Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11381

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ
Απαιτούν μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 50%

ΣΕΛ.  3
«ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
Νέες μειώσεις μισθών, μονοπώληση της αγοράς, εξαντλητική φορολογία

ΣΕΛ.  7

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη με το ΠΑΜΕ

  • Καθημερινή δράση στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές, για να γίνει υπόθεση των εργαζομένων η απεργία. Την αποφάσισαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά η γραμμή τους δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους.
  • Συγκεντρώσεις: Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πειραιάς στις 10.30 π.μ. στην πλατεία ΗΣΑΠ.
  • Στην απεργία καλούν ΠΑΣΕΒΕ και ΕΕΔΥΕ

ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Δυναμική κινητοποίηση για μέτρα προστασίας των ανέργων

Απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, πρωτοβάθμια συνδικάτα της Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων πραγματοποίησαν, χτες, δυναμική κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, καλώντας σε ενίσχυση του συντονισμού για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων.


ΣΕΛ.  3

Δεν πάει άλλο!

Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία. Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις στις απολύσεις. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα και την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά την ημέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών. Δεν υπάρχουν εθνικό συμφέρον, εθνικοί στόχοι και εθνικές θυσίες. Στην Ελλάδα δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα! Τα νέα βάρβαρα μέτρα μας εξαθλιώνουν ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι. Αυτούς υπηρετεί η νέα κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στην ΕΕ. Παλεύουμε για κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, διαγραφή του χρέους. Ανάπτυξη με κριτήριο τις ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.



ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για λιμάνια στην υπηρεσία του λαού

ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ουσιαστικός έλεγχος στο «πόθεν έσχες»

ΣΕΛ.  14
ΣΥΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Σταθερά επικίνδυνη ένταση

ΣΕΛ.  23
ΝΑΤΟ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ
Ενισχύεται η ελληνική εμπλοκή

ΣΕΛ.  23
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Κινητοποίηση για τη φοροληστεία

ΣΕΛ.  19
Αντιλαϊκοί σχεδιασμοί στα Ελληνοτουρκικά

Κανένα όφελος για τους λαούς Ελλάδας - Τουρκίας από τις συζητήσεις για «θετική προσέγγιση για τις διαφορές στο Αιγαίο», που πρόβαλαν στις δηλώσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Ωφελημένοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα σχέδια για επιχειρηματικές μπίζνες.


ΣΕΛ.  12
ΥΓΕΙΑ - ΦΑΡΜΑΚΑ - ΤΡΟΦΗ
Πρόσβαση όλο και λιγότεροι

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ