Κυριακή 4 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Βασίλης προσκαλεί...

Το «οξυγόνο» τραγουδιών που έχουμε αγαπήσει και έμειναν κλασικά, χωρίς να χάσουν την ορμή μιας δημιουργικότητας εφηβικής, μαζί μ' αυτό της καινούριας, ανέκδοτης ακόμη δισκογραφικής δουλιάς του, κομίζει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο (11μμ), στο «ΟΞΥΓΟΝΟ live» (Βούρβαχη και Κορυζή 4 - μεταξύ Καλλιρρόης και Συγγρού, στάση μετρό Ακρόπολη - Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9240740).

Μετά από ένα ιδιαίτερα πετυχημένο δίμηνο εμφανίσεων στη Θεσσαλονίκη, ο Β. Παπακωνσταντίνου επέστρεψε στη γνώριμη αθηναϊκή σκηνή, με την υπόσχεση να τιμήσει τη μακρόχρονη σχέση του με το κοινό του, μέσα από ένα πρόγραμμα μελωδικό και βεβαίως ροκ. Με τραγούδια από το σύνολο της 33χρονης δισκογραφικής πορείας, τραγούδια που έχουν σημαδέψει όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Δυναμικός, μελωδικός, ακούραστος, και πάνω από όλα ροκ, τραγουδά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, αλλά και τραγούδια ιδιαίτερα, που βασίστηκαν στη μαγική πένα μεγάλων ποιητών και στιχουργών (Καββαδία, Λοΐζου, Καρυωτάκη, Αλκαίου, Τριπολίτη, Ιωάννου). Παράλληλα, οι φίλοι του Βασίλη έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από κομμάτια του νέου CD που ηχογραφείται αυτές τις μέρες. Καλλιτέχνης πάντα ασυμβίβαστος, ο Β. Παπακωνσταντίνου συνεχίζει να υπηρετεί την ελληνική ροκ με το δικό του ιδιαίτερο ύφος, προσαρμόζοντας στην ελληνική μουσική τη ροκ αισθητική και συνδυάζοντας παράλληλα τον πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό με το συναίσθημα. Αυτά, μαζί με τη μοναδική ποιότητα της φωνής και της μουσικής του, είναι οι κύριοι λόγοι που τον έχουν κάνει να κερδίσει ένα τεράστιο και απαιτητικό κοινό, το οποίο μετατρέπει την κάθε του εμφάνιση σε γιορτή. Μαζί του εμφανίζονται οι «1550», η Μαρλέν Αγγελίδου και η Ζακλίν Σταματοπούλου.

Κυριακή 4/2
  • «Mode Plagal»
    «Mode Plagal»
    Ο Μάριος Παπαδέας με την μπάντα του παρουσιάζει τραγούδια του και παραδοσιακά του Αιγαίου, στην «Αλλη Οχθη» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9270628).
Δευτέρα 5/2
  • Εκδήλωση τιμής στη μεγάλη χορογράφο και καθηγήτρια της Δραματικής του Σχολής, Μαρία Χορς, διοργανώνει το Ωδείο Αθηνών, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου (Β. Γεωργίου Β΄ 17-19). Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Αρτεμις Ιγνατίου, Μαρία Παμπούκη, Παρασκευή Τατούλη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Είσοδος ελεύθερη.
  • Εκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καραλουκά εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας).
  • Τη δεύτερη ατομική του έκθεση πραγματοποιεί ο Στάθης Φλώρος στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4). Παρουσιάζει στιγμιότυπα ανθρωπίνων ιστοριών, καταστάσεων και συναισθημάτων, ιδωμένα σαν κινηματογραφικά καρέ με «σκηνοθετική» προσέγγιση.
Τρίτη 6/2
  • Στη Νέα Σκηνή του Εθνικού (Θέατρο «Χώρα», Αμοργού 20), ανεβαίνει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Καλιγούλας» σε μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη. Παίζουν: Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κλίνης, Ελένη Κούστα, Γιώργης Τσαμπουράκης, Γιώργος Φριντζήλας.
  • Παντελής Θαλασσινός
    Παντελής Θαλασσινός
    Η μπαρόκ όπερα «Ιουστίνος» του Βιβάλντι παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή (με ελληνικούς υπέρτιτλους), στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Την τρίτη ατομική έκθεση έργων του παρουσιάζει ο Οδυσσέας Οικονόμου στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5). Στα έργα του - τα οποία έχουν ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό - συναντάται το παρελθόν με το παρόν, μέσα από τη νεότητα και την «ανηλικίωτη άνοιξη», όπως χαρακτήρισε τη δουλιά του η Α. Σχινά.
Τετάρτη 7/2
  • «Αγιον Ορος, Ναύπλιο, Κωνσταντινούπολη» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Οικονομίδη, που εγκαινιάζεται (7 μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι).
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στον «Τεχνοχώρο» της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών (Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη), έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη με τίτλο «Μοναδικές αποτυπώσεις».
  • Οι «Ιστορίες για Κρουστά» συναντούν τον Γιάννη Χαρούλη, στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 3623625).
Πέμπτη 8/2
  • Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει έργα Μπερλιόζ, Ροντρίγκο, Χαραλάμπους και Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μουσικής, σε διεύθυνση Κάρολου Τρικολίδη.
  • «Αναζητώντας το... Χωροχρόνο» τιτλοφορείται το οπτικοακουστικό θέαμα, σε μουσική Δημήτρη Μαραγκόπουλου, που παρουσιάζεται στην αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής, σε συνεργασία με το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
  • Η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών διοργανώνει συναυλία (8.30 μ.μ.), στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41), με τίτλο «Η Νεότατη Γενιά». Παρουσιάζονται έργα των Μιχάλη Ανδρονίκου, Σπύρου Δεληγιαννόπουλου, Δημήτρη Οικονόμου, Μάνου Παναγιωτάκη και Λευτέρη Παπαδημητρίου. Συμμετέχει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής. Είσοδος ελεύθερη.
  • Γεωργία Νταγάκη - Ορφέας Περίδης
    Γεωργία Νταγάκη - Ορφέας Περίδης
    Διήμερο με τους «Mode Plagal», σήμερα και αύριο, στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ. 210-7560102).
  • Το «Gipsy Group Costel» από το Βουκουρέστι ξεδιπλώνει ένα πρόγραμμα με τσιγγάνικη - βαλκανική μουσική, στο Art-Cafe «Τατατα» (Ηρακλειδών 30, Θησείο), όπου φιλοξενείται και έκθεση ζωγραφικής Σέρβων καλλιτεχνών.
Παρασκευή 9/2
  • Ο Ορφέας Περίδης εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο «Συρμό», συνοδευόμενος από τη λυράρισσα και ερμηνεύτρια Γεωργία Νταγάκη.
  • «Ωδική Βοήθεια» ονομάζεται το cd με τραγούδια του Γεράσιμου Νεόφυτου, ερμηνευμένα από τον Κώστα Μάντζιο (φιλικά συμμετέχουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Γιώτα Νέγκα), που παρουσιάζεται (8 μ.μ.), στον «Ιανό» (Σταδίου 24).
  • Ο Παντελής Θαλασσινός συνεχίζει τις εμφανίσεις του, στο «gazARTE» (Βουτάδων 32-34/Γκάζι, τηλ.210/3452277), κάθε Παρασκευή και Σάββατο (10.30 μ.μ.) και Κυριακή (9 μ.μ.).
Σάββατο 10/2
  • Η Θεατρική «ΠΡΑΞΗ» παρουσιάζει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στη Β΄ Σκηνή του «Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας», το έργο του Ρόμουαλντ Κάρμακαρ «Η τέχνη του κ. Χάαρμαν» σε σκηνοθεσία Μπέττυς Αρβανίτη, με τους Χρήστο Στέργιογλου, Γιάννη Ροζάκη και Ακη Λυρή.
  • Ο Haig Yazdjian, διεθνούς αναγνώρισης σολίστας στο ούτι και συνθέτης, εμφανίζεται στο «Αλάβαστρον» συντροφιά με τους έξοχους μουσικούς του συνεργάτες.

Εργο του Ν. Οικονομίδη
Εργο του Ν. Οικονομίδη


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ