ΓΕΝΕΥΗ.-- Για πρώτη φορά από την αρχή του 2015 παρατηρείται αύξηση δεκάδων νέων κρουσμάτων του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» σε Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία, ανακοίνωσαν χτες εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
ΤΥΝΙΔΑ.-- Το Κοινοβούλιο της Τυνησίας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία τη νέα τετρακομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Χαμπίμπ Εσίντ, ο οποίος υποσχέθηκε να δουλέψει «σκληρά» για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας που εστιάζονται σε οικονομία και ασφάλεια.
ΣΚΟΠΙΑ.-- Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε, χτες το πρωί, σε μονάδα γεμίσματος φιαλών υγραερίου στην κωμόπολη Μπογκντάτσι, στο νότιο τμήμα της ΠΓΔΜ.
ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Η σφοδρότερη χιονοθύελλα του φετινού χειμώνα πλήττει από χτες τη δυτική Σλοβενία, με ανέμους που πνέουν με 100 χλμ. την ώρα, σαρώνοντας με δριμύτητα την περιοχή Καρστ. Σχολεία έχουν κλείσει και επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, ενώ απαγορεύθηκε και η διέλευση των φορτηγών από τις συνοριακές διαβάσεις με την Ιταλία, την Κροατία και την Ουγγαρία.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η επικεφαλής της ομοσπονδιακής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ, Μάργκαρετ Χάμπουργκ, εξέφρασε χτες την πρόθεσή της να υποβάλει την παραίτησή της το Μάρτη, οπότε θα αναλάβει προσωρινά καθήκοντα στη θέση της ο επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος του οργανισμού, δρ. Στέφερν Οστροφ. Η Χάμπουργκ βρίσκεται στο τιμόνι της FDA από το 2009.
ΑΚΚΡΑ.-- Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων σε φυλακή της πόλης Κουμασί της Γκάνας, στη διάρκεια απόπειρας απόδρασης κρατουμένων που σημειώθηκε αμέσως μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς.
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.-- Ο πάπας Φραγκίσκος θα εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κογκρέσου στις ΗΠΑ στις 24 Σεπτέμβρη, για πρώτη φορά στα χρονικά, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει σε Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε χτες την «ελάφρυνση» του χρέους της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε, συνολικά κατά 100.000.000 δολάρια, λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι οικονομίες τους εξαιτίας της επιδημίας του ιού «Εμπολα».