Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: Τη στιγμή που οι δικαστές με τις κινητοποιήσεις τους και αποχή από τα καθήκοντά τους αντιδρούν στις νέες σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές τους, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες καλεί τους δικαστές και εισαγγελείς να επανέλθουν στα καθήκοντά τους και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, ισχυριζόμενος ότι η μερική αποχή από τα καθήκοντά τους είναι κόντρα στις συνταγματικές επιταγές. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη στάση είχε και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρ. Ασημακοπούλου, η οποία πριν λίγες ημέρες αποδοκίμασε τις κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών. Ειδικότερα, ο Ι. Τέντες σε χτεσινό έγγραφό του υπογραμμίζει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν να προβαίνουν σε διακοπές συνεδριάσεων, οι οποίες στην πραγματικότητα συνιστούν μερική αποχή από το δικαιοδοτικό έργο τους. Στο ίδιο έγγραφο θέτει θέμα αντισυνταγματικότητας των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων και πως αναιρούν το ρόλο τους ως φορείς της τρίτης εξουσίας του πολιτεύματος.

ΠΑΤΡΑ: Επεισόδια, με προσαγωγές και σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα και σταθμευμένα οχήματα, σημειώθηκαν στις 3 χτες τα ξημερώματα στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στα επεισόδια συμμετείχαν ομάδες φασιστοειδών και αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών. Οι δύο ομάδες συνεπλάκησαν στην οδό Καρατζά όταν οι τελευταίοι επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα σε ψησταριά. Οι θαμώνες, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στην «Χρυσή Αυγή», ανταπέδωσαν την επίθεση με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μισή ώρα. Στο σημείο, αρχικά, έφτασαν δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά δεν επενέβησαν. Λίγα λεπτά αργότερα, έφτασαν άνδρες των ΜΑΤ που προχώρησαν σε 10 συλλήψεις «αντιεξουσιαστών».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν την Τετάρτη οι δικηγόροι της Αθήνας με απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Την ίδια ημέρα θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών στις 12.30 το μεσημέρι μαζί με άλλους επιστημονικούς φορείς, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες αδιακρίτως και ιδιαίτερα τους νέους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ