Σάββατο 26 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΟΑΣΘ: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν εκ νέου από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ο ΟΑΣΘ απειλεί ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να κριθεί η επίσχεση εργασίας παράνομη και καταχρηστική.

«ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»: Με απόλυτη επιτυχία έγιναν χτες οι στάσεις εργασίας στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου», με τους εργαζόμενους να αγωνίζονται για την κατάργηση της «ενοικίασης» εργαζομένων και τη μονιμοποίησή τους. Νέα κινητοποίηση θα γίνει τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη.

«VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ»: Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στην εταιρεία «VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ», με θέμα τον απολογισμό δράσης της Σωματειακής Επιτροπής, και εξέλεξαν Εφορευτική Επιτροπή για την πραγματοποίηση εκλογών. Ακόμα αποφάσισαν τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

«CYTA»: Τετράωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 30 Νοέμβρη από τις 12 το μεσημέρι αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων «Cyta», απαιτώντας μεταξύ άλλων την ανάκληση απολύσεων, αλλά και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.

ΛΑΡΙΣΑ: «Επί ξύλου κρεμάμενοι» είναι οι 12 εργαζόμενοι στο Περιφερειακό Εργαστήριο Γεωργικών Αναλύσεων (ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) στη Λάρισα και οι υπόλοιποι 9 σε άλλες περιοχές, αφού στο τέλος του 2016 λήγουν οι συμβάσεις τους. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν από 6 έως και 13 συνεχή χρόνια, αλλά με ετήσιες συμβάσεις, χωρίς να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί την άμεση μονιμοποίηση τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ