Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10032

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Με την πείρα των αγώνων κλιμακώνουμε την πάλη

Ο πολύμηνος αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του και η πρωτοπόρα δράση του ΠΑΜΕ ανέδειξαν την ανάγκη, με ακόμα πιο αποφασιστικούς ρυθμούς οι εργαζόμενοι να ριζοσπαστικοποιήσουν και να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


ΣΕΛ.  13   -   15

Αγώνας για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ και εξασφάλιση των δικαιωμάτων της νεολαίας

Απέναντι στην πολιτική των «ευκαιριών», το ΚΚΕ αντιπαρατάσσει τη διεκδίκηση των συλλογικών δικαιωμάτων της νεολαίας. Στις σημερινές συνθήκες η έννοια των ευκαιριών συνδέεται με τη δημιουργία ενός κλίματος ατομικού ανταγωνισμού που αποξενώνει τη νεολαία από τη συλλογική διεκδίκηση για την εξασφάλιση όχι μόνο των δικαιωμάτων της, αλλά και της προοπτικής του δικού της μέλλοντος με κοινωνική ισότητα. Γιατί η νεολαία, παρά τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει και άλλα, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με την ταξική της καταγωγή και θέση. Σήμερα η πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας εμποδίζει τα παιδιά των εργατικών, των λαϊκών οικογενειών, την εργαζόμενη νεολαία από την εξασφάλιση ολόπλευρης μόρφωσης, δουλειάς, άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, προϋποθέσεων στα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια. Μόνο στον αγώνα μαζί με την εργατική τάξη, τ' άλλα λαϊκά στρώματα, σε ρότα αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την εξασφάλιση των συλλογικών δικαιωμάτων της νεολαίας, για τη ζωή που της αξίζει.


ΣΕΛ.  3   -   6

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «Ρ» ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΗΛΕΙΑ
Η φωτιά δεν έχει σβήσει...

Ο «Ρ» βρέθηκε στην Ηλεία, επτά μήνες μετά τις πυρκαγιές. Οι φτωχοί μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν με το χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις της καταστροφής. Πουλούν ολόκληρα κοπάδια σε μεγαλοκτηνοτρόφους, δίνουν κοψοχρονιά την παραγωγή, σκέφτονται να αφήσουν τα χωράφια τους... Επιπλέον, μόλις μία από τις 1.100 οικογένειες έχει πάρει τα λίγα χρήματα που δικαιούται για την ανακατασκευή κάποιου κτίσματος που κάηκε, αφού η περίφημη «κρατική ενίσχυση» παραπέμπει ευθέως στις «δαγκάνες» των τραπεζών.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορές στο ΚΚΕ
  • Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, πριν από το θάνατό του, πρόσφερε 10.000 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε αδιάκοπα 65 χρόνια.
  • Στη μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, τα παιδιά του Αρτεμη, Ιουλία και Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος προσφέρουν στο ΚΚΕ 3.000 ευρώ.


ΤΟΥΡΚΙΑ
Σε σημείο καμπής με λαϊκές κινητοποιήσεις

Μιλάει στον «Ρ» ο Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.


ΣΕΛ.  23
98η Επέτειος Κιλελέρ

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ. Σήμερα στις 11 το πρωί ο αγωνιστικός εορτασμός


ΣΕΛ.  7
ΝΕΡΟ
Στα «νύχια» των πολυεθνικών

Πάνω από 460 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο εξαρτώνται από ιδιωτικές επιχειρήσεις ύδρευσης. Εως το 2015 περισσότερο από το 75% της ευρωπαϊκής αγοράς και το 65% της αντίστοιχης αμερικανικής θα ιδιωτικοποιηθούν.


ΣΕΛ.  18   -   19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ