Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Αντικομμουνιστική εκστρατεία

Η απροκάλυπτη αντικομμουνιστική εκστρατεία στην Ευρώπη συνεχίζεται με νέα ένταση. Το «κυνήγι μαγισσών» σε μια σειρά πρώην σοσιαλιστικές χώρες και η έρευνα φρονημάτων εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών, η δημιουργία λεγόμενων μουσείων και «επιστημονικών ερευνητικών ιδρυμάτων», η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό, η επιχείρηση να ξαναγραφεί η Ιστορία με στόχο την αξιοποίηση των αντιιστορικών μελετών για την ιμπεριαλιστική δράση κατά των λαών είναι η συνέχεια του αντικομμουνιστικού μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, που επιχειρήθηκε να περάσει πριν δύο χρόνια.

Η άρχουσα τάξη θέλει να χτυπηθεί με κάθε τρόπο η πάλη των κομμουνιστών και να εξασθενήσει η δράση όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται στη στρατηγική του κεφαλαίου. Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο επιλέγεται τώρα να προωθηθεί με τη «μέθοδο της σαλαμοποίησης», αφού δεν μπόρεσε να περάσει με μιας και ολόκληρο. Τώρα μπαίνει μπροστά η παλιά «πέμπτη φάλαγγα» στο εργατικό κίνημα, οι σοσιαλδημοκράτες, που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή. Ετσι, πήρε την «πρωτοβουλία» η «σοσιαλιστική» ευρωομάδα «PSE» - στην οποία εντάσσεται το ΠΑΣΟΚ - που ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να «σκύψει» στα «εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως το ναζιστικό και το σταλινικό»! Οι σοσιαλδημοκράτες εγκαλούν την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους θεσμούς της ότι δεν έχουν προχωρήσει στην «επιστημονική έρευνα των εγκλημάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων κατά τον 20ό αιώνα».

Κάποιοι από τους ευρωβουλευτές εισηγητές, που προτίθενται να θέσουν τα ζητήματα αυτά και στη «διάσκεψη εμπειρογνωμόνων» που προετοιμάζεται για τις 8 Απρίλη, έχουν προέλθει από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που εκκολάφθηκαν στα «θερμοκήπια της CIA» και της αντίδρασης, και πρωτοστατούν και στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας στις χώρες τους. Είναι αυτοί που θέλουν να σβηστεί από την ιστορική μνήμη ότι υπήρξε η Ενωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, που έδωσε 20 εκατομμύρια από τα καλύτερα παιδιά της στον αγώνα για τη συντριβή του φασισμού. Θέλουν να ξεχαστεί ότι ο σοσιαλισμός που οικοδομούνταν τον 20ό αιώνα απέδειξε, παρά τις στρεβλώσεις και τις αδυναμίες του, την ανωτερότητά του απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, εξασφαλίζοντας εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στους λαούς. Αυτή την ίδια βαρβαρότητα που υπερασπίζονται σήμερα σοσιαλδημοκράτες και νεοφιλελεύθεροι διαχειριστές.

Σε αυτό το κλίμα αντικομμουνισμού, έρχεται να «δέσει» και η πρόσφατη απόφαση για απαγόρευση της λειτουργίας της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας. Οι αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού, της ταξικής πάλης, της πάλης για να γίνουν τα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία, είναι αυτά που ενοχλούν τους αστούς, που στρογγυλοκάθισαν στο σβέρκο του τσέχικου λαού. Οι νέοι Τσέχοι κομμουνιστές το έχουν αποδείξει ότι δε λυγίζουν κάτω από τις απειλές και τις διώξεις. Βρίσκονται μπροστά στους αγώνες της νεολαίας, με το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα ενάντια στην εγκατάσταση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ. Εχουν και τη δική μας αλληλεγγύη, γιατί ο αγώνας είναι κοινός για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Και έχουμε πίστη στη νίκη, γιατί στηριζόμαστε την επιστημονική θεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού, στη δύναμη των εργατών και του λαού, που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και θα τον αλλάξουν, συντρίβοντας τον ιμπεριαλισμό και τα τσιράκια του.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ