Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9697

ΜΟΜΦΗ ΛΑΟΥ και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ

Ανάγκη να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Οποτε κι αν γίνουν οι ερχόμενες εκλογές, ο λαός μπορεί να δώσει ένα καλό μάθημα, καταψηφίζοντας μαζικά τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και όσους κάνουν παιγνίδι με αυτά...

ICON


ΣΕΛ.  2  -  5

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Αλλαγές που στοχεύουν στα μυαλά των παιδιών

Το σύνολο των εξελίξεων στην Παιδεία μαρτυρά τη στρατηγική του κεφαλαίου για τη χειραγώγηση των νεανικών συνειδήσεων, έτσι ώστε αυτές να αντιστοιχούν - προετοιμάζουν τους απασχολήσιμους, που ζητά το κεφάλαιο. Γι' αυτό η καθημερινή δράση των κομμουνιστών για την προώθηση των θέσεων του Κόμματος συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη ενός κινήματος με περιεχόμενο και κατεύθυνση, που αντιστοιχεί στο χαρακτήρα του συνόλου των μέτρων της αντιδραστικής εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και της υπόθεσης της εναλλαχτικής διεξόδου για Παιδεία των λαϊκών αναγκών. Χτες έγινε διαδήλωση φοιτητών - σπουδαστών έξω από τη σύνοδο Πρυτάνεων, ενώ η επόμενη κινητοποίηση έχει οριστεί για τις 8 Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  7  -  8,   11  -  13

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Η Αμαλία Νιοχωρίτη προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 6.000 ευρώ, στη μνήμη αγωνιστών συγγενών της.
  • Οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ από τη Λέσχη Φίλων στη Ν. Υόρκη προσφέρουν 5.000 δολάρια
  • Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, ως όγδοη δόση, και καλεί φίλους και συναγωνιστές σε άμιλλα.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πεδίο επιχειρηματικών διαγκωνισμών

Οι μόνιμες ελλείψεις προσωπικού, η υποχρηματοδότηση και η ανύπαρκτη πρωτοβάθμια Υγεία, αναγορεύουν σε «καλούς Σαμαρείτες» επιχειρηματίες, που στοχεύουν να κερδοσκοπήσουν με την υγεία του λαού.


ΣΕΛ.  18  -  19
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Στα μέτρα του κεφαλαίου

Στον καπιταλισμό το δημόσιο έργο αποτελεί κι αυτό εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό. Ετσι το βασικό κριτήριο υλοποίησης των έργων δεν είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά η μεγιστοποίηση του καπιταλιστικού κέρδους.


ΣΕΛ.  16  -  17

Motion Team

ΝΕΡΟ
Ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα

Ο «Ρ» ανοίγει το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της εκμετάλλευσής τους από τις πολυεθνικές, την ελληνική πραγματικότητα και τις δικομματικές πολιτικές εξυπηρέτησης των ιδιωτών.


ΣΕΛ.  14  -  15
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Προτεκτοράτο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Τα βασικά σημεία των προτάσεων Αχτισαάρι επιχειρούν τη θεσμοθέτηση ενός προτεκτοράτου υπό την ασφυκτική «κηδεμονία» της ΕΕ και του στρατό του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ