωπάσουν οι «κηφήνες». Ας το βουλώσουν τα «παράσιτα». Για ν' ακουστεί, παντού, η φωνή τους. Αυτοί που μιλούν σήμερα, δεν είναι ψεύτες πολιτικοί. Ανόητοι, κοκωβιοί, που δεν αξίζουν δεκάρα και καμώνονται τους ταγούς του έθνους, τα γκεσέμια της πατρίδας. Δεν είναι απατεώνες δημοσιογράφοι. Ξεπουλημένα τομάρια, που κάνουν, τάχα, πως νοιάζονται για την ενημέρωση του λαού και το μόνο που ξέρουν είναι να γλείφουν τα αφεντικά και να ρουφιανεύουν στην εξουσία. Δεν είναι σκύβαλα της δημοσιότητας, ρεζίλια της σφαλιάρας που θορυβούν μανιωδώς, σαν άδειοι τενεκέδες, στα τηλεπαράθυρα της απύθμενης βλακείας. Δεν είναι οι βολεψάκηδες και οι υποτακτικοί των αφεντικών του χρήματος, οι κολλητοί και οι κουμπάροι των ισχυρών της πολιτικής εξουσίας.

Σήμερα, στους δρόμους βγαίνουν οι εργαζόμενοι. Αυτοί που βγάζουν με κόπο και με τιμιότητα το ψωμί τους. Φωνάζουν δυνατά για ν' ακουστούν. Και θ' ακουστούν καθαρά. Τα ΜΜΕ, όσο και να πασχίσουν, δε θα μπορέσουν να σβήσουν τη φωνή τους. Αυτή τη μεγάλη είδηση δε γίνεται να την κρύψουν. Μπορεί να την υποτιμήσουν, να τη βάλουν παρακάτω στη σειρά, να την προβοκάρουν, αλλά να την αποσιωπήσουν, εντελώς, δε θα μπορέσουν. Κι ας βαλαντώσουν τ' αφεντικά των ΜΜΕ, που είναι πάντα με το «δοβλέτι», κατά του λαού. Κι ας «μουτρώσουν» τα «κολεγιόπαιδα» της δημοσιογραφίας που «βγάζουν σπυριά» όταν αναγκάζονται ν' αναφερθούν στην «πλέμπα».

Ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να αγνοήσει τη σημερινή είδηση. Ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τη φέρει στα μέτρα του κι ας μην τρέφουν αυταπάτες οι άνθρωποί του στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Ούτε ο ΣΥΝ μπορεί να την εκμεταλλευτεί για πάρτη του. Ούτε ο ΛΑΟΣ μπορεί να την προβοκάρει κι ας πασχίζει ο Καρατζαφέρης κι ας ζορίζεται ο Αδωνης. Το μήνυμα θα σταλεί, όλοι οι παραλήπτες θα το λάβουν. Και θα είναι κάρβουνο αναμμένο στα χέρια τους.

Εδώ το ζήτημα είναι σοβαρό, δεν είναι «παίξε γέλασε». Αφορά στην αγωνία και στον αγώνα εκατομμυρίων ανθρώπων για το δικαίωμα στη δουλειά, στη σύνταξη, στη ζωή. Και τον αγώνα γι' αυτά τα δικαιώματα κανείς δεν μπορεί να τον αγνοεί, ουδείς μπορεί να τον σταματήσει. Μπροστά στο δίκιο και τη δύναμη της λαϊκής πάλης, τα πάντα υποτάσσονται, οι πάντες υποχωρούν. Το ποτάμι της λαϊκής ορμής, μπορεί να παρασύρει στη ροή του κάθε σαπιόξυλο, να σαρώσει όλα τα φράγματα. Σήμερα που, απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας θ' ακούγεται η οργισμένη φωνή των εργαζομένων, τα «αλαλάζοντα κύμβαλα» των οργανοπαιχτών της εκμεταλλευτικής εξουσίας θα σιγήσουν για λίγο. Ας είναι για πάντα, έτσι...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ