Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δίλημμα - παγίδα

«Με τη φράση "δίκαιη λύση" συνοψίζουν οι πολίτες τις προσδοκίες τους για το περιεχόμενο της τελικής πρότασης της ΝΔ για το Ασφαλιστικό, η οποία θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στη Βουλή, αφού προηγουμένως εγκριθεί από την κυβερνητική επιτροπή. Αυτό δείχνουν οι απόρρητες μετρήσεις που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση (...) το δίλημμα που τίθεται είναι περίπου το εξής: "Μικρή αύξηση ορίων συνταξιοδότησης για να σωθούν οι συντάξεις των νέων και για να χρηματοδοτηθούν οι παροχές στις νέες μητέρες ή όχι;» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η επιδίωξη κέρδους είναι το πρόβλημα

«Σύγχυση και αντιφάσεις χαρακτηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ακρίβειας. Ετσι, την ώρα που με καθυστέρηση τεσσάρων ετών λαμβάνονται κάποια πρώτα μέτρα για την αγορά, ο ίδιος ο υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στους καταναλωτές για τις αλυσιδωτές ανατιμήσεις (...) είναι φανερό ότι για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή θα απαιτηθούν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα κατοχυρώνουν τη διαφάνεια και τα δικαιώματα του καταναλωτή» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Ο κύριος «ευελφάλεια»

«Τη συμπαράστασή τους στη ΓΣΕΕ εκφράζουν και οι ευρωπαϊκές συνδικαλιστικές ενώσεις. "Είμαστε στο πλευρό σας" σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Τζον Μονκς» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Ασπρο φίδι - μαύρο φίδι

«Κακά τα ψέματα, ο Κλίντον δεν ήταν Μπους και ο Μπους δεν είναι Ομπάμα, ακριβώς όπως ο Σημίτης δεν ήταν Καραμανλής και ο Καραμανλής δεν είναι Παπανδρέου. Οσοι υπονοούν το αντίθετο το υπονοούν εκ του πονηρού» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ