Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΠΑΣΟΚ και ευρω-χαφιεδισμός

«

Δεν προτίθεμαι να σχολιάζω έγγραφα αστυνομικών αρχών». «Στο πλαίσιο των "15", λαμβάνονται και κάποιες γενικές αποφάσεις». «Για τα ειδικά ζητήματα που συνδέονται με τις αστυνομικές αρχές, ρωτήστε τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.»!

Αυτές είναι οι ...«απαντήσεις» που έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για την αποκάλυψη του «Ρ», το απόρρητο έγγραφο δηλαδή της ΕΥΡΩΠΟΛ, το οποίο αποτελεί ένα εγχειρίδιο κατασκευής χαφιέδων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ενα έγγραφο που δεν είναι τίποτα λιγότερο από το εγκόλπιο του «καλού» προβοκάτορα!

***

«

Ειδικό» (!) θέμα, λοιπόν, ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε διαβουλεύσεις με τους υπόλοιπους της ΕΕ και βάζει την υπογραφή της σε αποφάσεις που θεσμοθετούν το ακαταδίωκτο για τους χαφιέδες των κατασταλτικών μηχανισμών, ακόμα και στην περίπτωση που αυτοί διαπράξουν έγκλημα! «Γενική απόφαση», λοιπόν, η απόφαση των «15» για την «κατασκευή» χαφιέδων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο όνομα των «Ευρωπαϊκών Βέλτιστων Πρακτικών για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών»!

Και ποια η πολιτική ευθύνη, ποια η πολιτική στάση της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης; «Ρωτήστε τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας»(!), δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας και μερικές διακηρύξεις περί «νομιμότητας», «εσωτερικού δικαίου» και άλλων τέτοιων ηχηρών παρόμοιων, έτσι για «γαρνιτούρα»...

***

Και μόνο η στάση που κράτησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνιστά επιβεβαίωση συμμετοχής και συνευθύνης της ελληνικής κυβέρνησης, για όσα μεθοδεύονται πίσω από την πλάτη των λαών, μαζί και του ελληνικού.

Οτι ο Χρ. Πρωτόπαππας δεν τόλμησε ανοιχτά να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις για τα όσα συναποφασίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους υπόλοιπους «14» κατασκευαστές χαφιέδων, φανερώνει την πραγματική διάσταση των όσων κρύβονται πίσω από τις γραμμές του απόρρητου εγγράφου της ΕΥΡΩΠΟΛ. Οτι, δηλαδή, εδώ έχουμε τη νομιμοποίηση και την επέκταση των μηχανισμών διάβρωσης και διείσδυσης, όχι βεβαίως του χώρου του οργανωμένου ή κοινού εγκλήματος, αλλά του λαϊκού κινήματος.

Η κυβέρνηση, που ο ίδιος ο επικεφαλής της, ο πρωθυπουργός, ομολόγησε στη Βουλή ότι στέλνει χαφιέδες με πολιτικά στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, η κυβέρνηση που έθεσε σε καθεστώς επιστράτευσης τους ναυτεργάτες (ένα καθεστώς που διατηρεί ακόμα εν ισχύι!), είναι η ίδια κυβέρνηση που παραπέμπει στην Αστυνομία (προσδίδοντας έτσι την Ασφάλεια ρόλο «κράτους εν κράτει»!), όταν καλείται να απολογηθεί για τις πολιτικές της επιλογές.

Διότι, η σύμπραξη της Ελλάδας στο σύστημα «ενιαιοποίησης» και «συντονισμού» της δράσης των «15» όσον αφορά στον τρόπο που θα γίνεται ο «χειρισμός των πληροφοριοδοτών», που, όπως ομολογεί το ίδιο το έγγραφο της ΕΥΡΩΠΟΛ, «είναι σχεδόν πάντοτε εγκληματίες» (!) συνιστά πολιτική επιλογή. Μια «μαύρη», μια «κατάμαυρη» πολιτική επιλογή.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ