Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην Απεργία με το ΠΑΜΕ

Η σημερινή μέρα είναι μέρα ευθύνης για κάθε εργάτη και υπάλληλο, Ελληνα και μετανάστη. Είναι μέρα κρίσιμη για την εξέλιξη των αγώνων, της μάχης για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η σημερινή απεργία μπορεί και πρέπει να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Να αποτελέσει μια καθοριστική μαζική λαϊκή παρέμβαση στις αντεργατικές αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις, στο νοσηρό κλίμα που παράγει και αναπαράγει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του κεφαλαίου.

Σήμερα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Είναι κρίσιμο ζήτημα να μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο τα απεργιακά συλλαλητήρια που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διοργανώνει σε 63 συνολικά πόλεις. Είναι η συνειδητή επιλογή που μπορεί να πολλαπλασιάσει τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα της αυριανής απεργίας, των αγώνων που είναι αναγκαίο να ακολουθήσουν. Να στρέψει την αποδεδειγμένη αντίδραση και τη δυσαρέσκεια κατευθείαν στο στόχο. Είναι όπλο αναντικατάστατο στα χέρια του εργάτη η απεργιακή μάχη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν τη δική τους θέση οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι και οι μικροί ΕΒΕ, η φτωχή αγροτιά, εργάτες και υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Εχουν τη δική τους θέση όλοι εκείνοι που στις προηγούμενες κινητοποιήσεις δίστασαν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα. Αυτοί που έχουν συναντηθεί με το ΠΑΜΕ στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες, έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες τους, αντιλαμβάνονται ωστόσο ότι μόνο το ΠΑΜΕ μπορεί σήμερα αποτελεσματικά να υπερασπιστεί τα δίκια των εργαζομένων, να οργανώσει αγώνες, να βάλει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξει το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές.

Για όλους αυτούς, το καθήκον που αναδεικνύεται είναι να αναμετρηθούν σθεναρά με τους δισταγμούς τους. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις, να βρεθούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Θα είναι βήμα κρίσιμο και αποφασιστικό για τη συνέχεια. Θα βοηθήσει, ώστε να απελευθερωθούν νέες δυνάμεις, να μπουν με καλύτερους όρους στη μάχη σωματεία, συνδικαλιστές και εργάτες, που μέσα από δύσκολες και επίμονες ταξικές μάχες έχουν απεγκλωβιστεί από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η σημερινή αναμέτρηση έχει δυο ξεκάθαρα μέτωπα. Από τη μια το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και τα κόμματά του. Αυτοί που προτείνουν μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς, ξηλώνουν τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα, στρώνουν το έδαφος για τις επόμενες σφοδρές ανατροπές. Στο πλάι τους έχουν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που υπερασπίζονται τον έτερο θύτη του δικομματισμού, καλούν σε υπεράσπιση του νόμου Ρέππα και διευκολύνουν τους βιομήχανους στα σχέδιά τους.

Στην άλλη όχθη βρίσκεται το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα. Βρίσκονται τα εκατομμύρια των εργατών που πλήττονται από την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική. Βρίσκονται τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Ολοι αυτοί έχουν αντικειμενικό συμφέρον σήμερα να απεργήσουν και να διαδηλώσουν ενωμένοι με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, για τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους. Να συναντηθούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να βάλουν ακόμα πιο στέρεα τις βάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ